Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2014, 21:15:00
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Exista o limita. Limita bunului simt. Eu te pot face pe tine sectanta atat timp cat am argumente. Si esti sectata pentru ca sustii lucruri fara baza scripturistica si traditionala, si fara sustinerea Bisericii. Si nu ma refer la ierarhia actuala, pentru ca avand deviatii schismatice nu o accepti, ma refer la invataturile Bisericii. Tu "inveti" despre cip. Dogama cipului nu am gasit-o in invatatura Bisericii.
In schimb nu iti permit sa spui ca nu ai vazut nimic ortodox in postarile mele. Dai dovada de maxima lipsa de bun simt pentru ca nu ai adus nici macar (si nici nu ai sa aduci fiind consecventa in atitudinea ta) o dovada sau o postare unde sa contrazic ortodoxia. Nici macar una.
Scuze, Lucian, dar atentionarea in privinta cipurilor a fost facuta de un om al Bisericii, Pr. Iustin Pârvu - Dumnezeu sa-l odihneasca - lucru, care se pare ti-a scapat, de vreme ce o acuzi pe Antonia de a fi principala "vinovata". Iar Pr. Iustin a facut-o tocmai argumentand scripturistic, lucru care pare iarasi sa iti scape.
Ar trebui sa citesti mai mult din Sfintii Parinti, ca sa vezi ce preocupati si ingrijorati au fost toti acestia in privinta mantuirii oamenilor. Ori avertizarea in ceea ce priveste cipurile, se inscrie tot pe aceasta linie. Oamenii, preocupati de locul lor in rai, se vor ingriji de vindecarea de pacate, si totodata vor intelege pericolele, pe care lumea, aflata sub influenta lui satan, le pregateste omenirii.
Ai ceva impotriva ca sa fim avertizati si sa fim in cunostinta de cauza? Esti impotriva ca sa ne mantuim si doresti sa ajungem in iad? Nu cred acest lucru. Atunci nu ne leza libertatea de exprimare, nici tu si nici altcineva, si lasa-ne sa ne urmam propria constiinta.
Daca noi tacem, pietrele vor vorbi.
Si ca sa inchei, te intreb: exista CIP-uri?
Da!
Atunci informeaza-te si tu, spre binele tau, ce rau ne poate aduce aceasta tehnica de varf.
Daca nu doresti acest lucru, atunci lasa-i pe cei care vor, sa afle.
In ceea ce priveste Biserica, aceasta a tinut cont de cei, care din motive de credinta nu vor cipuri. Vezi in acest sens raspunsul dat de purtatorul de cuvant al Patriarhiei, atunci cand s-a pus problema pasapoartelor cu cip.
Sa stii ca si aici in Scandinavia au inceput oamenii sa se ingrijoreze din cauza acestor cipuri; si ei nu au aflat acest lucru de la Antonia; nici de la mine, ci se discuta in toate tarile despre aceasta neagra perspectiva neagra.
Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!
Vechi 27.01.2014, 21:35:22
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
a facut-o tocmai argumentand scripturistic, lucru care pare iarasi sa iti scape.
Argumentul ăsta convinge?: http://www.youtube.com/watch?v=FS-_3JcP84Y

Citat:
Sa stii ca si aici in Scandinavia au inceput oamenii sa se ingrijoreze din cauza acestor cipuri; si ei nu au aflat acest lucru de la Antonia; nici de la mine, ci se discuta in toate tarile despre aceasta neagra perspectiva neagra.
Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!
Oricum va veni, ce este scris, ori că vrei tu, ori că nu vrei. Asta nu pricepeți voi. Că nu împotrivirea este soluția, ci starea de prezență continuă în relație cu Hristos. Numai așa vom birui, adică nu vom fi biruiți (înșelați).

