Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2013, 00:03:33
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca se exagereaza aici cumplit si nu s-a inteles bine problema.

Nu cred ca este ca ar face rau credinta propriu zis, ci mai degraba persoana (necalificata) si modul in care face propaganda.

Da, eu sunt convinsa ca discutand brutal si fara a cunoaste bine materia si mai ales la modul habotnic, poate produce unor oameni tulburari.

Ma uit aici pe acest forum in ce mod se scrie. Nu este nici un preot, toti scriu exact ceea ce pricep ei si sunt foarte convinsi ca scriu corect.
Repet nici un preot care sa corecte, sau sa moderez anumite discutii, care sa aduca adevarul.

Si mie mi-a fost si mi-este des rau citind pe acest forum. Sunt mesaje care deruteaza, carew deprima, care te arunga in deznadejde si tulburare. Nici nu stii daca este adevarat si corect ce scrie acolo si ajungi sa plangi si sa te chinui gandindu-te: Doamne, tu nu asta ai spus, nu asta este credinta Ta! sau Doamne, gresesc eu, sau el/ea, cum este corect.

Si ma mai duc la preotul meu si intreb si el imi spune si pe urma aici sar unii in sus ca tot nu este corect (ceea ce spune un preot).

Pe forumul acela exista totusi medici care protejeaza oamenii, care controleaza ce se scrie. Ei pot, aici de ce nu se poate sa vina un preot sa ne ajute? Nici macar adminul, care este teolog si l-am rugat sa lamureasca niste lucruri, sa ia niste masuri, nu vine nici cu un cuvintel.

Cum sa avem noi pretentia cu stiinta noastra mizera sa facem propaganda crestina, sa scriem ce ne trece prin minte aici, sau si mai rau pe un forum de oameni bolnavi psihic? Cine ne da voie sa vorbim in numele Lui?

Exista oameni deosebiti care pot vorbi cu acei cu probleme psihice, care stiu sa-i abordeze, mai bland, mai la nivelul lor, mai calm.

Exista intr-adevar lucruri care pot speria in credinta, care pot tulbura. Lucruri extreme. Nu poti sa ceri anumite lucruri de la oameni care au un dezechilibru interior, sau o sensibilitate deosebita.

Poate nu stiti, dar am aflat si citit despre hipersensibilitate. Este ceva care exista, este real. Sunt oameni care se tulbura foarte usor si din lucruri pentru altii banale. V-as ruga sa va duceti pe net si sa cititi intr-un astfel de forum sa vedeti ce simt acesti oameni si ce dezechilibre le pot produce vorbe doar.

Noi nu stim ce sunt bolile psihice, nu suntem medici si nu stim cum reactioneaza oamenii bolnavi.

Daca incepi sa le vorbesti despre pedeapsa lui Dumnezeu, sau despre iad, despre exorcism, sau vai ce rau si ce pacat este asta si asta, poti sa le produci crize de depresie, de atacuri de panica sau mai stiu eu.

Eu zic sa va mai ganditi si sa intelegeti si un om dezechilibrat psihic.

Si sa aveti grija si aici de ceea si de modul in care scrieti. Se poate face mult rau.
Nimeni dintre noi cei care nu am studiat teologie sau nu am fost formati in ea direct: preoti sau monahi, nu are voie sa vorbeasca in numele Lui.
Si de multe ori si monahii gresesc si preotii de mir. Caci ei mai spun si parerea personala, sau cad in extreme, sau se refera la domenii pe care nu le cunosc nici ei.

Thread Tools
Moduri de afișare