Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2013, 15:42:07
Lady Brightside Lady Brightside is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2013
Implicit

Citat:
Diferența aceasta nu este foarte mare și au fost multe cazuri în familiile de sfinți în care au existat diferențe de 10 ani sau mai mult, începând chiar cu Sfânta Familie. Este adevărată și observația că există o mare probabilitate ca, spre sfârșitul vieții, femeia să petreacă un timp în stare de văduvie. Dar, dacă ne-am gândi mereu la asta, nu ne-am mai căsători niciodată, după cum nu are sens să facem copii, de vreme ce oricum aceia vor muri.

Semnele care sugerează că o căsătorie va fi sau nu reușită sunt: iubirea celor doi, dorința lor de a-L urma pe Cristos și dorința lor ca să fie o căsătorie trainică, trăind mereu împreună, la bine sau la rău, până ce moartea îi va despărți. Fapt care oricum se întâmplă, mai devreme sau mai târziu.
Am gasit acest text tot aici pe forum, in alt topic. Parerile sunt impartite, dupa cum putem vedea si in postarea domnului zaharia 2009:

Citat:
Diferenta maxima de virsta intre parteneri , acceptata de BOR, este de 10 ani !
Cine nu vrea sa respecte canoanele si dispozitiile Sf. Sinod al BOR, este liber sa o faca .
Extrem de multi useri de pe acest forum , sub o forma sau alta , pt. un canon sau altul , o si fac deja . Asta nu este o problema .
Problema, abia atunci apare, cu adevarat, cind voiesti sa slujesti la 2 stapini : si lui Dumnezeu si si lui mamona : sa te insori cum vrei tu (fara a tine cont de toate regulile) dar sa fi binecuvintat de biserica !
Desi si aceasta se intimpla des, trebuie remarcat ca exista insa si preoti care stiu carte si care respecta si supunerea fata de ierarhie si conducerea BOR si care refuza sa gireze asemenea situatii !
S-ar putea ca unul din motivele pentru care duhvnocul dvs. va refuza este ca barbatul de care v-ati indragostit nu numai ca este mult mai in varsta, dar a fost si insurat si are si copii. Poate duhovnicul dvs. este de parere ca ar trebui sa gasiti pe cineva cu care sa incepeti o viata noua, din toate punctele de vedere, si sa puteti avea parte de elementele enumerate mai sus.

Daca spuneti ca ii stie si pe parintii dumneavoastra, presupun ca va cunoaste foarte bine si pe dumneavoastra, si de multe ori ei stiu ce e mai bine pentru noi, pentru ca pot vedea toata situatia intr-un mod obiectiv. Sa nu credeti in niciun caz ca va vrea raul!
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Diferenta de varsta intr-o relatie! marius007 Generalitati 98 11.05.2018 22:19:20
Ce credeti despre diferenta de varsta? Sonrisa Nunta 117 29.03.2013 18:42:18
Diferenta intre Paraclis si Acatist andrutza151 Rugaciuni 2 03.03.2011 10:18:18
Inselarea intre soti ionut12 Generalitati 5 25.11.2010 13:46:46
Diferenta de varsta Anisia Nunta 18 31.05.2010 16:55:30