Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.03.2013, 23:39:34
Nastya
Guest

Implicit

<<[quote=catalin2;511905]Cum spunea Sfantul Fotie cel Mare, daca unii sfinti au spus ceva gresit noi ne facem pacate ca le vadim greseala lor si o propagam. Ei raman tot sfinti, chiar daca au spus ceva gresit din nestiinta. In cazul Parintelui Galeriu nu stim daca se refera la faptul ca Ghandi a aplicat ceea ce scria in Sfanta Scriptura (Ggandi avea o combinatie intre crestinism si hinduism), ceea ce nu e gresit. Sau ca Ghandi e un vreun sfant, ceea ce e gresit. Noi luam doar ce e corect si adevarat.>>

Spuneti dvs.:
<<In cazul Parintelui Galeriu nu stim daca se refera la faptul ca Ghandi a aplicat ceea ce scria in Sfanta Scriptura (Ggandi avea o combinatie intre crestinism si hinduism), ceea ce nu e gresit. Sau ca Ghandi e un vreun sfant, ceea ce e gresit. Noi luam doar ce e corect si adevarat.>>

1. Ca sa aveti pareri despre predica Parintelui Constantin Galeriu, va intreb: ati citit-o macar o data?
2. Fragmentul pe care l-am dat este strict pe discursul despre Gandhi. E asa de greu sa-l cititi? Toata predica este foarte frumoasa; dar numai in acest fragment vorbeste despre Gandhi. Dar va rog si pe dumneavoastra si pe ceilalti care pot sa fie interesati de Predica Parintelui Constantin Galeriu sa o cititi/sa o citeasca. O gasiti pe www.crestinortodx.ro
3. Cum puteti sa rastalmiciti un text scris? Chiar nu va ganditi ca orice om poate sa-l citeasca?

4. Parintele Galeriu spune clar: << Dar dintre cei care au condus revolutiile, unul singur L-a descoperit pe Mantuitorul; si nu era din Europa crestina, ci din Asia – Gandhi. El singur, cand a citit aceste cuvinte ale Mantuitorului: “Iubiti pe vrajmasii vostri!”, s-a simtit iluminat. Iluminat! El, care era sufletul luminat al poporului indian (pe atunci colonie, sub stapanire straina).

Si, cand l-a intrebat cineva cum, cu ce argumente a condus el eliberarea poporului sau, revolutia, cu vreo invatatura calauzitoare din cartile lor vedice? Nu, a raspuns el. “Cand am citit cuvintele lui Iisus: Iubiti pe vrajmasii vostri!, deodata mi-am spus: Asta imi trebuie. Trebuie sa dovedesc vrajmasilor mei, si tuturor, ca-i iubim”>>

Ce nu se intelege?

Parintele Galeriu n-a spus nicaieri in Predica despre care vorbim ca Gandhi „avea o combinatie intre crestinism si hinduism” .

Parintele Galeriu n-a spus nicaieri in Predica despre care vorbim ca Gandhi ar fi „vreun sfant”.

<<Noi luam doar ce e corect si adevarat.>> Adica: ati citit Predica Parintelui Galeriu si ati ajuns la concluzia asta?

Va rog frumos sa spuneti direct, punctual: Ce a gresit Parintele Galeriu in Predica pe are o gasiti pe site-ul nostru www.crestinortodox.ro ?
Nu mai aruncati cu vorbele. Nu uitati ca toti raspundem in fata lui Dumnezeu pentru tot ce rostim.

Atitudinea dvs. este explicit tendentioasa si total incorecta si total neadevarata. Nu va mai situati deasupra gandirii Sfintilor Parinti ca faceti pacat mare.
(Vedeti si Ecumenismul si ce ati spus despre Parintele Arsenie Papacioc, Parintele Teofil Pârâian, Parintele Arsenie Boca, Parintele Ilie Cleopa).
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=2702

<<Gandhi s-a născut hindus și a practicat hinduismul toată viața sa, majoritatea principiilor sale provenind din hinduism. Ca un hindus obișnuit, el credea că toate religiile sunt egale și a respins toate eforturile de a-l converti la o altă religie. A fost un teolog avid și a citit considerabil despre toate marile religii. Gandhi credea că în centrul fiecărei religii este adevărul și dragostea (compasiunea, non-violența și Regula de Aur). De asemenea, el punea la îndoială ipocrizia, abaterile și dogma din toate religiile și era un neobosit reformator social.>>

http://ro.wikipedia.org/wiki/Mahatma_Gandhi

Ghandhi n-a fost deloc crestin.
Tocmai asta m-a impresionat la Gandhi. Ca a inteles si a aplicat cuvantul Mantuitorului Iisus Hristos din „Predica de pe Munte”, fara sa fie crestin. Mie asta mi s-a parut esential si asta m-a impresionat in cuvantul parintelui Constantin Galeriu despre Gandhi. Ca un necrestin a gasit frumusetea, bogatia si Adevarul in cuvantul Mantuitorului Iisus Hristos. Si a reusit sa duca o lupta grea de eliberare a neamului sau, fara sa verse sange. Doar urmand invatatura Mantuitorului Iisus Hristos. Chiar nu vi se pare inaltator?

Parintele Constantin Galeriu n-a vrut sa ne sminteasca. Parintele Constantin Galeriu n-a gresit cu nimic.
Dumnezeu sa va ajute si sa ne ajute sa nu smintim pe nimeni cu vorbele noastre.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare