Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.09.2013, 12:41:29
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Din pacate ai o perspectiva idealista care nu corespunde cu realitatea.

Faptul ca iti surade ideea unei puteri discretionare la nivelul Statului asa cum era atunci, arata ca esti destul de ignoranta la capitolul istorie, altfel ti-ai aduce aminte ca puterea asta discretionara a fost folosita de cele mai multe ori in rau decat in bine, adica aia trasi in tepe si decapitati erau mai degraba cei care se puneau in calea despotismului cu prentetii de "iluminat" si "incorant de Sus" decat dusmanii binelui comun.
Sa inteleg ca si duhovnicii care i-au dat pe acesti voievozi exemplu sunt/au fost ignoranti? Depinde de unde iti iei informatiile, caci sunt f.multe carti si istorici care se bat cap in cap. (Wikipedia se exclude)
Si regele/domnitorul nu a fost uns ? De ce ne surprinde in prezent ideea de "incoronat de sus"? In fine. Nu e topicul potrivit.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 12:45:17
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
1. In linkul respectiv sunt date si articolele din care au fost luate datele. Inteleg ca stii franceza, cel din Belgia e in franceza, eu n-o cunosc. Nu stiu daca sunt incluse si eutanasierile animalelor bolnave.
2. Toate tarile din vest au in legislatie eutanasierea cainilor si pisicilor fara stapan. In SUA probabil toti au un caine sau animal de casa. Si posibil ca atunci cand nasc unii sa ii lase pe strada, la fel ca la noi.
3. In SUA exista pedeapsa cu moartea pentru oamnei, dar in Europa de vest nu. Caini maidanezi nu exista in tarile din Eurpa de vest, SUA, Canada, Japonia, adica in toate tarile considerate civilizate. Si au legi privind eutanasierea celor gasiti pe strada, dupa o perioada scurta de adoptie. Iar ei chiar aplica aceste legi.
Parca nici in Slovacia nu sunt caini.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 12:56:41
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Si crestinii-ortodocsi sunt oameni cu patimi si pacate. Nu suntem sfinti. Asa ca sa nu arucam cu noroi in crestinismul ortodox sau in Biserica ptr. ce se scrie p acest forum.
*
Din cate stiu eu, pe acest topic nu se discuta despre toti cainii, ci despre cainii de pe strazi. Nu e vorba doar de 1-2 caini rataciti. Vorbim de mii de caini, care stau in hainte. Caini nascuti si "dresati" pe strada, adica salbatici. Si nu sunt doar in Bucuresti, sunt in f.multe orase. Cum necum, sa se rezolve problema: eutanasiere, adaposturi, adoptie, cum o fi, numai sa se rezolve.
*
Nu stiu daca a fost riscat sau nu sa ma bag in cotetul cainelui. Aveam pana in 3 ani. Si dupa cum am mai spus, cainele era f.bland, crescut de pui de bunica, era si batran. Nu putem compara reactiile unui om cu reactiile unui caine. Cainii au daor instincte si atat! Nu gandesc, nu au sentimente ca noi, nu se oftica etc.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 14:20:49
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iliana Vezi mesajul
Exista caini de paza, caini politisti, caini care ajuta orbii sau oameni cu altfel de probleme, exista caini folositi pentru tratarea unor afectiuni psihiatrice la om, exista caini blanzi, inteligenti, afectuosi. Cainele a fost lasat de Dumnezeu pe pamant pentru a-i fi de folos omului, pentru a-l apara, pentru a-i fi prieten, spre deosebire de celelalte animale care au fost lasate in alte scopuri.

Dar exista si caini care au fost lasati liberi, pe strazi, s-au salbaticit, s-au inrait (unii, nu toti) si pot face rau omului. De aceea este normal ca oamenii sa faca tot ce e posibil sa rezolve aceasta problema (inclusiv prin uciderea lor, atunci cand nu mai exista alte solutii). Din cate spun multi pe acest forum asa procedeaza si americanii, si vest-europenii, deci nu-nteleg de ce unii spun ca aceia nu procedeaza corect, ca nu gandesc bine, ca au scara de valori rasturnata (da, o au, in multe privinte, dar nu si in aceasta privinta, parerea mea).

Dar de la necesitatea rezolvarii acestei probleme si a tragerii la raspundere a celor vinovati pana la ura si inversunarea pe care le-am vazut la unii semeni in ultimele zile impotriva tuturor cainilor, e cale lunga! Sincer n-am crezut ca un om care mai e si crestin (sau cel putin asa sustine) poate da dovada de atata manie, vehementa, inversunare, ura!...

Unii nici macar nu stiu sa scrie corect romaneste, nu stiu ca numele proprii se scriu cu litera mare, etc, etc, dar stiu sa-si exprime furia si frustrarea pe care le-au adunat in ei din diverse motive, stiu sa-si verse nervii pe caini Au gasit tapul ispasitor pentru toate problemele, gata omoram toti cainii si am rezolvat toate problemele!

Sincer am ramas foarte surprinsa sa vad acest lucru pe un forum crestin-ortodox!

