![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mia, cand vezi un barbat de o anumita varsta care inca nu e insurat, in primul rand ar trebui sa te intrebi daca omul ala chiar isi doreste sa se insoare sau nu! Sau daca este capabil sa isi asume decizii majore sau nu. Pt ca daca si-ar fi dorit, probabil s-ar fi insurat pina la varsta aceea, iar daca nu s-a insurat, poate ca exista motive personale pt care nu a facut-o (pretenti foarte mari, indoieli, frici, complexe, timiditate, etc; poate chiar se simte bine neinsurat asa cum este viata lui, dar admirand/atras de frumusetea femeilor, vrea doar sa cunoasca cat mai multe, etc) = caz in care ar fi bine sa incerci sa te lamuresti ce e in mintea omului din fata ta. ... iar apoi sa te intrebi daca TU chiar iti doresti un om care sa aiba asemenea "probleme/pretentii/situatii" personale (indoieli, pretentii, nehotarat, frici, timiditate exagerata, etc)
De ce presupui tu ca toti care au ajuns la o anume varsta, neaparat daca sint crestini vor insuratoare? Poate ca au frici, sau inca sint nehotarati daca vor calugarie su insuratoare, poate ca au pretentii exagerate referitoare la femei (sau o imagine idilica sau utopica data de raportarea nerealista fata de realitate, etc), etc. Crezi ca toti trebuie sa gandeasca dupa un anume sablon (acel sablon din mintea ta) ? Altfel nu sint crestini? Oare cum ar fi daca si barbatii pe care i-ai cunoscut te-ar evalua pe tine dupa sablonul din mintea lor (asa cum au fost educati ei sa gandeasca din familie; sau daca nu esti cum ar crede EI ca ar trebui sa fii, sa te eticheteze ca ne-fiind crestina?), asa cum faci si tu cu ei? Unde ati ajunge? Poate ca un astfel de barbat (mereu neinsurat) nu doreste nimic concret, decat sa cunoasca cat mai multe femei (nu intr-o maniera pacatoasa, patimasa) ca sa afle cum gandesc si cum sunt (poate are el insusi indoieli, temeri, sau rani), si sa vada care e mai aproape de cum este el, care o place mai mult, cu aceea sa ramana? Un astfel de barbat va incerca sa cunoasca cat mai multe fete, iar daca are pretentii foarte mari (o parere f buna despre el) nu va alege foarte repede vreuna din ele. Chestia asta se poate foarte fin intoarce impotriva lui (cand tot cunoaste fara sa aleaga pt ca e nehotarat, el insusi ramanad fara o sotie si fara urmasi, fara o viata, fara o viata asumata), insa nu poti pretinde tu sa ceri ca toti sa gandeasca ca tine. Nu ar fi pacat atata timp cat dorinta lui nu ar fi sa insele. Vezi, TU ai in fata o alegere: poti sa alegi sa consideri ca baietii sint greu de inteles si sa te simti victima lor (foarte comod pt tine si fara nici un rezultat concret - ramanad mereu singura si neinteleasa, si la fel de neintelesi si barbatii); sau poti sa ALEGI sa iei toate masurile care crezi tu de cuviinta (nepacatoase) ca sa incerci sa ii intelegi (sa iei in consideratie si punctul lor de vedere, asa cum este, fara sa judeci - asa cum si tu ai pretentia ca ei sa vada punctul tau de vedere), ca sa ajungi vreodata sa comunici pe limba/intelesul/sufeltul lor (iar daca iti doresti sa te mariti, va trebui sa intelegi limba si punctul lor de vedere si sa il accepti, nu numai sa consideri ca tu ai dreptate si ca toti ar trebui sa gandeasca fix ca tine). Asa cum daca TU vrei sa poti sa comunici cu un chinez (nu sa astepti sa vrea vreun chinez sa comunice cu tine), va trebui sa inveti limba chineza macar la nivel elementar cat sa ii spui "buna" si sa poti intelege ce spun ei (oricat de ciudat/aiurea ti-ar parea ce spun), asa si cu barbatii: daca vrei sa poti gasi unul cu care sa poti comunica/intelege, ar trebui sa faci toate eforturile sa intelegi punctul lor de vedere, si sa il respecti (ideal sa il accepti), chiar daca tu nu ai fost obisnuita/educata cu punctul lor de vedere si ti se pare ca tu ai dreptate. In realitate este un exercitiu pt tine; poti accepta realitatea asa cum este ea, nu cum ti se pare tie corect sa fie, sau nu cum ti-ai dori tu sa fie?
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 20.01.2014 at 22:19:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ps: numai ca eu nu am afirmat ca trebuie sa gandeasca fix ca mine :) multumiri de raspuns, cred ca prinde bine pentru mai multi :)
|
|||
|
|||
![]()
Mia, cred ca este o confuzie, nu este un mesaj din aripa cealalta, ci i-al ca pe un mesaj din partea unui om poate mai sociabil, care are multe cunostiinte si fete si baieti si care a vazut adeseori genul acesta de neintelegeri in jur - oricine poate sa le vada numai daca doreste sa observe, sa asculte pe cei din jur si sa isi creeze (cu putin efort) disponibilitatea de a vedea si punctele de vedere ale celorlalti - si tu poti daca vrei.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiecare are dreptul a-si trai viata asa cum crede de cuviinta, insa ceea ce nu mi-a placut sub nici o forma este minciuna si sa te dai altcineva de cat esti in realitate, si sa creez sperante false sau sa-ti bati joc de om. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce a zis adam000 a zis bine, sunt multi factori in ecuatie, noi oamenii suntem fiinte complexe. E frumos cand ai fluturi dar ala e doar un pas, normal cand inviti o tanara, intri in vorba ca s-o cunosti, daca si ea e interesata inseamna ca vrea sa te cunoasca, sa afle ce vrei de la viata etc dar de aici e deja alta cale cu o multime de posibilitati. Daca amandoi se completeaza reciproc ca oameni, se inteleg, se plac si se simt in largul lor unul cu celalalt, pe aceeasi unda atunci poate se infiripa ceva serios, altfel e doar acea invitatie amicala, o amicitie.
Barbatul ortodox desi un aspirant la o viata spirituala si morala superioara e totusi om, iar gradul evolutiei depinde de la persoana la persoana, asa cum unii sunt genii in lumea asta si castiga premii, olimpiade internationale, asa altii sunt mai mult sau mai putini ravnitori pentru Hristos. Sau altfel zis, unii sunt in scoala primara, altii la gimnaziu, altii la liceu, altii, mai sfinti au master deja, si in clasele primare se spovedesc dar cunoasterea si trairea duhovniceasca nu e aceeasi in clasele primare ca la liceu, desi toti participa la aceeasi institutie duhovniceasca, Biserica. Unde mai pui ca multi dintre noi participam dar ramanem repetenti si iar o luam de la inceput. Barbatul e tot barbat si femeia tot femeie, cu tot ce implica asta. Cat de credincios e omul o arata nu atunci cand merge la biserica cat dupa ce iese din biserica. Last edited by UserAZ; 26.01.2014 at 06:00:04. |
|
|||
|
|||
![]()
Chiar ca suntem fiinte complexe, diferite; si totusi, de ce atatea fete, tineri( ca si baieti cunosc) cuminti, de treaba sunt singuri? mai multe fete parca, eu am in jur o gramada de exemple , fete care si-ar dori sa se casatoreasca si nu mai apare cel potrivit, desi socializeaza destul de mult si nu stau in casa...
|
|||
|
|||
![]()
Depinde acuma ce asteptari au. Oricum, intr-un oras mare, ma gândesc ca ar fi mai multe posibilitati de a cunoaste oameni.
Acuma le inteleg pe fete sau femei sa nu vrea sa aiba de-a face cu un individ care e betivan, neserios sau are apucaturi violente sau care nu vrea sa se implice in ceva serios si cauta numai aventuri, insa pe de alta parte am intalnit si femei care sunt mai nehotarate si parca nu stiu ce vor, desi am avut toata rabdarea si bunavointa! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am simtit nevoia sa intervin cu o completare:) Mai exact, ma refer la un caz in care un baiat ( in tipologia celui descris de mine mai sus), le vrajeste pe mai multe fete cum ca ar vrea mai mult; eu i-as spune mai degraba amagire ( astept pareri contradictorii daca e cazul), mie asa mi se pare cand ii spui unei fete ca o placi, esti interesat, esti foarte atent + imbratisari sau pupici ( sau chiar incercare de sarut) intr-o perioada de aproximativ o luna - sa zicem , ii zici fetei ca vrei mai mult si apoi alegi sa dispari; problema e cand faci cu mai multe fete asa, adica le faci si le zici sa creada ca va fi mai mult , apoi treci la urmatoarea "victima" foarte usor; asta nu reuseam eu sa inteleg, daca idilele astea ( sau nu stiu cum sa le zic) sunt crestinesti; sper ca m-am facut inteleasa :)
|
||||
|
||||
![]()
"Fetele cuminti mai sunt la moda" ? Raspuns: NU.
|
|||
|
|||
![]()
Cum se zice : "frumoasa si devreme acasa".Todeauna pentru casatorie asa a fost in toate culturile, locurile, vremurile, crestini sau nu iar pentru distractie femei usoare .Fiecare femeie isi alege categoria.Doar ca stacheta cuminteniei a fost uneori mai ridicata alteori mai jos, ca acum, cand virginitatea nu mai e "must" merge si cu un trecut "discret".Aseara a fost un film la ProTV in care albanezii rapeau fete pt prostitutie , virginele erau "tratate" special , vandute la sume mari la superbogati.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mai este martisorul la moda? | alexdu | Generalitati | 14 | 29.08.2015 08:53:45 |
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 19.12.2012 23:17:02 |
Dragobetele saruta fetele | shakalu1 | Intrebari utilizatori | 0 | 25.02.2010 18:02:17 |
Care va fi moda de anul acesta? | Anca-Miha | Generalitati | 55 | 01.02.2009 07:11:19 |
|