![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Citat:
De domeniul ei: Literatura va însemna cititul operelor adaptate vîrstei. De la povești și povestiri atent selectate pînă la cărți de referință din literatura română și universală. Nicidecum comentarii sterile învățate forțat... Dar nu intru în detalii. De mers la teatru, de ascultat teatru radiofonic. Gramatica - cred că toți trebuie să ne-o reamintim. Desenul artistic, tehnic, lucrul manual - doar ca să descoperim dacă elevul are înclinații spre domeniile respective. Engleză știm suficient de bine, mai ales ea, franceza trebuie să mi-o amintesc... De domeniul meu: Matematica - fără probleme de tipul celor din ”Gazeta matematică” la clasele primare. Fizica de liceu - manualele sînt suficiente, fără culegeri de genul ”Hristev”. Plus aplicații practice, ceea ce n-am făcut la școală. Muzica: noțiuni de cultură generală, audiții ale compozițiilor clasice, frecventarea filarmonicii. De încercat cîteva instrumente cu meditator plătit, evident. De cîntat - doar dacă este voce și ureche muzicală. Religie - de trecut prin marile religii, cu explicații succinte. De frecventat biserica, de ”deranjat” frecvent duhovnicul și nașii cu întrebări. Educație fizică - exerciții de încălzire, de forță și de rezistență. Am avut profesori buni în liceu și în facultate, care nu ne-au lăsat de capul nostru să jucăm mingea pînă ce nu făceam tot ce era scris în programă... Chimie, biologie, geografie, istorie - de studiat împreună pe manuale. :) Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat: