![]() |
![]() |
|
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ce sa mai, perle peste perle ![]()
|
|||
|
|||
![]()
DanielS,
Pentru ca incerci cu orice pret sa-ti apari traditia mostenita de la Luther, nu poti pricepe Scriptura si ca si Luther care in ratacirea lui a ajuns sa numeasca scrisoarea lui Iacov "epistola de paie" si tu ai ajuns sa o desconsideri, nici tu nu reusesti sa vezi cum ceea ce e scris acolo se imbina perfect cu restul Sf. Scripturi. Bati campii amestecand ideile lui Luther cu citate din Scriptura asa cum si diavolul amesteca ispia cu citate din Scriptura, scoase din context, incercand sa-L ispiteasca pe Hristos. Si asta cand lucrurile sunt atat de simple: 1. doar prin fapte (fara credinta in mantuirea adusa prin jerfa lui Hristos) nu se mantuieste nimeni 2. doar prin credinta (moarta, care nu are fapte) nu se mantuieste nimeni 3. mantuirea vine din credinta (mantuirea obiectiva) insotita de fapte (mantuirea subiectiva) - ceea ce Luther n-a putut pricepe si nici voi, urmasii lui nu puteti. Intr-adevar este o diferenta destul de subtila dar care inseamna totul: asa cum credinta este un act voluntar, raspunsul omului la chemarea lui Dumnezeu, si faptele credintei trebuiesc sa fie un act voluntar, care probeaza autenticitatea acestui raspuns, demonstreaza ca este mai mult decat o simpatie intelectuala pentru o cauza. Ori, pentru Luther, faptele credintei se pare ca au fost prea mult pentru "credinta" lui, asa ca ce a zis? "credinta e de ajuns, faptele fie care or fi". Si de asta a ajuns pana la urma sa scrie si sa faca tot felul de mizerii si crime, asta a fost "credinta" lui Luther, dar voi nu puteti vedea, persistanti in aceeasi eroare si aveti tupeul sa va considerati mai buni decat el. Stii ce spunea Einstein? "Definitia nebuniei este sa faci mereu acelasi lucru si sa astepti rezultate diferite."
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.02.2014 at 22:17:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Serios? Imi poti aminti te rog frumos ce fel de fapte a avut talharul de pe cruce??? Ce bine a facut el??? Ce fapte bune a facut el ca sa fie mantuiti??? Raspunsul e ca nu a facut absolut nimic bine. Dar a fost mantuit. De ce? Pentru ca a crezut cu adevarat in Isus Hristos, si daca talharul era eliberat in acel moment, acesta cu siguranta ar fi facut fapte bune (pentru ca faptele bune sunt consecintele credintei adevarate) datorita credintei lui, care l-a transformat 100%; si va ar fi mantuit chiar si daca ar fi fost eliberat atunci, nu datorita faptelor lui ci datorita credintei lui. NICIO religie falsa (inclusiv cea ortodoxa) nu i-ar fi dat ABSOLUT nicio speranta taharului! Daca ar fi acolo la Golgota un preot ortodox din zilele noastre, si talharul l-ar fi intrebat ce trebuie sa faca ca sa fie mantuit? Ce i-ar fi spus? Hai sa fim seriosi. Ce i-ar fi spus? I-ar fi spus ca nu mai are nicio sansa, pentru ca pentru a se mantui trebuie sa se boteze, sa se spovedeasca, sa intre in Biserica Ortodoxa si sa devina membru, sa faca fapte bune, etc, etc... Talharul acela nu ar mai fi avut nicio sansa, dupa voi. Dar el totusi a fost mantuit si a mers in cer, nu prin faptele lui, nu prin bunatatea lui, nu pentru ca ar fi meritat ci datorita faptelor si meritelor lui Isus si prin credinta in Isus Hristos. Doar crestinismul adevarat care spune ca mantuirea se obtine prin credinta, i-ar mai fi dat o sansa, si aceasta este: credinta in Isus Hristos. "Crede in Domnul Isus Hristos si vei fi mantuit" (Faptele Apostolilor 16:30-31)" Citat:
