![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Invatatura Bisericii nu spune nimic despre asta. Nu este rolul Ei. Biserica spune ca faptele creatie s-au desfasutat conform celor prezentate in Sf Scriptura. Atat. Nu exista o invatatura cu privire la durata zilelor creatie sau cronologia evenimentelor. Desi e de presupus ca, fiind numerotate, faptele s-au desfasurat in ordinea prezentata.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Sacerdoții și alți oameni ai Religiei iudaiste s-au băgat în chestii chiar astronomice, pretinzând descoperiri și revelații dumnezeiești. Ciudat și suspect, în ziua de azi domnul Lucian vine să ne spună că oamenii Religiei au obligația de a trece peste aceste aspecte care țin de Revelație, deci de Învățătură de Credință, și de a arunca "cartoful fierbinte" în ograda științificilor. Iată cum învățăturile de credință sunt scoase de sub responsabilitatea Religiei și pasate "științei", chipurile fără să aducă atingere Religiei. Last edited by Banikka; 05.01.2014 at 09:47:14. |
|
||||
|
||||
![]()
Bravo mă!
Ai desființat Biblia. Mulțumit? ![]()
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Biserica nu este gnostica si nu are mesaje secrete doar pentru cei "alesi" Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Când a condamnat Biserica Ortodoxă "erezia" evoluționismului teist? Nu spun că nu ar fi o erezie, dar aș vrea să știu de la domnul Lucian, care pretinde că prezintă învățătura autentică a Bisericii când, unde și sub ce formă a condmanat Biserica Ortodoxă erezia evoluționismului teist? Mă refer la o condamnare explicită, ceva de genul cum au fost condamnate alte erezii.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pana atunci imi rezerv dreptul de a nu continua o discutie care poate fi inutila.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu am spus ca nu este vorba de zile si ca ar fi vorba despre epoci. Dimpotriva am spus ca nu poate fi vorba despre un simbolism al zilelor si de fapt astfel sa se justifice evolutionismul teist si sa fie epoci (desi eu l-am auzit pe PS Teodosie care sustinea asta). Am spus doar ca nu exista o invatatura a Bisericii care sa spuna ca zilele respective pot fi masurate cu timpul terestru de acum si sa spunem cu certitudine ca au 24 de ore. Nici nu am spus ca nu e asa. Doar ca nu este o invatatura de credinta asta.
|
|||
|
|||
![]()
Dacă ziua și noaptea le ai în funcție de perioada de întuneric și lumină date de rotația pământului în jurul soarelui,
și dacă soarele a fost făcut după pământ, în a patra "zi", atunci ce fel de "zile" mai sunt cele de dinainte de facerea soarelui? |
|
||||
|
||||
![]()
Așa cum le-a vrut Dumnezeu.