Last edited by ovidiu b.; 27.01.2014 at 21:39:16.
Vechi 27.01.2014, 22:05:08
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul

Oricum va veni, ce este scris, ori că vrei tu, ori că nu vrei. Asta nu pricepeți voi. Că nu împotrivirea este soluția, ci starea de prezență continuă în relație cu Hristos. Numai așa vom birui, adică nu vom fi biruiți (înșelați).
Oare faptul ca ai reusit sa te contrazici intr-o fraza, nu te ingrijoreaza?
Impotrivirea consta tocmai datorita relatiei continue cu Hristos. Fara relatia cu Hristos nu am sti ca trebuie sa ne impotrivim diavolului, nici nu am avea puterea necesara facem. Ne impotrivim sa acceptam un lucru, care este scris ca va fi. Ai inteles acum, Ovidiu?
Vechi 27.01.2014, 22:50:36
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Oare faptul ca ai reusit sa te contrazici intr-o fraza, nu te ingrijoreaza?
Poziția pr Rafail Noica ai ascultat-o? Ah, se pare că ai ascultat-o, dar n-ai priceput mare lucru.

Citat:
Impotrivirea consta tocmai datorita relatiei continue cu Hristos.
Dacă ai avea o relație continuă cu Hristos nu te-ai împotrivi Cezarului, căci Hristos nu s-a împotivit Cezarului. Mă tem că nu vei pricepe.

Citat:
Fara relatia cu Hristos nu am sti ca trebuie sa ne impotrivim diavolului, nici nu am avea puterea necesara facem.
Ia dă o căutare pe google folosind motorul de căutare "sa ne impotrivim diavolului". Sunt curios dacă constați ceva.

Citat:
Ne impotrivim sa acceptam un lucru, care este scris ca va fi. Ai inteles acum, Ovidiu?
Nu, n-am înțeles...logica ta mă depășește.

Last edited by ovidiu b.; 27.01.2014 at 22:59:56.
Vechi 27.01.2014, 22:59:50
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Poziția pr Rafail Noica ai ascultat-o? Poate așa vei pricepe mai bine.
Ti-am raspuns la acest punct mai inainte. Am impresia ca tu nu intelegi pe deplin lucrurile acestea cu urmari grave.

Citat:
Dacă ai avea o relație continuă cu Hristos nu te-ai împotrivi Cezarului, căci Hristos nu s-a împotivit Cezarului. Mă tem că nu vei pricepe.
Am inteles ce a spus Pr. Noica, caci cunosc Scriptura.

Citat:
Ia dă o căutare pe google folosind motorul de căutare "sa ne impotrivim diavolului". Sunt curios dacă constați ceva.
Atunci da o cautare la "a ne impotrivi ispitei", caci diavolul nimic nu poate sa ne faca, decat sa ne ispiteasca. Impotrivindu-te ispitei, te impotrivesti diavolului. Spovedind un pacat, il scoti pe diavol la lumina.

Citat:
Nu, n-am înțeles...logica ta mă depășește.
Nu-i nimic. Cu timpul vei intelege.
Vechi 27.01.2014, 23:40:00
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Am inteles ce a spus Pr. Noica, caci cunosc Scriptura.
Dovedești contrariul. Nu ai priceput când e cazul să te împotrivești și când nu. Când zice să te împotrivești Cezarului?

Citat:
Nu-i nimic. Cu timpul vei intelege.
Sper să înțeleg că discuția a devenit inutilă.
Vechi 27.01.2014, 23:56:22
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Dovedești contrariul. Nu ai priceput când e cazul să te împotrivești și când nu. Când zice să te împotrivești Cezarului?

Sper să înțeleg că discuția a devenit inutilă.
Inutila nu e niciodata din punctul meu de vedere. Eu am rabdare.
Cand vor sa ne desparta de Hristos. Cu pasaportul nu vor reusi, dar cu cel implantat, cu siguranta, caci contine juramantul de credinta fata de satana, exprimat prin simboluri.
Vechi 27.01.2014, 22:48:16
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Argumentul ăsta convinge?: http://www.youtube.com/watch?v=FS-_3JcP84Y
Aceasta este o activitate de informare. Daca nu stii nimic despre cip, cum te vei apara de el, atunci cand vom fi chemati, ca de bunavoie sa ne lasam implantati? Implantarea cu cip implica lepadarea de Hristos, caci acesta va reprezenta prin simbolurile pe care le va purta, juramantul de buna voie fata de antihrist.
Daca in zilele noastre cineva nu doreste pasaport cu cip, practic nu lezeaza pe nimeni, caci nu este obligat sa circule in afara UE.
Vechi 27.01.2014, 21:37:39
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Scuze, Lucian, dar atentionarea in privinta cipurilor a fost facuta de un om al Bisericii, Pr. Iustin Pârvu - Dumnezeu sa-l odihneasca - lucru, care se pare ti-a scapat, de vreme ce o acuzi pe Antonia de a fi principala "vinovata". Iar Pr. Iustin a facut-o tocmai argumentand scripturistic, lucru care pare iarasi sa iti scape.
Chiar nu conteaza cine a facut-o. Sf Ap Pavel spune ca oricine, si un inger din cer sau chiar el daca ar propovadui o alta evanghelie ar gresi. Asa ca nu conteaza catusi de putin ce a sustinut parintele Iustin, cu tot respectul pentru el, in aceasta privinta.
Si pentru ca sustii ca parintele ar fi argumentat ideea scripturistic (si cand spui asta preupun ca stii argumentele sale) te rog sa ne dai si noua exemplele din Sf Scriptura care atesta ca cipul este semnul fiarei.

Citat:
Ar trebui sa citesti mai mult din Sfintii Parinti, ca sa vezi ce preocupati si ingrijorati au fost toti acestia in privinta mantuirii oamenilor.
Ce treaba are problema mantuirii oamenilor cu cipurile? Concret nu speculatii nefundamentate.
Citat:
Ori avertizarea in ceea ce priveste cipurile, se inscrie tot pe aceasta linie. Oamenii, preocupati de locul lor in rai, se vor ingriji de vindecarea de pacate, si totodata vor intelege pericolele, pe care lumea, aflata sub influenta lui satan, le pregateste omenirii.
Faptele rele sunt pacate, nu un dispozitiv electronic de stocare a informatiilor. Sfintii Parinti au tratate intregi despre pacate si virtuti. Dar nici unul nu este despre cip. Iar pentru cine sustine ca cipurile nu erau inventate atunci ii atrag atentia ca nu se inventeaza pacate noi.
Si iar, pentru cei care vor da ca exemplu fumatul sau drogurile despre care nu Sf Parinti nu vorbesc si totusi sunt pacate le reamintesc faptul ca Sfintii Parinti au vorbit despre vicii. Cipul nu poate fi asimilat nici unei categorii.

Citat:
Ai ceva impotriva ca sa fim avertizati si sa fim in cunostinta de cauza?
Nu am nimic impotriva celor care au o problema cu cipul si care il vad ca o constrangere a libertatii lor. Si e dreptul lor sa lupte. Dar pentru a fi credibili in demersul lor ar trebui sa renunte si sa lupte inclusiv impotriva celorlalte mijloace care le ingradesc libertatea, cum ar fi telefonul mobil.
Si da, am ceva impotriva celor care sustin fara fundamente ca cipul este semnul fiarei.

Citat:
Esti impotriva ca sa ne mantuim si doresti sa ajungem in iad?
Doamne fereste. Dimpotriva. Doar ca nu aceea este calea. Calea spre matuire este lupta cu patimile, nu cu dusmani invizibili si creati artificial.

Citat:
Nu cred acest lucru. Atunci nu ne leza libertatea de exprimare, nici tu si nici altcineva, si lasa-ne sa ne urmam propria constiinta.
Am spus, oricine lupta impotriva cipurilor poate fi credibil cand renunta si la alte lucruri care ii ingradesc libertatea.

Citat:
Si ca sa inchei, te intreb: exista CIP-uri?
Da!
Atunci informeaza-te si tu, spre binele tau, ce rau ne poate aduce aceasta tehnica de varf.
Tu te-ai informat cat rau iti face telefonul mobil?

