În prealabil postat de sophia
Atentie mare la ceea ce afirmati pe un forum.
Postul negru nu se poate tine asa, de capul nostru. "Hai ca nu mai mananc si ma tratez de nu stiu ce boala."
Mai intai trebuie vazuta starea de sanatate, pentru ca el poate face mai rau in unele cazuri.
Trebuie urmarit de un medic.
Am vazut un documentar in care aratau efectele pozitive dar si cele negative/riscurile postului.
Aici oamenii sunt internati si supravegheati de medic pentru cure din astea.
La fel se intampla si la cei care tin greva foamei.
O familie a tinut asa un post sever. A fost prezentata in documentar. Fiecare a putut sa tina o anumita perioada de timp. Consumau lichide insa.
Au avut activitatile cotidiene.
Parintii si fata mai mare lucrau in firma familiara (industria alimentara, deci lucrau cu alimente direct).
Copii familiei nu au putut sa mai invete si au devenit foarte irascibili. Au trebuit sa intrerupa. Apoi si mama.
Tatal a tinut mai mult timp. Dar a fost urmarit medical. Psihicul a avut de suferit, puterea de munca a scazut tot mai mult.
Pentru postul negru trebuie sa ai posibilitate de repaos si liniste.
Altfel nu rezisti si nici nu va avea efectul scontat (nici duhovnicesc, si nici medical). Trebuie sa fii izolat de lume. Fara stres, fara efort.
Iisus s-a retras in pustie, singur. A stat si a meditat. Nu stiu daca a baut apa. Dar nu a muncit in fabrica, la birou, pe camp, nu a avut zeci de stresuri pe cap, nu a avut familie si copii.
Nu stiu daca este adevarat ca stomacul nu mai lucreaza in timpul acestui post.
Organismul nu se poate opri din functionat decat in cazul comei. Acolo anumite functii se opresc pentru ca este oprit in primul rand creierul (adica i se reduce activitatea).
Gastrita, hiperaciditatea se datoreaza in mare parte nu mancarii, ci stresului si ne-mancarii.
Tot timpul se spune: daca nu mananci te imbolnavesti de stomac. El va secreta acid si se va freca in gol. Am simitit-o de fapt si eu pe pielea/stomacul mea/meu.
Ca sa nu mai secrete de loc si sa fie in repaos permanent, ar trebui sa fie oprit butonul de la creier.
Daca era asa de simplu, era facut omul de la inceput sa nu manance nimic.
Si omul ar fi aratat dupa unii credinciosi cam asa: fara stomac/aparat digestiv, fara simturi, fara organe genitale si cu un creier foarte redus (doar functii de baza).
Intrebare: voi cum considerati postul negru? Se consuma lichide sau nu?
Ca de fapt alea tot prin stomac se duc...
Prin definitie postul negru inseamna si fara lichide...Asa ca atentie.
Si atentie mare la alta prostie: medicamente pe stomacul gol nu se iau!!!! Post negru cu medicamente...cred ca vi s-a urat cu binele!!! Adica se iau unele inainte de masa, dar numai medicamente fara mancat zile intregi?
Si lipsa hranei inseamna automat si oprirea altor functii din organism, caci nimic nu fuctioneaza fara hrana: tot tractul digestiv, rinichi si aparat renal, etc.
Prin hrana aducem organismului substantele necesare existentei: pentru oase, muschi, inima, creier, ficat, glande, etc.
P.S. Curele de detoxifiere (cred ca de fapt la alea va referiti voi) presupun o alimentare numai pe baza de hrana lichida: supe de zarzavat, ceaiuri, compoturi, sucuri de fructe. Asta este altceva, organismul este totusi harnit.
Dar si aici trebuie avut grija, inclusiv la stomac.
|