![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Parintele Cleopa n-o fi avut școală dar cât timp a fost sub ascultare ca cioban a citit mai mult decât am face-o noi într-o viață.
|
||||
|
||||
![]()
Recomand cartea "Pietrele Vorbesc- Mic Tratat despre Predica" de Pr.Bastovoi. Se citeste f.repede, cartea nefiind mare; are doar 165 de pagini, format mic.
Cuprins: Biserica fata in fata cu propria imagine/ Imaginea preotului mandru si prost/ Imaginea preotului sfant, dar neinvatat/ Imaginea credinciosilor ca turma impersonala/ Liberul arbitru/ Ascultarea/ Tipuri de predicatori/ Despre predica, in general/ Tipuri de predica/ Limba de lemn/ Propaganda ateista si anticlericalismul/ Enciclopediile Larousse, intrument de manipulare?/ De la ateism la ecumenism/ Stiati ca nu ai voie sa vorbesti?/ Tacerea ierarhilor |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si intrebarea mea se referea mai mult la comparatia: monah - preot de mir. Cine a fost mai bun in credinta: par. Cleopa sau Boca, sau parintele Galeriu?
|
||||
|
||||
![]()
Nu cred ca unul a fost mai bun decat celalat. Au fost diferiti, cu misiune diferita, cu talanti diferinti, dar toti trei au avut o credinta puternica.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iată-ți afirmația: ”De asemenea, între un părinte profesor al meu de la Teologie și un episcop mai puțin pregătit teologic, aș avea mult mai mare încredere în părintele profesor, neținând seama de ierarhie, ci de pregătirea teologică a fiecăruia.” |
|