Last edited by Lucian008; 27.01.2014 at 21:40:22.
Vechi 27.01.2014, 22:34:03
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Chiar nu conteaza cine a facut-o. Sf Ap Pavel spune ca oricine, si un inger din cer sau chiar el daca ar propovadui o alta evanghelie ar gresi. Asa ca nu conteaza catusi de putin ce a sustinut parintele Iustin, cu tot respectul pentru el, in aceasta privinta.
Si pentru ca sustii ca parintele ar fi argumentat ideea scripturistic (si cand spui asta preupun ca stii argumentele sale) te rog sa ne dai si noua exemplele din Sf Scriptura care atesta ca cipul este semnul fiarei.
Pr. Iustin nu a adaugat nimic la Evanghelii, asa ca ceea ce a spus conteaza, spre luminarea noastra.
A demonstra scripturistic, inseamna a folosi argumente din Scriptura, nu a adauga ceva la ea.

Citat:
Ce treaba are problema mantuirii oamenilor cu cipurile? Concret nu speculatii nefundamentate.
Concret? Ar fi prea multe de spus. Citeste si tu ce s-a mai scris pe topicul dedicat acestor cipuri.

Citat:
Faptele rele sunt pacate, nu un dispozitiv electronic de stocare a informatiilor. Sfintii Parinti au tratate intregi despre pacate si virtuti. Dar nici unul nu este despre cip. Iar pentru cine sustine ca cipurile nu erau inventate atunci ii atrag atentia ca nu se inventeaza pacate noi.
Faptele rele ne indeparteaza de la mantuire. La fel, ne vor tine departe de virtuti aceste cipuri. Nu crezi ca Sfintii Parinti s-au preocupat de tot ce ne-ar impiedica sa ne mantuim? Eu cred ca da. Nu degeaba le curgeau siroaie de lacrimi, atunci cand in vedenii li se aducea la cunostinta despre raul ce va fi in vremea cea de pe urma. In parte vedem si noi acest rau, dar nu il cuprindem pe tot, slava Domnului, ca nu stiu daca am rezista sa ducem atata.
Cred ca ai intentii bune, dar mai cred ca trebuie sa te mai documentezi si trebuie sa mai citesti, caci ortodoxia este un univers in sine si multe s-au scris pe aceasta tema. Fara sa ai cunostinte mai vaste, nu poti sa te apropii de adevar. Si fara sa te cureti de pacate, ca sa devi salas Duhului Sfant.

Citat:
Si iar, pentru cei care vor da ca exemplu fumatul sau drogurile despre care nu Sf Parinti nu vorbesc si totusi sunt pacate le reamintesc faptul ca Sfintii Parinti au vorbit despre vicii. Cipul nu poate fi asimilat nici unei categorii.
Un pacat, ca si un viciu este acela care iti rapeste libertatea, care te subjuga. Devii rob al fumatului, sau al placerii, etc. In felul acesta, fapta noastra, unica sau repetata, ne devine stapana. De aceea noi spunem ca ne eliberam de pacate, devenind robi ai lui Dumnezeu. Aceasta din urma robie este egala cu libertatea, caci scpam de sub jugul diavolului, care este tatal minciunii. Cipul poate fi asimilat, caci daca se implanteaza, el ne poate dirija gandurile, faptele. Tocmai aici e grozavia. Cipul din pasaport, dotat cu antena, este doar "la purtator", si de aceea se spune ca acesta constituie faza premergatoare a cipui implantat. Nu ca nu ar exista deja cipul implantabil; el exista, dar omenirea nu este "pregatita", adica nu au gasit inca destui sa il accepte de buna voie, desi eforturi se fac indeajuns.

Si acum te intreb: daca aveam nevoie de cip, nu ne creea Dumnezeu cu cip cu tot?!?

Citat:
Tu te-ai informat cat rau iti face telefonul mobil?
Daca telefonul e rau, iti dai seama ce poate un cip implantat?!?
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare