Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2013, 02:16:51
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Citind postarea ta, m-am dus cu gandul la filmul rusesc Secta. Acolo este descris exact acest tip de comportament. Credinta nu inseamna credulitate. Daca nu avem spiritul gandirii libere, putem usor sa alunecam in diverse rataciri, de multe ori fara sa stim.
Da, sunt întru totul de acord cu opinia dvs. Cred că, din acest punct de vedere, există două categorii de persoane: cei care au curajul de a explora și de a crea (cei liberi în gândire și lipsiți de prejudecăți, consecvenți convingerilor lor și având curajul căutării); cei care se limitează la a repeta ideile altora, idei pe care le înțeleg mai mult sau mai puțin, dar au impresia că, repetându-le, vor urma exemplul celor care le-au creat. În realitate, urmăm exemplul înaintașilor noștri, al celor pe care ni i-am ales drept modele, fiind, asemenea lor, creativi și consecvenți totodată, fiind exploratori și avându-i pe ei drept ghizi.
Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare