Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2014, 21:34:35
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Deci stai linistit, lumea va tine pasul.
Știi vorba aia: tânăr și neliniștit.

Citat:
Personal mai degraba ma ingrijoreaza unde s-a ajuns acum si ce ne asteapta maine decat fantezii ce tin de viitorul mediu spre indepartate catre niciodata..
Și ce anume te îngrijorează?
Vechi 07.01.2014, 22:11:19
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
De argumentat s-a tot argumentat. Nu-i cam mult pentru o coincidenta sa se vorbeasca in Apocalipsa despre un semn care va fi amplasat pe mana dreapta sau pe frunte si fara de care nu vom putea nici vinde nici cumpara? Ne va lumina Dumnezeu cum sa procedam. Noi trebuie sa observam semnele timpului si sa dorim serios sa evitam pecetluirea. In rest, se ocupa Dumnezeu de toate.
666 Pecetea Fiare:

http://www.youtube.com/watch?v=Huo24OlUqXk
Nu te supara, dar ai inteles pe diagonala absolut tot.
Minciuna ninciunilor este asta cu s-a tot argumentat (si sunt convins ca tu chiar crezi asta) in conditiile in care nu ati adus nici nu argument. Nici nu argument stiintific pentru care cipul ar fi 666. Nici nu argument din Sf Scriptura. Nici o talmacite a Sf Parinti in acest sens.

Coincidenta? Nu. Nicio ciuncidenta. Asta spune Sf Scriptura despre semnul fiarei. Ce legatura are asta cu cipul? Unde este cipul pe mana dreapta sau pe frunte? Nu vorbim despre ce cred unii paranoici, ci de chestii concrete.
Unde spune Hristos ca trebui sa te preocupe cautarea semnului fiarei?
Vechi 07.01.2014, 22:57:46
Iulita Iulita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Vizioneaza urmatorul documentar. Politica oficiala ignora drepturile crestinilor. Ni se vorbeste doar despre avantaje. Despre pericolele controlului total pentru crestini si despre cancerul care se dezvolta in jurul cipurilor implantate nu ne spune nimeni. Pacea nu exclude trezvia.

666 Pecetea Fiarei:

http://www.youtube.com/watch?v=Huo24OlUqXk
Sa nu te superi pe mine, dar eu cred ca....ca sa ai trezvie trebuie mai intai sa ai pace.
Am vazut materialul, am citit la Apcalipsa, stiu ca ne asteapta": mucenicie sau lepadare de Hristos. Dar daca eu ma tulbur si nu am pace, la ce-mi foloseste sa fac atatea dezbateri pe acest forum, atata panica si consum de energie? Crezi ca Dumnezeu, care este aparatorul vietii noastre, il va lasa pe cel in care salasluieste Pacea si Harul Lui?
Nicidecum.
Vechi 07.01.2014, 23:47:45
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

[quote=[QUOTE=Lucian008;546626]E o mica mare diferenta. Hristos facuse destule semne. In schimb faptul ca cipul este semnul fiarei nu are nici o baza. In plus Hristos implinea profetii. Asta cer si eu, argumente din SF Scriptura sau Sf Traditie. Ca spune nu stiu mai cine nu poate sa convinga un om rational.
Iisus nu a cerut sa fie considerat Mesia doar pentru ca asa spunea El. Martorii anticip asta cer, sa ii credem pe cuvant.

