Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfinti Parinti (Patrologie)
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.05.2013, 18:02:39
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Florine cred ca ti-au mai recomandat si alti ortodocsi dar am s-o fac si eu, te rog sa citesti cartea asta, poate poate va mai risipi din neclaritati :D

Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie
http://www.librariaortodoxia.ro/cart...tele-paisie_21
Neclaritatea, zapaceala auto-declarata nu se refera la un sistem conceptual fie crestin, budist, islamic, iudaic, hindus etc - ci este o recunoastere a persistentei perceptiei duale in actul cognitiei.

'Perceptia duala' este amestecarea cognitiei corecte cu una incorecta asociata, in fiecare instanta cognitiva.

Cand cea incorecta este complet eliminata (adica mintea este curatita - expresie patristica) Dumnezeu este vazut limpede ca lumina zilei.

Cand persista, ramanem ca intr-o stare de betie, fara macar sa o recunoastem ca atare (patristic - 'patimasi fara vedere').

Reply With Quote
Vechi 22.05.2013, 18:06:12
Marcel_Ionut's Avatar
Marcel_Ionut Marcel_Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Neclaritatea, zapaceala auto-declarata nu se refera la un sistem conceptual fie crestin, budist, islamic, iudaic, hindus etc - ci este o recunoastere a persistentei perceptiei duale in actul cognitiei.

'Perceptia duala' este amestecarea cognitiei corecte cu una incorecta asociata, in fiecare instanta cognitiva.

Cand cea incorecta este complet eliminata (adica mintea este curatita - expresie patristica) Dumnezeu este vazut limpede ca lumina zilei.

Cand persista, ramanem ca intr-o stare de betie, fara macar sa o recunoastem ca atare (patristic - 'patimasi fara vedere').
Citeste cartea aia si nu mai vorbi atata filozofic ca ne omori pe toti :))
Vechi 22.05.2013, 18:31:59
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Nu cred ca imi citesc postarile... chiar toti.
Deci voi face mai putine victime.

Reply With Quote
Vechi 01.06.2013, 12:00:50
Amistad Amistad is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Nu cred ca imi citesc postarile... chiar toti.
Deci voi face mai putine victime.
Ha ha. Amuzant.

Sa-l mai lasam un pic pe florin.oltean. Mai ziceti cate ceva despre rugaciunea inimii. Mai ales din practica daca s-ar putea. Ce ganduri va ajuta sa va rugati. Ce situatii ati intalnit. Cum alungati plictiseala. Cum se progreseaza. Eu unul sunt si eu cam de aceeasi parere cu Mosh.Neagu. La noi cam greu este cu coborarea mintii in inima. Cred ca mai degraba se potriveste la noi sa ne chinuim sa ne intristam si sa ne caim de pacate cat se poate. Cu lacrimi daca s-ar putea.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2013, 00:58:23
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
Nu, nu zice filosofic, cât mai ales psihologic. Însă avansează o psihologie care tinde să taie teologia, reducînd-o la o fenomenologie personalistă, mai întâi. Pentru ca în final s-o dizolve de-a dreptul în neantul de-personalizării. Ăsta e budismul: neant de-personalizat.
În fine, budismul a fost deja de mult analizat de oameni cu adevărat în măsură s-o facă. Biserica și-a precizat deja poziția, e inutil s-o luăm de la capăt.

Last edited by cezar_ioan; 23.05.2013 at 01:07:05.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare