![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu dc unii cred ca singura metoda pentru a preveni afectiunile stomacului induse de unele medicamente, ar fi indopatul sau mai mult, chiar ar fi o metoda eficienta.
Pentru tratamentul pe termen lung cu diclofenac se dau medicamente cu efect protector gastro-intestinal. In orice caz, nici un fel de indopat nu poate proteja stomacul asa cum o face postul negru, in care dupa primele 2-3 zile de post, stomacul intra in repaos cvasi-total, timp in care nu mai secreta acizi care pot irita un eventual ulcer si mai mult, are timp pentru refacere. Hai sa o luam asa: 1. Ai un tratament care te predispune, printre altele nu mai putin grave, la cancer 2. Ai un tratament care te predispune la afectiuni grave ale ficatului, rinichilor, ataca stomacul si posibile efecte psihotice. 3. Ai postul negru, nu e usor, nu e o solutie sigura, dar singurul risc major ar fi sa pierzi 10-30kg (depinde de durata), greutate care o iei inapoi in cateva luni daca tii neaparat asta. Si desigur, in prealabil poti renunta la carne si produsele de carne industriala, sa incerci sa inlocuiesti mancarea preparata termic cu cea mai putin procesata, etc. Acum..tu hotarasti.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci poti lua medicamentatia si tine post negru.
Pe parcurs cred ca ai putea chiar renunta la protectoarele gastro-intestinale, dupa 2-3 zile de post negru, practic stomacul nu mai produce cine stie ce acid (decat eventual daca iti sta gandul doar la mancare).
|
|||
|
|||
![]()
Am gasit o carte interesanta: "Universul plantelor", scrisa de Constantin Parvu.
http://www.formula-as.ro/2006/727/me...tin-parvu-7177 Pentru scepticii de serviciu: Domnul Constantin Parvu este doctor in biologie, autor al celor mai complexe si complete lucrari despre plante si despre fitoterapie aparute la noi in tara: "Universul Plantelor" - o lucrare de referinta in domeniu, aparuta in 1993, si "Enciclopedia Plantelor" - peste 3000 de pagini despre plantele romanesti, cuprinse in patru volume recent publicate. Pentru prima dintre aceste lucrari, a fost nominalizat in Marea Britanie, printre cei 500 cei mai buni oameni de stiinta din lume, iar la Paris, la targul de carte, a primit Premiul I la sectiunea de specialitate. Domnia sa a strans vreme de zeci de ani retete populare de vindecare din toata tara, pe care ulterior le-a corelat cu datele stiintifice, rezultatul fiind un impresionant tezaur de cunostinte, in domeniul fitoterapiei. |
|
|||
|
|||
![]()
-am inteles eu gresit?
-v-am intrebat care dintre voi a avut gastrita sau ulcer si a tinut 3 zile post negru? nici un raspuns...deci recomandati asa din auzite, din carti... -si eu recomand postul negru dar nu celor bolnavi de stomac |
|
|||
|
|||
![]()
Da, teoretic este posibil, practic trebuie vazut cum poti face asta efectiv.
Mai intai trebuie inteles cum afecteaza stomacul medicamentatia care o iei. Banuiesc (nu stiu sigur) ca micsoreaza protectia naturala a stomacului la acidul gastric (nu cred ca ii creste productia). Daca asa stau lucrurile, pana cand stomacul scade productia de acid gastric ca urmare a lipsei mancarii solide poti sa: 1. iei in paralel si medicamentatia care protejaza stomacul + "prafurile" bazice (ex. bicarbonatul) sau/si sucuri alcaline 2. poti sari tratamentul care afecteaza stomacul in prima perioada a postului negru - doare dar se pare ca asta e o regula medicala, nici un tratament cu adevarat eficient nu pare a fi insotit de placere. 3. poti consuma in timpul postului negru ceaiuri care ajuta in cazul gastritei. SAU in cel mai rau caz, post cu sucuri de legume mai alcaline (trebuie vazut care ar fi) - desi e un post poate nu chiar atat de eficient ca postul negru. 4. sunt medicamente care inhiba productia de suc grastric - pot fi luate in primele zile pana cand scade in mod natural. Citat:
Iti garantez ca nu sunt primul care s-a gandit la asa ceva. A, probabil n-ai Internet..