Mica/ marea diferenta, nu consta in minunile sau semnele facute de Hristos, ci in insasi PERFIDIA “inteleptilor” vremii (numeste-i chiar oameni rationali) de a-I intinde capcana vanitatii, adica ei doreau ca prin supunerea ce-ar fi dovedit-o Hristos in incercarea de a-I “convinge” ca el este Mesia, sa demonstreze poporului ca in fata lor se afla de fapt un mincinos!! Si vezi bine ca Mantuitorul le-a stiut inimile de neam vicelan si desfranat! Nu este EL Stiutorul inimilor?? Aici e diferenta, ca de fapt nici noi nu vrem sa stim, dar cerem semn/ dovada ca pecetea e cipul :D
Scorneala asta cu “martorii anticip” e una din inclinatiile ratiunii spre autoprotectie… de fapt se stie, din punct de vedere psihologic, omul aflat in situatii de stress, de presiune, tinde sa ridiculizeze pe oricine ii vorbeste despre lucruri importante si grave ,te mai miri de ce s-a ajuns la afirmatia ca sfintii nu sunt “infailibili” si deci, ei nu pot emite concret profetii despre pecetea fatidica cu numarul de om ca referindu-se la timpul in care traim noi… anul Domnului 2014…. Despre interpretarile date acestui fenomen de catre preotii nostri contemporani orice remarca e inutila

http://www.magazinortodox.ro/profeti...-de-acum-vol-2
iti recomand din suflet acest volum, eu inca nu l-am terminat de citit, ce cuprinde insemnari dintre cele mai diverse din diferite epoci ce se regasesc in acelasi Duh de credinta ortodoxa ale Sfintilor Parinti ai Bisericii noastre spre lamurirea si incurajarea in vremurile ce le traim ,iar noi suntem datori sa ne asumam rostul ce-l avem pe lumea asta.
Despre vremurile din urma au mai scris si sfinti precum Ioan de Kronstadt, Efrem Sirul, Igatie Briancianiov, Lavrentie de Cernigov, Paisie Aghioritul… dar vezi bine ca acelasi efect de respingere si negare apare instant cand ratiunea se izbeste de credinta si tindem sa il credem pe sfant (oricare ar fi el) pana cand acesta se apropie de punctul de fierbere ce se izbeste de logica lui umana in interpretarea pecetii ca facand parte din timpul trait efectiv trait de noi (rational). E posibil sa fie si acea spaima specifica schimbarii radicale numai ca sunt alte prioritati ce-ar trebui avute in vedere si mult mai grave si presante nu neaparat stocarea informatica a datelor personale, istoric medical, informatii intime puse pe un cip ca sa te identifici mai “usor”. Chiar nu e o necesitate asta!
Adica sistemul intinde capcana nu hakerii informatici si tot ei vin cu solutia: cipul nu va putea fi falsificat! Haida-de! I se inoculeaza omului asa o stare de frica asupra bunurilor sale, a banilor, a zilei de maine chiar, incat e adus in stare sa face orice nebunie pentru a si le pastra “in siguranta”…

Adica aia care aduc tot felul de filmulete de pe site-uri schismatice sau mai grav unii care reptilienii? Sau sectantii americani care au fost primii care au nascocit asta sunt cei cae au inteles semnele vremilor pentru ca ei cunosteau ortodoxia din temelii?

Americanii sunt open minded nu? Doar nu degeaba Parintele Serafim Rose a denumit America Paradisul Nebunilor, iar cei care aduc filmuletele de pe acele siteuri, probabil vor ei insisi sa se convinga ca situatia/ dracul poate nu-i chiar atat de “neagra” :D

Tu spui: Nu asta e capcana imensa, ci sa iti creezi un nou dusman cu care sa uiti si sa spui ce conteaza.

Cand Insusi Hristos spunea> luati seama sa nu va insele cineva… ne indemna oare sa ne “creem” dusmani?? Ca Taina Faradelegii lucra inca de pe atunci… uite inca o marturie:
http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...imii-crestini/ (poate o conta)!

Si inca: Dar cred ca mai ziceam niste lucruri in postarea mea care mereu sunt ignorate. Si astept un raspuns.

Eu nu stiu sa existe (inca) obligativitatea platii cu cardul in supermaketuri sau magazine, dar intrarea in anumite institutii (in special banci) e pe baza de card si/ sau citire de amprenta… (chiar in banala casierie de la cinema am vazut un astfel de dispozitiv de intrare, mai precis la Cinema Plaza Romania). Mai nou si in Baroul Bucuresti se intentioneaza de anul acesta accesul exclusiv pe baza de card cipat nu legitimatie.

