![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
când s-a exprimat Dumnezeu în această privința?
|
|
|
|||
|
|||
|
Doamna Antonia, v-a obligat cineva pe dvs. sa raspundeti la salutul catolic?
V-a certat cineva ca nu ati facut-o? Nu. Atunci dvs. de ce tot ii certati pe altii si tot despartiti firul in patru? Ce urmariti dvs. de fapt ? Vreti sa fie condamnati, anatematizati cei care au facut-o? Ca eu nu pricep care e rostul unui asemenea topic . |
|
|
|||
|
|||
|
Tocmai am redat o predica a parintelui Galeriu in care, printre altele, se spune despre darul facut de Dumnezeu Ortodoxiei, prin Sfanta Lumina de la Ierusalim. Un dar pe care nu l-a facut si altor confesiuni.
|
|
|
|||
|
|||
|
Si daca raspunzi la salut inseamna ca pretuiesti putin Ortodoxia ?
Ortodoxia NU e o piesa de muzeu doamna. Chiar daca unii asa o considera. Nici nu e numai o simpla marturisire formala a dogmelor. Este si asa ceva. Dar e mult mai mult de atat. Ortodoxia e viata in Hristos si daca nu avem aceasta viata, nici noi nu ne putem considera ortodocsi decat formal si cu numele. O simpla marturisire de credinta formala nu te transforma automat in crestin ortodox. Trebuie mult mai mult de atat. |
|
|
||||
|
||||
|
nu vreau să redeschid subiectul, dar așa cum am mai spus despre Lumina de la Ierusalim, consider că este o farsă.
|
|
|
|||
|
|||
|
Eu nu cred ca e o farsa. Dar consider ca un crestin nu are neaparat nevoie sa se sprijine pe sfanta lumina pentru a crede. Dumnezeu da lumina Lui tuturor celor ce o cauta iar aceea nu mai poate fi tagaduita. Sfintii au purtat aceasta lumina in inimile lor si ea a dat marturie de Adevarul credintei lor.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ca sa-ti piara indoiala, du-te la Ierusalim si cerceteaza cum stau lucrurile. Tu crezi ca astfel de ganduri sunt ale tale? Cerceteaza si acest aspect cu ajutorul unui duhovnic bun.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
opinia duhovnicului nu poate să fie decât subiectivă. |
|
|