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 10.06.2013 at 01:49:26. |
|
||||
|
||||
![]()
Ce prezinta unele emsiuni cu oameni care nu mananca sau beau numai lichide, ala nu e post. Aia e dieta. Postul este cu totul altceva, nu e de ajuns numai sa nu mananci de dulce. Postul fara fapte, inclusiv ruga, nu mai e post, e dieta. Multi oameni tin post negru in Vinerea Mare, cand a fost Rastignit Domnul Hristos. Altii, tin post aspru in toate vinerele de peste an. Fiecare dupa putintele sale si cu binecuvantarea duhovnicului. Dar ideea ca ne imbolnavim daca mancam de post 40 de zile pica. Nu e adevarata.
---------- Chestia aia cu laptele vine din Studiul Chinei. In cartea "Nu hrani cancerul" scrie asa: "Lactatele Laptele este considerat un aliment valoros inca din cele mai vechi timpuri: referatul biblic defineste Tara Fagaduintei ca fiind locul 'unde curge lapte si miere'. Poti bea un pahar de lapte seara inainte de culcare: te va linisti si te va ajuta sa ai si un somn mai bun. E bine de stiut!
In plus, exista o bogata literatura biblica, istorica, culturala care dovedeste ca laptele a fost pentru om un aliment valoros dintotdeauna (si in epocile in care longevitatea si performantele atletice ale omului erau mult mai mari). Mai mult, renumitul oncolog german Johannes F.Coy chiar indica lactatele fermentate bolnavului oncologic pentru aportul de acid natural, care este neutrlizat in ficat (proces ce se indreapta si impotriva acidului lactic tummoral si peritumoral nascut prin anaerobioza). Exista totusi anumite aspecte particulare in zilele noastre pentru care consumul de lapte dulce trebuie limitat: Alimentatia vacilor de crescatorie este unilaterala (in loc sa pasca zeci sau sute de specii de graminee, ele sunt hranite cu premixuri pe baza de 3-4 cereale). UHT este sigur din punct de vedere bacteriologic, dar cu risc de alterare a proteinelor si cu potential alergogen. Nu este recomandata o alimentatie predominant lactata (asa cum se intampla deseori in practica). Recomandari:
|
|||||
|
|||||
![]()
Campbell și colegii lui au făcut teste pe cobai și statistici pe segmente largi de populație. Proteina animală accelerează cancerul, în caz că acesta e în formă incipientă sau relativ avansată. Le-a luat zeci de ani să ajungă la concluzia asta. Ceea ce se cheamă știință.
Citat:
Citat:
Citat:
Lapte UHT nu aș da nici cîinelui meu, dacă aș avea unul. Citat:
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
E bine de știut că fructele, legumele și cerealele au raportul minim de calciu/fosfor undeva la 1,9, majorittatea având peste 2. Deci nu degeaba a fost lăsat și postul. Și gândul îmi fuge mai departe la un vesert biblic (Geneză 1, 29), verset care adeverește clar că omul - Adam înainte de căderea în păcat a fost vegetarian. Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by ovidiu b.; 10.06.2013 at 23:08:18. |
|
||||
|
||||
![]()
Antiecumenism, cum te numești de fapt?
Citat:
”While alternative practitioners recommend fasting to treat gastritis, traditional medical doctors treat the disease with changes in your diet and antibiotics.” http://www.mademan.com/mm/how-diet-gastritis.html ”Some people believe it is good to fast for a couple days as a diet prelude for Gastritis. This fasting consists of one of two days of no food and plenty of water. The fasting can lessen the effects of Gastritis for those two days. However, with extreme cases of Gastritis, fasting will do you little or no good.” http://activenocarber.myfreeforum.or...t__t_2517.html Experineța unuia care a încercat metoda. Nu a respectat regulile postului sau ale ieșirii din post, dar efectele au fost pozitive. http://www.thehealthsuccesssite.com/Gastritis.html ”The fast may be conducted on fruit juices. By fasting, the intake of irritants is at once effectively stopped, the stomach is rested and the toxic condition, causing the inflammation, is allowed to subside.” http://www.steadyhealth.com/Gastriti...t_t112625.html Aici se subliniază că nu numai postul e important, dar și ceea ce consumi după, respectarea regulilor de asociere a diverselor feluri de mîncare șamd. Internetul e plin de experiențe de genul, dar caută-le în engleză. ”gastritis water fasting diet”, ”gastritis fasting diet” etc