Citat:
În prealabil postat de heaven
Cu totii suntem supusi greselilor si pacatelor,iar daca tendinta unora este de a nu comite nici un pacat...de la bun inceput mi se pare o utopie.Sa privim putin realist si sa ne intrebam chiar in decursul unei zile cate pacate nu comitem cu voie sau fara voie,cu gandul ori cu fapta?
Totusi,o problema mai mare decat pacatul,mi se pare insasi aceasta obsesie,pentru ca nu stiu cum sa o numesc altfel pentru pacat prin care chiar pacatul il hranim fara macar sa avem habar!Ajungem sa ne intrebam daca a asculta nu stiu ce muzica este pacat sau daca sa inchiriezi un imobil si sa iti iei plata pe el sau tot felul de chestiuni care aproape ca frizeaza absurdul...
Oare pentru asta a venit Hristos pe Pamant?Nu a adus el porunca noua,porunca iubirii?Cand oare o sa incetam a hrani pacatul sau frica si vom incepe sa hranim iubirea?Ma intreb si eu...
|
Bună observație!
Cred că este totuși necesar să ne curățim mintea și inima astfel încât să ajungem la deosebirea binelui de rău. În acest sens, mi se pare un exercițiu bun acesta de a identifica păcatul și de a ne feri de el. Desigur, fără să fim paralizați de frică. O asemenea abordare m-ar duce la o pasivitate totală. Este o zicală: "numai cine nu muncește nu greșește"... asta nu înseamnă însă că e mai bine să nu muncim, în spiritul "... cine nu greșește merită să fie promovat".
Creștinismul ne învață că trecutul se poate depăși și poate fi învins, poate fi răscumpărat, ispășit și iertat, nașterea într-o nouă viață este posibilă.
Din câte îmi amintesc, sfinții părinți ziceau că important este nu de câte ori cădem, ci să ne ridicăm după fiecare cădere.