![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
,,Staretul manastirii Cotmeana din judetul Arges a fost fugarit, imbrancit si lovit de doi credinciosi, sot si sotie, bunica si un unchi ai acestora, nemultumiti ca slujbele pe care sustin ca le-au platit parintelui nu au avut efectul asteptat.
Potrivit ProTV, totul a inceput in urma cu zece luni, cand staretul a tinut primele slujbe femeii insarcinate care se temea ca viitorul prunc se va naste cu o malformatie numita in popor "buza-de-iepure". Credincioasa mai are o fetita care a venit pe lume cu aceeasi afectiune.Viitoarea mamica avea sa tina posturi si sa vina si de doua ori pe luna pentru slujbe speciale, platite, insa rugile staretului nu au fost suficiente, pentru ca bebelusul s-a nascut cu aceasta afectiune. Slujitorul Domnului se apara si spune ca el i-a promis femeii ca bebelusul va fi sanatos, dar numai daca ea va respecta tot ce ii spune el. Enoriasii nemultumiti sustin ca i-au dat preotului 2.600 de lei ca sa se roage pentru sanatatea copilului pe care il asteptau, dar baietelul a venit pe lume cu o malformatie congenitala. Revoltati, "pagubitii" au mers sa-i ceara socoteala preotului pentru "tratamentul" esuat. Preotul a povestit ca i-a fost rupta sutana si ca a fost fugarit prin altar."Nu este de calificat asa ceva, sa vina cineva sa ceara banii de la acatiste dupa 9 luni. Strigator la cer! Cine a mai vazut sa vina inapoi sa ceara banii pe acatiste?!", se plange staretul, intr-o declaratie pentru reporterii PRO TV. In apararea staretului au sarit si cativa calugari si imediat s-au impartit pumni si picioare, in jurul bebelusului de numai 2 luni pe care mama il purta cu ea in brate, relateaza postul TV. Chemati de urgenta printr-un apel la 112, politistii au sosit cand scandalul in manastire era in toi, iar cei implicati aveau nevoie si de ingrijiri medicale.Credinciosii au facut plangere la politie. Tabara adversa asteapta dreptatea divina. "Cu lacrimi, am sa tip la tine, Doamne, alege-s-ar praful de ei", s-a rugat staretul, cu ochii in lacrimi, in fata camerelor de filmat. "Arza-i-ar focul! Sa le dea Dumnezeu binele, cum mi-au dat ei mie linistea!", a mai spus calugarul, inchinandu-se.Potrivit Pro TV, preotul a gasit si explicatia esuarii "tratamentului": "Copilul a iesit asa pentru ca sunt nemernici, oameni de nimic".Un procuror verifica daca faptele preotului pot fi incadrate la inselaciune.(sursa hotnews) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Calma te fratelo.
Singura chestie imputabilă preotului este faptul că nu și-a păstrat cumpătul în fața camerelor de luat vederi.
|
|||
|
|||
|
Barsaumas cum sa bati ma un preot in altar?Cat de pagan trebuie sa fii,nu puteau sa se duca direct la Politie sau la superiorii lui?Suntem animale,pagani,sa se ajunga la asa ceva?Te duci in Casa Domnului sa te iei la omor?Nu zic ca acel staret nu o fi gresit si el dar nu suntem ma animale sa se ajunga la batai cu preoti in biserici.Este deja prea mult.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Ceva de tipul acesta,cu mici variatii :) Barsaumas tie,ca proaspat ortodox,nu ar trebui sa iti fie greata de un staret cu ceva vechime fara sa stii toate detaliile.Reactia lui,care te-a indignat pe tine,poate era direct proportionala cu durerea de a fi calcat in picioare cand a vrut sa ajute.Sau poate nu a reusit sa fie precum in Pateric dar in nici un caz nu te duci sa-l iei la bataie ca un animal.Si in nici un caz in biserica care nu este proprietatea personala a preotului ci este Casa Domnului.Sa fii sigur daca a gresit cum il vor judeca oamenii este floarea la ureche fata de judecata Domnului.Daca ne-ar judeca Dumnezeu pe fiecare strict dupa ce simtim fata de altii,sau ce le dorim...
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 27.09.2013 at 15:25:39. |
|
|
|||
|
|||
|
Ei..ortodoxia nu se dobandeste asa usor cum se schimba o optiune pe un forum.. :)
Totusi, ii inteleg reactia. Daca lucrurile stau cum par, oamenii astia, mai ales preoti fiind, fac ortodoxia de mare rusine si na...nu poti sa nu sari putin in sus cand vezi ca cineva calca in picioare ceva care iubesti intr-un fel sau altul. Reclama la superiori? Politie? Poti fi sigur ca nu se rezolva nimic. De ce? Simplu, nu sunt dovezi, preotul daca a facut ce a facut, a lucrat "curant". Nu a facut contract unde sa specifice suma si serviciul & garantiile oferite. Totul a fost verbal, banii fara chitanta, etc a profitat de naivitatea si increderea unor oameni. Si sa nu uitam ca la mijloc e vorba de parinti cu copii - nu poti sa-ti bati joc de un copil (direct sau/si indirect) si parintele sa stea indiferent, sa sufere in taina, etc. Adica sa fim seriosi, daca preotul nu e in stare sa fie preot, de ce credinciosul ar trebui sa fie credincios pana la ultima litera a legii? Cine stie, poate asta s-ar putea clasifica ca si eveniment fericit, s-ar putea sa le mai taie unora apetitul pentru bani pe spinarea lui Dumnezeu. Justitia divina are multe fetze, poate nu mereu greseste omul ca mai da o mana de ajutor in acest sens ba poate ca gestul de a nu o face in unele situatii ar putea fi un pacat. In ceea ce priveste primul caz, e unul mult mai fericit. Exista un proces, sunt martori, daca nu se pot eschiva de marturie si au frica de Dumnezeu, vom afla care este adevarul. Nu stiu cum o fi prin alte parti, dar nu-mi prea imaginez un preot atat de sentimental pana la a fi pupacios cu femeile in semn de cordialitate, mai ales in Canada. La rusi poate ca da dar altfel..
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 27.09.2013 at 18:06:49. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dumnezeu să-l miluiască! Last edited by ovidiu b.; 27.09.2013 at 15:03:15. |
|
|
||||
|