Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.10.2013, 19:10:14
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
In Anglia e IPS Kallisots Ware, convertit de la anglicanism. Are, printre aletele, si multe conceptii ecumeniste.
In America este fostul episcop Puhalo, care a avut si controversa cu Parintele Rose, sprijinind aberatiile unui medic care sustinea evolutionismul teist, Kalomiros. De fapt toate scrierile ortodoxe despre evolutionismul teist au la baza cartea lui Kalomiros, care nici macar nu e ortodox, e stilist. El a fost ortodox pana la ridicarea anatemelor catolicilor, apoi a fost stilist, iar la sfarsit s-a rupt si de acestia, ramand o singura biserica separata de toti. ROCOR din America a fost cativa ani in comuniune cu stilistii (dupa moartea Parintelui Serafim Rose, apoi s-au unit cu BO), de acolo a patruns cartea lui Kalomiros.
Cum vedem, evolutionismul teist ortodox este in stransa legatura ori cu ecumenismul, ori cu stilismul.
iar acestea sunt in stransa legatura cu subiectele preferate ale unora...
Nu zic mai mult.
Vechi 13.10.2013, 19:19:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
iar acestea sunt in stransa legatura cu subiectele preferate ale unora...
Nu zic mai mult.
Nu e un secret (cel putin pentru mine) ca si tu te incadrezi putin aici (ma refer la ecumenism-evolutionism teist) e normal sa nu-ti placa.

Last edited by catalin2; 13.10.2013 at 19:49:25.
Reply With Quote
Vechi 13.10.2013, 22:29:08
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu e un secret (cel putin pentru mine) ca si tu te incadrezi putin aici (ma refer la ecumenism-evolutionism teist) e normal sa nu-ti placa.
dar am zis eu ceva?

Eu ma refeream, in general, la unii oameni, care si-au creat un combo de amenintari percepute pe care le vad peste tot, si s-au autodeclarat luptatori de frunte impotriva acestei amenintari.

p.s.:Nu subscriu nici la doi plamani, nici la teoria dispersiei harului. Deci nu am tangenta cu ecumenismul.
Vechi 14.10.2013, 13:39:04
Senior Member

Implicit

Citat:
p.s.:Nu subscriu nici la doi plamani, nici la teoria dispersiei harului. Deci nu am tangenta cu ecumenismul.
Acestea tin mai mult de ecumenismul mai radical, de tip protestant. Ecumenismul de tip ortodox, moderat, spune ca BO este cea mai buna. Asta insemna ca BO este pe primul loc, iar celelalte ocupa restul locurilor, in functie de departarea de ortodoxie. In timp ce, din punct de vedere ortodox, BO este prima si singura, nu exista alte locuri in clasament. In afara ei sunt erezii si schisme.
Stiu ce crede fiecare, din mesajele pe care le-a scris. De aceea am adaugat "putin", pentur ca nici in evolutionismul teist nu crezi cu totul, doar ca nu stii daca e adevarat sau nu.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2013, 14:22:32
Senior Member

Implicit

Citat:
Acestea tin mai mult de ecumenismul mai radical, de tip protestant. Ecumenismul de tip ortodox, moderat, spune ca BO este cea mai buna. Asta insemna ca BO este pe primul loc, iar celelalte ocupa restul locurilor, in functie de departarea de ortodoxie. In timp ce, din punct de vedere ortodox, BO este prima si singura, nu exista alte locuri in clasament. In afara ei sunt erezii si schisme.
Stiu ce crede fiecare, din mesajele pe care le-a scris. De aceea am adaugat "putin", pentur ca nici in evolutionismul teist nu crezi cu totul, doar ca nu stii daca e adevarat sau nu.
bine, o zic altfel.
Harul e doar in BO.
Erezia unde?
Cum va dati seama mereu ce parere au ceilalti, asta nici CIA-ul nu reuseste.
Vechi 15.10.2013, 19:19:26
Senior Member

Implicit

Citat:
bine, o zic altfel.
Harul e doar in BO.
Erezia unde?
Cum va dati seama mereu ce parere au ceilalti, asta nici CIA-ul nu reuseste.
Am mai raspuns la intrebarea asta, nu stiu ce e greu de inteles: pe forum fiecare expune in sute de mesaje ceea ce crede, detaliat, in cele mai mici amanunte. Atunci de unde stim ce crede fiecare?
Ma bucur daca ti-ai schimbat opiniile. De exemplu imi amintesc de unele mesaje filocatolice, de aceea am spus de ecumenism.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2013, 22:49:41
Senior Member

Implicit

Citat:
Ma bucur daca ti-ai schimbat opiniile. De exemplu imi amintesc de unele mesaje filocatolice, de aceea am spus de ecumenism.
of, of, tot la fel.
Nu mi-am schimbat nici o opinie.
Nici inainte nu aveam opinie ca harul ar fii in alta parte.
Faza cu "filocatolicism" nu e schimbata.
Respect BC ca INSTITUTIE si pt inca cateva lucruri.
La fel cum ii respect pe musulmanii toleranti, pe Gandhi, pe Martin Luther King si pe Carlin Sagan. Pana si pe Mahomed, datorita scrisorii adresate unor calugari, nu imi este asa antipatic.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43