![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și cum ai ajuns să constați că te simți împlinit alături de altă persoană? Cum ai ajuns acolo, "alături"? Și cum se numește asta???.... Hîm... Îmi pare că știm să ne justificăm foarte frumos păcălelile, înșelîndu-ne cu nonșalanță conștiința... Cred că nu legea duhului conduce astfel de socoteli, ci legea trupului. Pe Cine ne imaginăm, oare, că păcălim de fapt?... Last edited by cezar_ioan; 16.04.2013 at 23:18:47. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu aș spune așa: cum ai ajuns să constați că ceea ce este important, esențial, este să te "simți" ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Bașca!...:)
|
|
||||
|
||||
![]()
Care a fost pregatirea ptr. casatorie? Mai ales din punct de vedere ortodox....spovedanie generala, curatenie trupeasca, binecuvantarea parintilor, binecuvantarea duhovnicilor..etc.
Daca nu se alege cum trebuie si se face casatoria in perioada oarba... nu se testeaza partenerul inainte de cununie? concubinajul nu este ca si casatoria, asta cred ca se stie. iar daca totul a fost bine la petreceri si la prajituri, de ce sa va fi certat? Casatoria nu este contract pe care il desfaci cand vrei. Daca ati primit Taina Cununiei, atunci luptati-va ptr. casatoria voastra. Spovediti-va amandoi, cereti sfatul duhovnicului si binecuvantarea sa, aveti rabdare, caci dureaza putin pana va acomodati. Defapt, toata viata este o acomodare...plus ca din cate am inteles primii ani sunt cei mai dificili, pana se cunosc mai bine mirii...cereti sfatul parintilor, nasilor, prietenilor..luptati ptr. casatorie asa cum ati chiuit si dansat la nunta, asa sa strigati dupa ajutor. Rugaciune,post,spovedanie,duhovnic,rabdare. Nu e bine deloc sa nu duci la capat ceea ce incepi, iar in acest caz, casnicia.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua am si eu o intrebare ... as dori sa stiu daca se mai fac logodne sau slujbe de sfintire a verighetelor?????
Va rog frumos sa imi raspunda cineva, eu am trimis mail la Patriarhie insa nu am primit nici un raspuns. As vrea sa fac acum logodna sau cum so numi ea si la anu sa fac cealalta jumatate de slujba sau ma rog ce so mai face. Va multumesc frumos si as dori un raspuns cat se poarate de repede. Am mai incercat si pe la Biserici insa am intalnit doar Preoti care au spus ca ei nu fac,sau daca cineva stie vrun preot sau o biserica unde as putea sa merg sa o fac. Va multumesc inca odata!!!!!!!! Last edited by alexandraa; 26.04.2013 at 13:55:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și să faci cele plăcute Domnului, după rânduiala Sfintei Biserici sau, mă rog, cum s-o mai face?... Atunci renunță te rog, mai întâi, la acest mod de a gândi, simți, vorbi și scrie despre Sfintele Taine ale Bisericii lui Hristos. Apoi mai discutăm, te rog frumos... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cuvantul "important",mai sus l-am folosit.Tu crezi ca decizia de a te casatori,a iti intemeia o familie, nu este importanta? Nu am scris ca cel mai important,esential,este sa te "simti".Si nici nu sunt de acord cu acest lucru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am spus ca viata trebuia traita in doi, in contextul dat de mine,poate ca m-am exprimat gresit cu acest "trebuie",ar fi trebuit sa scriu :"daca ar fi sa alegi sa traiesti in doi",fara "trebuie"ai dreptate, viata poate fi traita si cum ai explicat tu.Corect. Acelasi lucru si cu acest cuvant"implinit",este poate prea mult spus "implinit"...cum a spus N.Priceputu,implinit poti fi numai in Dumnezeu."Cum ai ajuns acolo,alaturi?"-datorita calitatilor pe care le apreciezi cel mai mult la un om si care crezi tu ca se regasesc in omul de alaturi,insa iti dai seama pe parcurs ca defectele acestui om "umbresc" aceste calitati. "Si cum se numeste asta??"-tocmai asta este,ca nu sti exact ce este,daca ai facut alegerea corecta. Nu inteleg cu "justificarea pacalelior",ce inseamna "pacaleli",...acceptarea indoielilor si a nehotararii cu care ne confruntam? Inseamna asta "inselarea constiintei"? Cred ca Dumnezeu ii raspunde fiecaruia,daca ne rugam Lui...,eu doar am vrut sa aflu si parerea voastra intr-o astfel de situatie. |
|
|||
|
|||
![]()
Când te căsătorești devii una cu celălalt; defectele lui devin ale tale și ale tale devin ale lui. Sunt neputințe, care trebuie purtate cu dragoste, cu milă, cu iertare.
|
|