În prealabil postat de Iliana
Exista caini de paza, caini politisti, caini care ajuta orbii sau oameni cu altfel de probleme, exista caini folositi pentru tratarea unor afectiuni psihiatrice la om, exista caini blanzi, inteligenti, afectuosi. Cainele a fost lasat de Dumnezeu pe pamant pentru a-i fi de folos omului, pentru a-l apara, pentru a-i fi prieten, spre deosebire de celelalte animale care au fost lasate in alte scopuri.
Dar exista si caini care au fost lasati liberi, pe strazi, s-au salbaticit, s-au inrait (unii, nu toti) si pot face rau omului. De aceea este normal ca oamenii sa faca tot ce e posibil sa rezolve aceasta problema (inclusiv prin uciderea lor, atunci cand nu mai exista alte solutii). Din cate spun multi pe acest forum asa procedeaza si americanii, si vest-europenii, deci nu-nteleg de ce unii spun ca aceia nu procedeaza corect, ca nu gandesc bine, ca au scara de valori rasturnata (da, o au, in multe privinte, dar nu si in aceasta privinta, parerea mea).
Dar de la necesitatea rezolvarii acestei probleme si a tragerii la raspundere a celor vinovati pana la ura si inversunarea pe care le-am vazut la unii semeni in ultimele zile impotriva tuturor cainilor, e cale lunga! Sincer n-am crezut ca un om care mai e si crestin (sau cel putin asa sustine) poate da dovada de atata manie, vehementa, inversunare, ura!...
Unii nici macar nu stiu sa scrie corect romaneste, nu stiu ca numele proprii se scriu cu litera mare, etc, etc, dar stiu sa-si exprime furia si frustrarea pe care le-au adunat in ei din diverse motive, stiu sa-si verse nervii pe caini Au gasit tapul ispasitor pentru toate problemele, gata omoram toti cainii si am rezolvat toate problemele!
Sincer am ramas foarte surprinsa sa vad acest lucru pe un forum crestin-ortodox!
Eu credeam pana mai ieri ca un crestin ortodox considera ca toate sunt de la Dumnezeu, ca trebuie sa fie calm si calculat in orice situatie si sa incerce s-o rezolve sau, daca nu-i sta in putere sa faca ceva si doar discuta pe marginea acelui subiect cu alte persoane sa faca acest lucru civilizat, fara ura si furie. Cu calm si cu intelepciune.
Dar probabil ca si in aceasta privinta m-am inselat!
Doamne ajuta!
|