![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Legat de alimentatie si ingrasat:
Exista cauze pentru ingrasat (sau slabit) mult, care nu tin de alimentatie. Dar pe astea nimeni nu vrea sa le ia in consideratie si toti dau zor cu dieta. Exista boli endocrine, tulburari de metabolism in speta, cand ori te ingrasi din aer, ori slabesti si mancand o vaca la o masa. Exista stresul si lipsa de somn care duc la ingrasat 8sau slabit) excesiv. Fiecare organism reactioneaza altfel. Exista si anorexici si bulimici si unii care mananca din tulburari psihice (frustrari) etc. Poti sa fii vegan obez si invers, sa mananci omnivor si sa fii slab pusca. Depinde de organism. Toti vorbesc peste tot de dieta, dar nimeni nu spune despre dormitul suficient, despre stresul care ne marcheaza in permanenta. Pe urma am unele intrebari: 1. De cand si de unde este aversiunea asta pentru lapte si lactate si mai ales de ce sa fie rau la cancer? Eu nu inteleg. Cred ca este vreun studiu mai nou. La fel cum am aflat acum ce probleme auc chinezii cu intoleranta la lapte (daca o fi asa totusi). Se spune ca au un deficit de nu stiu ce enzima (poate de la alimentatia cu orez, sau altele, sau de la zona georgrafica).Nu stiu. Si de aia nu e bun nici pentru noi laptele? Se spune ca ei sunt sanatosi pentru ca mananca soia. Dar atunci ar trebui sa fim si noi, pentru ca a fost o vreme cand ce mai soia consumam (ulei, salam etc.). 2. Ce este cu uleiul de masline? Asta ce mai are? Si de cand? Alt studiu grozav? Italienii numai cu el se hranesc, ei nu stiu de ulei de floarea soarelui sau altceva. Si sunt multi centenari si la ei. Nu stiu de ce, dar am impresia ca este vorba de niste curente imprastiate in lume de unii si altii cu diverse interese. Omul creste de sute de ani animale si mananca lapte, oua. Si cei de la sate asta mananca si sunt slava Domnului sanatosi. Ca mai pun si altele mai putin sanatoase (grasimi multe, paine multa) este adevarat... Dar la astea pun si legume multe, usturoi si ceapa! Zilele trecute a murit cel mai batran om din lume,avea peste 110 ani (116 oare?) si era japonez mi se pare. Dar nu spunea ca a mancat nu stiu ce, sau ca a trait din aer, sau a evitat ceva. Oare ce mananca japonezii sanatos? Asa se spune si de dieta italieneasca/mediteraneana ca este sanatoasa: legume, paste, masline, fructe de mare, peste, vin, citrice, totul usor. Si totusi au si ei destui obezi...