![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 06.01.2014 at 03:48:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La secte nu exista acest botez ,ei sunt indoctrinati ,habotnici ,nu au sfintele Taine. Dumnezeu cel viu este cel pe care il simtim cand primim sf.Impartasanie si despre care Proroocul David zice "Gustati si vedeti ca bun este Domnul" Bisericile ortodoxe sunt pline de fete credincioase ,imbracate cuviincios ,dar daca nu mergeti acolo ,unde sa le vedeti ? Deja ati pacatuit mergand la adunarile lor ,daca vreti sa fiti un practicant ortodox trebuie sa va spovediti de acest pacat. Daca ramaneti acolo la sectanti puteti sa va ganditi la acest proverb :"Drumul spre iad e pavat cu bune intentii" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E bine ca incerci si acum, in al 11-lea ceas, dar din pacate, din ce scrii tu mai sus, gandirea ta e deja viciata de modul lor gresit de intelegere a Sf. Scripturi. E mai usor sa construiesti pe un loc gol, decat sa darami ceva stramb si sa zidesti iar. Si din pacate tind sa cred ca timpul care l-ai petrecut cu ei, nu e putin, iar ce trebuie daramat are deja ziduri de beton. Ce ar fi totusi sa incerci sa te documentezi vizavi de credinta ortodoxa mai intai? In contextul asta iti pot recomanda "Calauza in Credinta Ortodoxa" a parintelui Ilie Cleopa. O poti cumpara si online: http://www.librariasophia.ro/carti-c...m.-so-536.html http://www.cartiortodoxe.ro/pdf/536-...pa-ilie,-arhim. (si alte site -uri) Daca vrei, o gasesti si online partial sau integral: Integral (543pagini) o gasesti aici: http://www.scribd.com/doc/27757818/C...dinta-Ortodoxa O poti descarca si de aici (nu stiu daca e toata sau nu cumva aceeasi versiune scanata) http://fisierulmeu.ro/22DYXXQMO73U/P...odoxa-pdf.html
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se marturisesc direct la Dumnezeu prin rugaciuni de iertare, etc. Au " Cina Domnului" care este echivalentul impartasanie noastre (ortodoxe). La ultima intrebare - O perioda chiar m-am simtit bine, mergeam unii pe la altii si simteam o caldura sufleteasca, ne adunam ne rugam la Dumnezeu, ii multumeam, cantam spre slava Lui, etc lucruri care la noi eu nu le-am intalnit. |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc pentru primirea calduroasa omule.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
IIsus a fost botezat la 30 de ani. Nu am gasit nimic in biblie care sa reiasa ca botezul se facea la nastere. Nu imi este clar inca daca noi ortodocsii(drept credinciosi) care avem mai bine de 2000 de ani de istorie si atestari necontestabile si o multime de martiri de-a lungul istoriei am deviat de la credinta care are la baza biblia, facand botezul la nastere care nu este dupa biblie. Indoctrinati suntem si noi si toate religiile lumii au cate o doctrina. Habotnici sunt, spre deosebire de noi si ma intreb ce este rau in a sluji, a canta spre slava Lui si a te ruga lui Dumnezeu din toata inima si din tot cugetul si cu tarie nu superficial cum facem noi; de fapt nu asta vrea Dumnezeu de la noi ? Ma intreb care atitudini(ca pana la urma despre asta era vorba) ii plac lui Dumnezeu mai mult ? Am inteles tot din biblie ca trebuie sa ma smeresc in fata lui Dumnezeu, nu doar sa plec capul in jos. Nu au sfintele taine - deacord cu tine. Au cina Domnului, am mai zis. Fetele cuviinciase, nu te contrazic, in bisericile in care am mers, nu am intalnit. Nu au fost foarte mari si multe. In cele 10 porunci si in toata cartea legii nu interzice sa mergi in locuri in care se canta se inalta rugaciuni catre Dumnezeu. Imi cer iertare daca te-am ofensat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Alin, intai de toate iti multumesc pentru primirea ta calduroasa si plina de voie buna. Ai perfecta deptate cu filozofia construirii zidurilor, lucrez in constructii. Daca nu cautam sa descoper mai multe despre credinta ortodoxa, cu siguranta nu eram aici. Multumesc pt link-urile de mai sus o sa incerc sa fac timp sa trec prin acea carte, dar nu nadajduiesc ca asta va fi rezolvarea situatiei prin care trec. Ce ma apasa pe mine cel mai mult este daca botezul ortodox este unul dupa voia lui Dumnezeu. Imi cer iertare si de la tine daca te-am suparat. |
|
|||
|
|||
![]()
Va multumesc celor care si-au facut timp sa citeasca si sa raspunda "decent" primei postari.
Ma rog ca Dumnezeu sa ma ierte si voua cei care i-am suparat. Frati crestini inca odata spun ca nu am intrat intre voi ca sa creez galceava, departe de mine gandul acesta, dar trec printr-o situatie deosebita si chiar am nevoie de calauzire; va rog mult sa va rugati si pentru mine, ca Dumnezeu sa ma lumineze si sa ma puna sa-i slujesc mai bine acolo unde vrea El. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acest botez a fost facut spre slava lui Dumnezeu ,desi Ioan i-a spus ca nu e vrednic sa Il boteze.La botezul lui Hristos s-a aratat sfanta Treime. La noi sfanta Impartasanie e chiar trupul si singele Domnului ,citeste la Matei ,ultimele capitole .Deci nu comparam aici masa Domnului de la penticostali cu sfanta Euharistie ,cand il primim pe Domnul cum scrie la Evanghelie :"Eu voi petrece in voi si voi intru Mine" Rugaciunea se face in biserica dar si acasa ,in camara sufletului cum ne recomanda Hristos. Daca vrei sa afli mai multe ,cumpara cartea "Minuni savarsite in timpul sf.Liturghii" . Dar cum deja esti prins ,nu vad cum ai putea sa pleci de acolo.Ramanand iti vei pierde mantuirea. Hristos spune despre sectari ca sunt lupi in haine de oaie si ca dupa roadele lor ii veti cunoaste. |
|
|||
|
|||
![]()
Ia aminte ce scrie aici la Matei ,ca sa stii ce te asteapta :
"
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
pomelnice pe crestin ortodox | steliana-steli | Generalitati | 1 | 22.12.2011 18:49:45 |
Forum Crestin Ortodox! | Pr. Gheorghe | Generalitati | 4 | 19.09.2011 13:16:37 |
Crezul Crestin Ortodox | alecsandru | Rugaciuni | 5 | 30.01.2011 12:37:43 |
|