Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.12.2013, 00:39:35
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

În primul rând, LA MULȚI ANI!
Am mai scris câteva gânduri cu ocazia sărbătorilor și pe topic-ul "Colinde dragi...", dar vă urez și aici, încă o dată, an nou plin de bucurii alături de cei dragi!
Văd că tot nu mă pot ține de promisiune: am spus că, în vacanță, voi putea discuta mai mult aici etc și, de fapt, constat că... am mai multe activități decât până acum. :)
Aș vrea, cu toate acestea, să fac o precizare necesară.
S-a discutat, observ, pe nu știu câte pagini despre o afirmație de-a mea care mi-a fost interpretată în sensul că eu aș socoti cultura teologică drept superioară vieții duhovnicești.
Nu stau acum să caut pasajul respectiv, dar NU am afirmat așa ceva în textul comentat de dvs.
Am spus că, în opinia mea, pregătirea teologică este mai importantă decât poziția ierarhică în Biserică!
Nu am spus că între părintele meu duhovnicesc și un teolog mai bine pregătit l-aș prefera pe acel teolog, indiferent de viața lui duhovnicească, ci am afirmat că l-aș prefera pe un părinte profesor teolog cultivat în locul unui episcop mai puțin cultivat teologic.
Deci, discuția nu am pus problema de a considera cultura teologică (în sens academic) mai presus de relația cu Dumnezeu, ci comparația era între pregătirea teologică și funcția ierarhică în Biserică.
Acum sper că m-am exprimat mai clar.
Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote