Citat:
În prealabil postat de AlinB
Mda, bine punctat.
E de multe ori o chestiune de norma sociala, de spectacol, nu de comuniune in adevaratul sens al cuvantului.
|
Acuma probabil (vorba aia, doar suntem barbati!), majoritatea colegilor de pe acest forum cred ca macar o data tot ati fost la o petrecere sau un chef. Si cand incepea formatia sa cante, doar tot ne-am ridicat de la masa si am luat partenera la dans- fie la unul mai "romantic"" gen blues, fie la unul mai "saltaret"" gen o hora sau o sarba sau o "brasoveanca""!
V-as recomanda sa ascultati cum canta formatia "Trandafir de la Moldova"" din Husi, sau orchestra lui Nicolae Botgros cu lautarii sai din Chisinau, sau acele cantece a lui Stefan Banica senior (""La nea'' Fane incurca lume""), Gica Petrescu (""Ion, Ionelule"") sau Jean Constantin (""Noi cantam la mititei/din Ovidiu in Tomis 3""). Inainte de 1990 asta era si un mare avantaj: fiecare restaurant aveea si o formatie muzicala, iar in zilele libere (duminica, 1 mai, 23 august, sau dupa un meci de fotbal), lumea aveea unde sa se destinda- cu 100 de lei (la un salariu de cca 2500 lei/luna)- serveai o masa copioasa, inclusiv vinul si bacsisul ospatarului si lautarului.
Iar daca este vorba de "comuniune"", ce ""comuniune"" (vorbesc de relatiile inter-umane) poate fi mai placuta decat atunci cand dansezi un blues sau faci dragoste cu femeia iubita, ori atunci cand dansezi o hora sau o sarba- dar sa fie asa ca la Moldova cu "strigaturi"" si "chiuit"" ?!
Atunci chiar ca nu stai sa te mai intrebi -da'' oare ce religie o fi avand cea cu care dansezi un blues ori cel cu care te-ai prins in hora!
Faptul ca faci aceste lucruri cu o persoana de alta religie sau atee, nu are cum sa-ti schimbe tie convingerile religioase, deoarece in acele situatii doar nu discuti chestiuni religioase!