![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Intre 10 ani si 11 ani chiar nu este o diferenta la o casatorie.
S-ar putea sa fie alte aspecte. Ar trebui stiuta totusi explicatia duhovnicului si nu m-as lasa convinsa numai de cifra asta a varstei. Sa spuna concret care este problema. Si un duhovnic hotaraste pana la urma viata unui om? Chiar pana la a interzice casatoria? Eu asta nu reusesc s-o inteleg. Ar trebui vorbit si cu alt preot. Ca nu sunt parintii de acord, este altceva. Si acolo este mai complicat. Trebuie discutat cu ei si cu viitorul sot si pus toate cartile pe masa si pus in balanta si pe urma hotarat. Problema nu este nici aici diferenta de varsta, ci faptul ca a mai fost csatorit si are copii. Intrebari de pus: - varsta voastra/varsta copiilor (te poti ocupa de ei, ca nu este usor sa preiei copii straini, nici pentru tine si nici pentru ei). La tinerete este una, la o varsta mai inaintata a voastra este alta, daca sunt mai mici copiii e una, daca sunt mai mari, e alta. Poate tu iti mai doresti copii ai tai? - s-a refacut dupa pierderea sotiei, e pregatit sa inceapa alta viata Si in general trebuie sa vedeti potrivirea dintre voi si sa-l analizezi bine pe el. S-ar putea ca lumea sa aibe la persoana lui vreo obiectie. Trebuie intrebat si discutat. Doar interdictii, fara suport/explicatii...nu este normal. Si da, in general cu iubire se poate face totul si puteti fi fericiti. Stiu destule cazuri. Dar pot apare si regrete mai tarziu, cu toata iubire, pentru ca o casnicie nu este lapte si miere. De aceea trebuie bine analizat.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Duhovnicul nu hotarase, el doar sfatuieste. Omul este liber sa faca cum crede. Poate sa mai vorbeasca cu duhovnicul, cu alti parinti, eventual si cu un episcop care poate da binecuvantarea chiar daca s-au depasit cei 10 ani, (tinand cont ca este vorba de o abatere de un an). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si poate sa explice cineva, in primul rand duhovnicul acela de ce aceasta bariera la 10 ani? Si ce conteaza un an. Hai ca daca erau 15 ani mai spuneam, era deja mult. Si inainte vreme din cate stiu eu (din citite), cam asa se faceau casatoriile. Fata trebuia sa fie foarte tanara, iar barbatul cu armata facuta, cu serviciu, aranjat, adica ceva mai in varsta. 10 ani nu erau o problema. Ah, ce spunea glykys, mai sus ca nu e normal sa fie el de 50 si ea de 15, sau invers. Dar 10 ani...
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 24.08.2013 at 17:08:25. |
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca are si duhovnicul dreptul sa hotarasca intr-un fel sau altul. Pana la urma el raspunde inaintea lui Dumnezeu pentru sufletul ei, iar casnicia este un pas important. Noi nu stim exact care sunt toate motivele care l-au determinat sa ia aceasta hotarare, nu trebuie sa-l judecam fara sa cunoastem toate datele problemei. Se poate sa greseasca, se poate sa nu greseasca (sa priveasca cu alta maturitate situatia si complicatiile unei asemenea decizii).
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Daca ar spune: nu pot sa va casatoresc ca el e ateu, penticostal, etc. ar fi alta treaba, conflictul de interese este evident. Faptul ca raspunde pentru ce spune si ce face, nu inseamna ca poate indrepta si pagubele care le face daca nu-si respecta meseria. Era un caz pe forum, o persoana pe care duhovnicul a impins-o la avort, avort denumit "medical", "reductie de sarcina". "Mama" la presiunile sotului si cu binecuvantarea duhovnicului (DA!) a omorat 2 din cei 4 bebelusi care urma sa-i aduca pe lume. Pana la urma a ramas cu unul singur, din indiferenta si neglijenta doctorului care i-a spus sa faca "reductia", unul a murit la nastere. Citat:
Citat:
Diferenta de 11 ani, in loc de 10 (chipurile) este un impediment pentru casatorie, sau nu? Punct.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 27.08.2013 at 10:56:12. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De unde stim noi ca duhovnicul nu i-a adus in vedere si alte aspecte pe care fata nu le-a considerat importante si de luat in seama. Ea a retinut doua, diferenta de varsta si opozitia parintilor. Nu pot sa cred ca duhovnicul nu a atentionat-o si in alte privinte care sunt la fel de importante (tinand cont de complexitatea situatiei). Cunosc si eu cazuri in care duhovnicul nu a fost de acord cu anumite casatorii si din nefericire s-au terminat cu un divort traumatizant. Din punctul meu de vedere duhovnicul si-a exprimat parerea, daca vrea sa mai mediteze la discutia avuta cu acesta nu greseste. Este libera sa mearga si in alta parte, la alt duhovnic, sa ceara si alte sfaturi. Fiecare raspunde pana la urma pentru deciziile lui. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Poate sa o cunune si altcineva. Citat:
Nu cred ca duhovnicul i-a pus in vedere "opozitia parintilor" ci asa cum a scris, ea s-a gandit deja la asta pentru ca stie cum gandesc. Alte aspecte, daca sunt mai putin importante decat diferenta de 1 an (10 vs. 11) chiar nici nu mai merita puse in discutie. Citat:
Nici asta cu 10 ani nu este macar. Citat:
Poate ca au fost cazuri in care n-a fost de acord dar casatoria a fost si este una functionala? Citat:
Adica tu consideri ca e normal, la o diferenta de 10 ani sa se poata casatori dar la 11 nu?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Acum e drept ca sunt si cazuri in care ascultarea de duhovnic poate sa nu fie chip al ascultarii de Hristos deci situatia poate fi mai complicata...) Last edited by VladCat; 27.08.2013 at 15:03:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La modul general. Parintii nostri eu spus ca o casatorie trebuie sa aiba binecuvantarea parintirlor si binecuvantarea duhovnicului, altfel nu e bine. E vorba de ascultarea fapta de parinti trupesti si duhovnici. Nu stiu sa fi auzit de un Parinte care sa spuna sa nu ascultam de duhovnicul nostru cand nu ne convine. Din moment ce il numim duhovnic, inseamna ca e o legatura intre noi 2 si ne cunoastem de ceva vreme, nu mergem la el doar o data pe an. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Diferenta de varsta intr-o relatie! | marius007 | Generalitati | 98 | 11.05.2018 22:19:20 |
Ce credeti despre diferenta de varsta? | Sonrisa | Nunta | 117 | 29.03.2013 18:42:18 |
Diferenta intre Paraclis si Acatist | andrutza151 | Rugaciuni | 2 | 03.03.2011 10:18:18 |
Inselarea intre soti | ionut12 | Generalitati | 5 | 25.11.2010 13:46:46 |
Diferenta de varsta | Anisia | Nunta | 18 | 31.05.2010 16:55:30 |
|