Eu credeam pana mai ieri ca un crestin ortodox considera ca toate sunt de la Dumnezeu, ca trebuie sa fie calm si calculat in orice situatie si sa incerce s-o rezolve sau, daca nu-i sta in putere sa faca ceva si doar discuta pe marginea acelui subiect cu alte persoane sa faca acest lucru civilizat, fara ura si furie. Cu calm si cu intelepciune.
Dar probabil ca si in aceasta privinta m-am inselat!

Doamne ajuta!
Da ! Aveti dreptate, omul de langa dvs. nu poate sa fie intotdeauna de acord cu dvs, si va contrazice !
Pe cand cainele este mereu de acord si la dispozitia stapanului,conferindu-va o imensa senzatie de stpanire si putere,pe care ati dori sa o aveti si asupra oamenilor,dar nu se poate !!!
Deci, pana la urma cine sunt frustratii ???!!!
Noi,care ne aparam de agresiunea cainilor de pe strazi, sau dvs.,care va inconjurati (sufleteste vorbind) de iubirea si docilitatea cainelui,tocmaI PENTRU CA NU ATI REUSIT PANA ACUM SA LE GASITI LA OAMENI ???
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 14:25:55
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit Ce spun unii iubitori de caini ...

Jennifer Aniston sustinea la un moment dat ca prefera mai degraba un caine decat un barbat pentru ca este un companion mai bun si ofera dragoste neconditionata !
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 14:36:52
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Si crestinii-ortodocsi sunt oameni cu patimi si pacate. Nu suntem sfinti. Asa ca sa nu arucam cu noroi in crestinismul ortodox sau in Biserica ptr. ce se scrie p acest forum.
*
Din cate stiu eu, pe acest topic nu se discuta despre toti cainii, ci despre cainii de pe strazi. Nu e vorba doar de 1-2 caini rataciti. Vorbim de mii de caini, care stau in hainte. Caini nascuti si "dresati" pe strada, adica salbatici. Si nu sunt doar in Bucuresti, sunt in f.multe orase. Cum necum, sa se rezolve problema: eutanasiere, adaposturi, adoptie, cum o fi, numai sa se rezolve.
*
Nu stiu daca a fost riscat sau nu sa ma bag in cotetul cainelui. Aveam pana in 3 ani. Si dupa cum am mai spus, cainele era f.bland, crescut de pui de bunica, era si batran. Nu putem compara reactiile unui om cu reactiile unui caine. Cainii au daor instincte si atat! Nu gandesc, nu au sentimente ca noi, nu se oftica etc.
Caini exista si in alte orase, e adevarat, dar nu atat de multi ca in Bucuresti, in plus, din cate am inteles, in unele orase s-a rezolvat problema cainilor vagabonzi, deci se poate, e clar ca nu s-a vrut, ca de putut se poate.
Unii de pe aici se pare ca nu inteleg un lucru elementar, cainii nu sunt oameni asa ca nu trebuie sa le plangem atat de mult soarta, mai bine am plange soarta oamenilor si copiiilor muscati si omorati.

Daca privim cainii ca pe oameni si le atribuim sentimente gandire, automat vom ajunge sa ii ridicam pe un piedestal, sa facem comparatii si sa spunem oamenii sunt rai, cainii sunt buni, ei nu m-au tradat. Multi se fac ca nu vad sau uita faptul ca un caine este bun cu tine, fidel atata timp cat il hranesti, daca nu l-ai mai hrani te-ar ataca sau in cel mai rau caz te-ar manca, vezi cazul unor oameni morti si mancati de caini sau pisici.

Last edited by aubergine; 19.09.2013 at 14:46:27.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 14:38:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Jennifer Aniston sustinea la un moment dat ca prefera mai degraba un caine decat un barbat pentru ca este un companion mai bun si ofera dragoste neconditionata !
Absolut penibil, sa te pui sa compari cainii cu barbatii, de-a dreptul jignitor pentru barbati, eu, ca barbat m-as simti foarte prost sa stiu ca fosta mea sotie, prietena, in speta, Aniston ar spune asa ceva!
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 14:40:02
Banned

Implicit

Citat:
Ofera o asa zisa dragoste conditionata de mancarea pe care i-o dai!

Nu pot intelege cum pot unele femei sa gandeasca in halul asta, pai poate un caine sa inlocuiasca un barbat, din toate punctele de vedere ma refer, trebuie sa fii deranjat rau la minte sa gandesti asa!
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 14:49:17
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
Mancarea din mine cere azil politic in exterior. Urgent! Pai sa se spele vedeta in cauza cu cainele pe...cap. Fiintele umane normale prefera tot fiinte umane.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 14:51:45
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Ofera o asa zisa dragoste conditionata de mancarea pe care i-o dai!

Nu pot intelege cum pot unele femei sa gandeasca in halul asta, pai poate un caine sa inlocuiasca un barbat, din toate punctele de vedere ma refer, trebuie sa fii deranjat rau la minte sa gandesti asa!
Just! De ce mi-am exprimat eu scirba in postarea de mai sus? Datorita implicatiilor! Occidentali, ce vreti. O Tupaia moarta are mai multi neuroni decit actrita aia in cele mai dinamice zile ale hoitului, pardon persoanei, ei.
Reply With Quote
Răspunde