![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
|
Stiam ca sunt bolnav de-o viata intreaga...Si nu stiam cum se numeste boala.Dar intr-o zi, m-a tintuit la o rascruce...Nu mai puteam merge...Spunandu-mi cineva ca esti pe-aproape, am vrut s-ajung la Tine, Doamne.
Dar n-aveam OM ca sa-mi coboare patul si sa mi-l puna Tie, la picioare; Nici sa m-arunce-n apa scaldatorii, in care Ingerul venea si, tulburand-o, ii da putere tamaduitoare... Nadajduiam sa vii chiar Tu la mine; sa-mi spui, ca slabanogului acela: "Vrei sa te faci sanatos?"... Dar...n-ai venit! Am asteptat de-atunci si pana astazi...Dar nu ca el, cu-ncredintare, cu nadejde, ci cu deznadajduire si mandrie ranita... Am inceput, apoi, sa ies pe la rascruci de viata, ca cersetorii. Asteptam sa treaca pe langa mine un duhovnic si sa-l rog sa ma invete ce este "credinta"? Ce-i aceea "smerenie", dar "dreapta socotinta", dar "pocainta"?!... Ori "dragostea de Dumnezeu si de aproapele"? "Cine-i aproapele meu", parinte?! Si duhovnicii , trecand pe langa mine, Ma ascultau, se gandeau putin, Imi spuneau multe cuvinte - mai ales din carti! Apoi, ma binecuvantau, ma dezlegau - ziceau - de niste legaturi numai de ei vazute si...treceau mai departe... Se-ndreptau, pesemne, spre sirurile lungi de alte sufltete, care-i asteptau sa-i intrebe , poate, aceleasi lucruri... "Ce este smerenia, parinte?", insistam, daca vedeam trecand pe-acolo un alt duhovnic... "Dar ca sa-L intalnesc pe Dumnezeu, incotro sa apuc: la dreapta, la stanga?...Sau, poate e bine sa merg inainte?...Inapoi nu m-as mai intoarce, parinte..." Duhovnicul - unul dintre ei - zicea:"Mergi la dreapta, fiule!". Altul:"Nicidecum!Apuca la stanga!" Altul:"Mergi inainte!Aceasta-i Calea!"... "Cred ca ultimul are dreptate" - mi-am zis... oricum, tinta spre care ma indreptau toti era UNICA... Si de fapt, niciunul nu m-a sfatuit sa fac cale-ntoarsa... Nici nu se putea!Cum sa ma-ntorc la cel care nu vroiam sa mai fiu?... Despre "smerenie" au vorbit toti cel mai mult si mai aspru... Aveau dreptate!Cred ca aceasta imi lipseste cu desavarsire si-am inteles ca de aceea si "pocainta" mea era desarta... Am ramas inca multa vreme la rascrucea aceea, strigand cu deznadejde: "Nu, nu plecati, bunii mei parinti si duhovnici! Mai stati, spuneti-mi, povatuiti-ma ce sa fac, totusi, s-o dobandesc?!"... "Ce sa dobandesti, fiule?", imi striga un altul, trecand grabit si distrat pe langa mine. "Smerenia, parinte!"... In clipa aceea, un alt glas - si nici al unuia dintre cei care-mi vorbisera - imi sopti cald, cu infinita blandete si iubire: "Invata de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima...". (din volumul ADEVARUL FARA PLURAL... de Lidia Popita Stoicescu) Link permanent catre articolul complet http://cristiboss56.blogratuit.ro/Pr...c-b1-p2069.htm