Last edited by eliza-georgiana; 07.01.2014 at 23:49:55.
Vechi 07.01.2014, 23:56:58
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai fetita, nu va mai comparati cu Mantuitorul in aberatiile voastre ca faceti pacate mari.
De fatzarnicia acestor comparatii nu mai vorbesc.

Daca o iei pe drumul asta, prafu' se alege din teoria cipofoba, ca nimic din ea nu e in ortodoxie.
Dar in neoprotestantism, hoho, gasim cam tot.

Pai dupa cum se pare voi nu vedeti nici o problema ca altfel va taiati de mult conexiunea la Internet si ne trimiteati scrisori din padure, scrise cu silexu' pe scoarta de copac.
Mai baietica, mai scoate-ti castile de la ifon din urechi si lentilele de contact din ochi ca-ti disturba grav perceptia!!! comparatia NU ERA cu Mantuitorul ,ci cu FATARNICIA oamenilor in general!! vrei sa-ti desenez ce inseama asta?

Vezi pe ce drum plin de hartoape ajungi daca faci salturi la paralele intre ortodoxie si neoprotestantism in incercarea disperata de a defini si incadra "teoria cipofoba" pentru a-ti justifica slabiciunile fata de "civilizatie si progres", fata de avantajele tehnologiei in general? uita-te numai ce aiurea esti cu toba asta ce-o tot bati cu scrisul din padure pe scoarta de copac....
Vechi 08.01.2014, 00:07:31
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iulita Vezi mesajul
Sa nu te superi pe mine, dar eu cred ca....ca sa ai trezvie trebuie mai intai sa ai pace.
Am vazut materialul, am citit la Apcalipsa, stiu ca ne asteapta": mucenicie sau lepadare de Hristos. Dar daca eu ma tulbur si nu am pace, la ce-mi foloseste sa fac atatea dezbateri pe acest forum, atata panica si consum de energie? Crezi ca Dumnezeu, care este aparatorul vietii noastre, il va lasa pe cel in care salasluieste Pacea si Harul Lui?
Nicidecum.
asa este! despre aceasta TREZVIE ne vorbeste si Sfantul Chiril al Alexandriei (pentru cei care mai cred in sfinti):

În ceea ce priveste atitudinea fată de semnele sfârsitului si semnele venirii lui Antihrist, putem constata cu totii că există trei directii, trei tendinte.

Una este cea a oamenilor care, iubitori de sine, desi merg la biserică, îsi doresc să aibă parte de o viată cât mai tihnită, cât mai comodă, si încearcă să ignore apostazia contemporană; încearcă să nu tină seama de legalizarea păcatelor împotriva firii si de prezentarea lor ca niste lucruri normale; încearcă să nu tină seama de profetiile unor sfinti si cuviosi care au vorbit despre sfârsitul lumii. Si tin cu dintii de tihna lor lumească.

O a doua tendintă, mult mai periculoasă, este cea a ortodocsilor care, luând ca model diferitele secte apocaliptice, nu au în cap decât cuvinte ca: "Vine sfârsitul lumii, pregătiti-vă, speriati-vă, îngroziti-vă, că va fi jale!". Si se lasă prinsi de un duh de tulburare pe care au sentimentul că trebuie să-l transmită tuturor. Ba încă îsi imaginează că fac aceasta din insuflarea lui Dumnezeu si consideră că e o poruncă dumnezeiască să trâmbiteze în stânga si în dreapta că ortodocsii trebuie să tremure de frică pentru că îl vor prinde pe Antihrist. Voi mai reveni asupra acestei tendinte.

