Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2014, 09:57:50
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Mark Ellis, jurnalist la Christian Post, relatează în câteva rânduri drumul unei tinere din India către dragostea lui Hristos. Într-un context în care islamul face nenumărate convertiri în întreaga lume și se manifestă foarte violent față de creștini, o tânără a avut curajul și tăria să se rupă de tot ceea ce însemna ea. De familie, de școală, de toată viața ei – pentru o nouă viață, în brațele lui Hristos.
Subaidath este fiica unui savant islamic, cleric al religiei mahomedane din India. S-a născut, așadar, într-o familie tradițională islamică și a beneficiat de educația coranică la cel mai înalt nivel. A mers, apoi, la universitate, studiind medicina. În paralel, a urmat cursurile de lege islamică, echivalentul dreptului canonic creștin. Era o tânără de succes, într-o țară în care rata analfabetizării este printre cele mai ridicate din lume. Totul mergea conform planului lumesc. Însă, într-o zi, la facultate, a descoperit în mâinile unei colege Cuvântul lui Dumnezeu – Sfânta Scriptură.
Eu cred în Tine, Domnul și Mântuitorul meu!”
Când a citit Evanghelia pentru prima dată, acesta a rezonat în sufletul ei, a încolțit sămânța credinței creștine. Câteva nopți mai târziu, ceva neobișnuit i s-a întâmplat. Într-un vis viu, Iisus a atins-o cu mâna dreaptă, acea mână străpunsă de cuiele păcatelor omenești. Mângâindu-o, i-a spus: „Nu fi îngrijorată și supărată. Crede în Dumnezeu Tatăl și de asemenea în Mine, pentru că Eu sunt Prințul Păcii. Am fost răstignit, am murit și am înviat, pentru a vă oferi pace și viață veșnică!”
În acea dimineață, Subaidath s-a trezit plină de întrebări – precum odinioară Saul, pe drumul Damascului: „Cine ești, Doamne? A fost doar un vis?”... Și, a început căutarea. Nu o căutare fizică, pentru că nu se putea afișa familiei cu astfel de gânduri. A fost, însă, o căutare în Duh și în rugăciune. O stare ce nu poate fi relatată în cuvinte! În acele zile, tânăra a fost trimisă să aducă apă pentru familie, de la singura fântână existentă în întreaga localitate. Dar, aici a alunecat și a căzut în adânc, pierzându-și cunoștința.
Ea povestește că a simțit cum „Iisus Hristos m-a prins în brațe, ca pe un copil îngrijit de un tată iubitor și m-a așezat în siguranță, zicându-mi: Eu sunt Învierea și Viața. Cei care cred în Mine vor trăi, chiar dacă ei mor și cei care trăiesc și cred în Mine nu vor muri niciodată. Atunci, o floare a credinței s-a deschis în inima ei: „Eu cred în Tine, Domnul și Mântuitorul meu!”
Putem spune că totul a fost doar în mintea sa. Însă, familia a găsit-o udă, așezată pe marginea fântânii, inconștientă! Cum ieșise din apă? În mod miraculos, după o cădere de la o înălțime considerabilă, Subaidath a plecat acasă pe picioarele ei.
Bătută și electrocutată pentru credință
Când Subaidath a povestit familiei despre experiența prin care a trecut și angajamentul luat față de Iisus, a început vremea încercării în credință. Dar, chiar și nebotezată fiind, tânăra a rămas puternică, până la capăt.
În islam, apostazia unui membru al familiei aduce rușine pentru întreg neamul, dezonorându-l pe vecie. Văzând că nu pot schimba cu nimic credința fetei, bărbații familiei au construit un scaun electric artizanal, în care au așezat-o. Dezbrăcată pe jumătate, bătută și legată, Subaidath a cerut să i se dea Biblia, ca să moară cu ea în brațe.
În bătaie de joc, călăii – sânge din sângele ei – i-au aruncat-o în poală: „Dacă vrei să mori împreună cu religia ta falsă, așa să fie!”, i-a spus tatăl. Dar, când a apăsat comutatorul, pentru a trimite curent electric în scaun, nu s-a întâmplat nimic. Bărbații au verificat sursa, apoi priza, legăturile... Toate funcționau perfect, dar curentul nu ajungea la Subaidath.
După o bătaie cruntă, tatăl a dezlegat-o și i-a strigat: „Tu nu mai ești fiica mea!”. Apoi, a aruncat-o în afara casei, aproape dezbrăcată. Cu lacrimi, plină de umilință și durere, tânăra a fugit la un prieten creștin din oraș.
În ziua următoare, vecinii au întrebat familia de ce Subaidath alerga pe stradă, îmbrăcată într-o rochie albă și atât de frumoasă. Cu toții au rămas uimiți, știind cum le plecase, de fapt, copila din casă.

Thread Tools
Moduri de afișare