![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ca despre asta era vorba. Botezati: 85%. Credinciosi 5% (poate).
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sa nu fim pesimisti. Dumnezeu mantuieste sufletele si cu siguranta ingerul pazitor primit la botez o sa incerce mereu sa il intoarca pe om la credinta. Dumnezeu nu isi paraseste oamenii, chiar daca nu sunt buni crestini in prezent. Unii se pot pocai abia pe patul de moarte. Sa nu ii judecam caci nu stim noi ce se va intampla cu ei. Doar citim si auzim mereu de tineri sau batrani intorsi Acasa. Un om botezat a primit: Taina Botezului, Mirungerea, Sf.Impartasanie---3 taine pline de har. Cel nebotezat nu a primit nici o taina. Parintele Amfilohie spune ca diferenta dintre un om botezat si un om nebotezat este ca diferenta dintre lumina si intuneric.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Îmi vine greu să cred procentele alea.
Doar dacă (și nu m-ar mira deloc să fie așa) mulți dintre cei care spun că merg la biserică habar n-au de ce merg.
|
||||
|
||||
|
Daca nu gresesc, Parintele Tanase a spus asta intr-o conferinta din SUA. A luat in calcul si faptul ca in populatia Romaniei intra si minoritatile.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oare cati ar fi destul de onesti ca sa recunosca ca de fapt nu vin decat de Inviere si inca de cateva ori in restul anului? Se poate face o statistica mult mai realista, luand in calcul populatia unui oras, numarul de biserici si nr mediu de credinciosi intr-o duminica obisnuita la fiecare biserica. Eu am facut calculul asta si ies cam 5%, cu ingaduinta.
|
|||
|
|||
|
Nu stiu in alte locuri cum este, dar stiu ce se intampla la mine in oras, se intampla inainte sa merg duminica la biserica si sa nu gasesc loc si sa trebuiasca sa alerg la alta biserica. Din fericire s-a construit una noua si mare in apropiere si merg acolo, dar si aceasta a devenit neincapatoare, mai ales iarna. Ma gandesc ca sunt oameni care poate stau acasa pentru ca nu gasesc loc la ora la care vor sa mearga duminica, doar daca vor sa stea in curte.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mda, acum 2000 ani crestinii se duceau de buna voie sa puna gatul sub secure ca sa-si afirme credinta. Acum stau acasa la televizor sau merg la picnic pentru ca nu vor sa stea in curtea bisericii. Si totusi insistam, ca suntem 85, pardon, 87% ortodocsi.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sa nu uitam ce vremuri traim. Ispitele se tin lant, magazinele, nu intamplator, au program de functionare duminica. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De ce sa nu fie ortodocsi toti cei botezati ortodox, indiferent cand le vine mintea la cap si credinta in suflet? Ce anume ne da dreptul sa masuram credinta crestin-ortodocsilor si de ce instrument de masura dispunem, ca sa facem acest lucru? Ma indoiesc ca ortodocsilor le-ar trece prin cap sa masoare credinta celorlalti, luandu-se pe sine drept etalon, si diferentiindu-se de cei care nu corespund propriului criteriu, in vederea intocmirii unei statistici. Asa ceva nu e crestineste. Daca 85% sunt botezati, 85% au Duhul. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mărturisire de credinta impotriva Ecumenismului (!!) | colaps | Generalitati | 72 | 27.12.2015 03:21:26 |
| articol marturisire evreu | E_my | Iudaismul | 172 | 26.02.2012 12:20:47 |
| Marturisire impotriva ecumenismului pana la mucenicie | andrei_im | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 170 | 21.11.2010 21:57:23 |
| Despre spovedanie sau marturisire-mihail florin | ionut12 | Generalitati | 1 | 21.11.2010 14:59:40 |
|
|