![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai făcut mai multe greșeli de gândire mai sus, în principal asociind o atitudine binevoitoare cu împărtășirea întregii credințe a neortodocșilor. Apoi, presupui că salutul a fost folosit într-un mod superficial, ca un fel de „bună ziua”. Și iarăși consideri, fără să știi, că nu ne-am consultat duhovnicul. Toate astea vin din strădania vicleanului de a ne manipula și a ne strâmba gândirea, ca nu cumva să ajungem la adevăr. Constat tot mai mult în ultima vreme, uitându-mă la mine, câte viclenii se strecoară în gândirea și simțirea mea pentru a mă împiedica de la o faptă sau un drum bun, cât îmi place să mă mint. Știu, ca tot creștinul, că înșelătorul e activ și că poate parazita gândirea fratelui meu. Dar trebui să nu uit că și pe a mea o parazitează. Și cred că cel mai mult îi place să ne tulbure și să ne învrăjbească, când, căutând să scăpăm de el, ni se arată când sub chipul unuia, când în al altuia din semenii noștri. Și cădem în plasa lui, căutând să-l prindem, să-l identificăm, să-l scoatem dintre noi. Or, asta o facem fie din mândrie, fie din prea puțina credință în Hristos. Căci în loc să ne preocupăm de a-L cunoaște pe El și a ne uni cu El, prin care suntem izbăviți de tot răul, acordăm o mare atenție vicleanului, meșter mare și foarte încercat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tăbărâți pe ea cu bâtele milei și dragostei creștine interconfesionale! Spor!
|
|||
|
|||
![]()
Dacă vorbele mele i-au provocat „vânătăi”, o rog să-mi spună. Dacă nu, gândește-te că și alții au identificat ură la tine acolo unde nu era.
|
|
||||
|
||||
![]()
M-am gândit frate. M-am gândit și d'aia m-am oprit.
|
||||
|
||||
![]()
Hristos nu inviaza in fiecare zi? E gresit sa spui "Hristos a inviat", sa spunem pe 14 februarie?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,,Hristos a inviat din morti Cu moartea pre moarte calcand Si celor din morminte Viata daruindu-le! Este un cantec-rugaciune, caci, asa cum de curand am aflat, este foarte folositor duhovniceste in lupta cu fortele raului. Problema este daca e corect sa dam acestui salut alte conotatii decat cele pe care le are in mod normal, pentru noi, ortodocsii. Adica sa marturisim, ca Hristos a inviat de doua ori pe an: o data cu prlejul Pastilor catolice, si o data cu prilejul Pastilor ortodoxe. Pentru ca pricep greu, as dori niste argumente din Scrierile Sfintilor Parinti, in acest sens. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca credem cu adevarat ca Hristos a inviat, nu ne permitem sa ne jucam cu vorbele. Nu putem fi partasi la ratacirile altor confesiuni, spunand cuvinte pretioase in momente nepotrivite. Aceste cuvinte au o mare valoare pentru noi, motiv pentru care trebuie sa le rostim cu un rost. Sa nu facem abstractie de Sfanta Lumina de la Ierusalim! http://www.crestinortodox.ro/paste/s...lim-88060.html Daca o pretuim cu adevarat, o asteptam cu rabdare. Si sarbatorim Invierea Mantuitorului in mod ortodox, tinand seama de voia Sa, aratata an de an prin minunea care se face in fiecare an cu ocazia Sfintelor Pasti ale ortodocsilor. |
|
|||
|
|||
![]()
,,Atunci cand, pe la anul 1300 si ceva, niste armeni au vrut sa primeasca ei lumina, patriarhul ortodox s-a indepartat si asezat langa un stalp, care este pana in ziua de azi, ca marturie. Au asteptati toti, cu focul inimii, sa vina focul divin. in cele din urma, a venit focul divin ca un fulger, ca un traznet, acolo unde era patriarhul ortodox.
Nu pentru omul acela, ci pentru sfanta Ortodoxie, fratilor, ca e dreapta marturisire. Ortodoxia crede cu atata putere si in crucea Mantuitorului, dar si in inviere. Niciodata Ortodoxia n-a despartit crucea de inviere. In Apus s-a pus prea mult accent pe crucea si pe patimile Mantuitorului, de aceea in operele unor pictori mari Mantuitorul este infatisat in suferinta lui atat de contorsionat, atat de chinuit - suferinta infatisata pana la ultima ei limita. Dar pentru noi aceasta suferinta a Mantuitorului reprezinta iubirea Lui pentru noi, iar in iubire e viata. Prin urmare, nu poate fi despartita crucea de inviere, Vinerea Mare de Duminica Pastelui. De aceea, cred eu, pentru dreapta noastra credinta, pentru marturisirea sfintei invieri cu atata foc, lumina divina e un dar facut Ortodoxiei.'' (Parintele Constantin Galeriu) Sursa: http://www.crestinortodox.ro/paste/s...lim-88060.html |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|