![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Faptul că ai răspuns nu înseamnă că ai și spus adevărul. De fapt am demonstrat foarte clar că ești într-o profundă eroare atât logică, cât și teologică. De aceea și eu cred că este mai bine să nu mai dai aceleași răspunsuri că efectiv nu are rost să repeți la infinit aceleași aberații pe care le-ai spus și până acum; lucrurile stau la fel ca și pe topicul despre Fecioara Maria, și acolo ai făcut bine că te-ai oprit că "nu mai suporta foaia de hârtie" erorile tale logice și teologice.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar să revin la lumina necreată și la ce învață Sfânta Tradiție despre ea, nu ce învață un cătălin2 de la Brașov. Și pentru aceasta voi relua citatele de la sf Grigorie pe care le-am mai dat o dată deja, dar peste care userul cătălin2 preferă să treacă precum trenul prin gară. După Sf. Grigorie Palama, Citat:
Citat:
Tot potrivit sfântului Grigorie Palama vedem și în ce categorie se înscriu cei precum cătălin2, anume în categoria celor care nu o înțeleg dar își permit să vorbească cuvinte necuviincioase despre lumina necreată a lui Hristos (a se vedea citatul întâi), și în categoria celor nebăgători de seamă, care nu pot produce cu mintea lor nimic mai înalt decât ceea ce cade sub simțuri, adică decât ceea ce se simte (a se vedea citatul al doilea). |
|
|||
|
|||
![]()
Serios, ca si aconfesional, deci cit de obiectiv se poate, pot spune ca oricine il citeste pe Grigore Palama ajunge la concluziile date de Decebal. E logica si bun-simt in stare pura.
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Interesant soi de discernamant invoci. Citat:
Care a inceput sa fi exploatat si va fi si mai multe exploatate in viitor. Citat:
Din neatentie..stropeau cu mir in biserica si hop...a sarit pe icoane. Citat:
Ca incearca sa explice CUM se face asta in cazuri notorii pe care credinciosii, in naivitatea lor, le invoca chipurile, ca argumente in fata ateilor, este alta poveste.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Aici nici macar nu inteleg ce vrei sa spui. Un botez nu se repeta chiar daca omul respectiv s-a facut satanist sau vrajitor 50 de ani si apoi s-a hotarat sa se intoarca la ortodoxie. Peotul care repeta un botez valid este caterisit, exista un canon in acest sens. De cand am intrat pe forum scriu despre asta, tu abia acum ma intrebi. Daca nu e o intrebare retorica, adica sa spui ca la sinoadele ecumenice s-au dat hotarari impotriva catolicismului care nu exista, o sa iti raspund. Primul sinod tinut in Biserica despre asta a discutat, mai exact daca ereticii si schismaticii trebuie rebotezati. E vorba de Sinodul Cartagina, secolul III, in timpul Sfantului Ciprian. Acolo spune ca dintotdeauna se stie ca cei din afara Bisericii nu au botez si Sfinte Taine. Hotararile Sinodului cartagina au fost reintarite la Sinoadele ecumencie, cand se spunea ca se reintaresc hotararile Sinodului Cartagina si a altor Sinoade. La Sinoadele ecumenice se si preciza caror eretici si schismatici li se aplica iconomia, si carora acrivia, in functie de forma exterioara a botezului. Canonul I al Sfantului Vasile cel Mare explica detaliat iconomia si spune clar ca ereticii si schismaticii nu mai au preotie, har si Sfinte Taine dupa despartirea de Biserica. Canonul I al Sfantului Vasile cel Mare a fost inclus in lista de canoane de la Sinodul Trulan (intre doua sinoade ecumencie a fost un sinod doar pentru canoane). |
|