În cuvântul de astăzi mă voi opri însă asupra celei de-a treia atitudini, singura atitudine care este conformă atât cu învătătura Sfintei Scripturi, cu învătătura Sfintilor Părinti si cu învătătura sfintilor si cuviosilor care au făcut profetii despre sfârsitul lumii, cât si cu învătătura părintilor duhovnicesti contemporani. Vă veti da seama că această directie este foarte armonioasă. Consider că este linia pe care ar trebui să meargă orice crestin ortodox care vrea să se mântuiască.

http://www.sfaturiortodoxe.ro/despre...or-noastre.htm
Vechi 08.01.2014, 01:25:28
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
E o mica mare diferenta.
Exista o singura concluzie. Oricate argumente ai primi nu le-ai accepta. Ti-e mai usor sa jonglezi printre exemple fara legatura intre ele, printre o sumedenie de idei decat sa incerci sa analizezi obiectiv lucrurile.
Treci de la adevarata traire ortodoxa si ca pe baza ei se va putea "citi" semnul fiarei, la faptul ca sectantii americati care au inventat conceptul erau open-minded, sau ca ar exista profetii ale sfintilor despre cip (care sfant a vorbit despre cip???).... Orice ca sa para a fi un argument. Sa stii ca si sectantii au argumente pentru credinta lor. Problema e ca au aparut acum cateva sute de ani pe cand crestinismul este de vreo 2000. Iar secta cipofoba are doar cativa ani.
Vechi 08.01.2014, 02:03:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

I s-a mai spus ca e incoerenta dar probabil e un stil de viata si stii cum se zice, obisnuinta devine o a doua natura sau mai rau, prima chiar.

Adica, daca o viata ai jucat albaneagra cu oamenii, de ce sa te opresti tocmai acum?
Vechi 08.01.2014, 07:25:47
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Talking "albaneagra cu oamenii"

Citat:
I s-a mai spus ca e incoerenta dar probabil e un stil de viata si stii cum se zice, obisnuinta devine o a doua natura sau mai rau, prima chiar.

Adica, daca o viata ai jucat albaneagra cu oamenii, de ce sa te opresti tocmai acum?
Am mai avut o "tovarășă" de forum care trecea de la una la alta cu viteza luminii, ziceai că face brainstorming nu alta. Adrianna parcă se numea - si a fost banată de vreo câteva ori. Oare Eliza sa fie tot ea?? Parcă n-aș zice totuși, ca n-are năzuința aceea obsesivă de a deveni femeie-preot.
Vechi 08.01.2014, 09:24:33
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Intradevar, noi crestinii trebuie sa avem constiinta treaza, insa pe de alta parte nu-i bine nici a avea o atitudine de panica sau de a supraestima unele situatii si evenimente!

-cei care nu doresc a aveea acte de identitate sau documente cu cip trebuie sa li se respecte aceasta dorinta. La documentele cu cip o problema ar fi ca datele stocate de acel cip , in momentul in care documentul este folosit si scanat, ajung in anumite baze de date, iar o persoana rau-intentionata sau anumite structuri specializate ar putea folosi aceste date intr-un mod care sa ne lezeze intimitatea .
Pentru un om obisnuit sa zicem ca prea multe informatii nu ar prezenta interes, insa pentru cineva care detine o functie in structurile de conducere, care are acces la date sensibile, care poate influienta decizii majore in economie sau politica, informatiile stocate de cipul din documente pot fi folosite pentru a determina persoana respectiva sa actioneze intr-un anumit fel.
Astazi cel care are acces la informatii detine practic puterea economica si politica! E mult mai usor sa controlezi economic si politic o tara si un popor prin informatii si influientarea anumitor oameni decat prin razboaie clasice, militare! La noi in Romania dupa 1990 nu ne-a atacat militar nimeni (spre deoasebire de Iugoslavia- sarbii desi cu parti din teritoriu ocupate, cu bombardamente, etc totusi si-au pastrat demnitatea nationala), insa cu toate acestea am ajuns astazi intr-o situatie dezastroasa!

-in momentul in care se va incerca sau impune implantarea cipurilor in corpul uman, acest lucru trebuie respins cu toata fermitatea si nici un om intreg la minte nu trebuie sa accepte asa ceva!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30