-------------------------------- @Daniel_Ortodox: Nu mi-ai raspuns la intrebare, asa ca o pun iaras cu speranta ca o sa poti sa imi luminezi mintea sectanta: Daca nu am avut dreptate in ceea ce am spus cu doua posturi mai sus, atunci cum poti sa iti explici aparenta contradictie dintre versetele urmatoare: Romani 11:6 "Și dacă este prin har, atunci nu mai este prin fapte; altminteri, harul n-ar mai fi har. Și dacă este prin fapte, nu mai este prin har" Efeseni 2:8 "Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni." Romani 4:5 "pe când, celui ce nu lucrează, ci crede în Cel ce socotește pe păcătos neprihănit, credința pe care o are el îi este socotită ca neprihănire." si... Iacov 2:14 "Frații mei, ce-i folosește cuiva să spună că are credință, dacă n-are fapte? Poate oare credința aceasta să-l mântuiască?" Explica-mi, te rog, cum se pot imbina aceste versete armonios, fara vreo contradictie, dupa parerea ta. Multumesc. ----- P.S. A se observa faptul ca Romani 4:5 spune "Iacov 2:14 "Frații mei, ce-i folosește cuiva să spună că are credință, dacă n-are fapte? Poate oare credința aceasta să-l mântuiască?" Iacov nu zice ca credinta nu mantuieste, ci spune ca un anumit tip de credinta nu mantuieste (mai multe detalii sunt intr-un post de-al meu de putin mai sus). Citat:
Last edited by DanielS; 24.02.2014 at 22:50:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Plus ca numesti tu din start Ortodoxia religie falsa cand a ta este inventata de un om iar Crestinismul nu de mine, nici de tine,ci de Dumnezeu este inventata(desigur ca ma refer la dreptmaritorii crestini). Last edited by IULIAN496; 24.02.2014 at 23:23:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Din nou intreb, care Biblie, si cum poti sa o disociezi de istorie atat de mult?
|
||||
|
||||
![]()
O data ce crezi, faci si fapte; poate chiar involuntar. Pentru ca cineva care are credinta devarata, nu vad cum poate face fapte criminale, talharii si altele asemenea. Asa ca da, credinta te salveaza (probabil) dar daca mai ai sansa (nu c tahlarul depe cruce care nu mai avea cum) faci si fapre bune intru credinta. Unde e credinta sunt si fapte. Una fara alta nu exista. Si cea care exista, acea crednta fra fapre, e credinta falsa, poate chiar mandrie. (parerea mea)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Măi copile, păi tocmai cuvintele sunt fapte. Credința nu e fapte, dar cuvintele sunt fapte, e mărturisire. Tîlharul a avut și credință și fapte, mărturisind pe Hristos. Exact așa cum trebuie să fie un creștin. Nu cum trebuie să fie un eretic, care spune că numai prin credință se poate să se mîntuiască cineva, fără fapte. Greșit. Contrazice Scriptura, care spune clar: credința fără fapte este moartă. Alt exemplu ca să cimentez ce spun, că cuvintele sunt fapte, Sfîntul Apostol Petru s-a lepădat de Hristos de 3 ori, i s-a socotit cuvintele drept fapte de lapădare, pentru care a plîns cu amar, cînd a cîntat cocoșul de 3 ori, așa cum i-a spus Hristos, care este Dumnezeu în Sfînta Treime. Ce-i așa de greu de înțeles ? Iar cu privire la Ortodoxia că este religie falsă în mintea ta, îți spun nu judeca ce nu poți înțelege, judecă doar ce poți înțelege. Tîlharul de pe Cruce, tocmai acele cuvinte ale lui i-au fost și Sfîntul Botez, și Sfînta Mirungere, și Sfînta Spovedanie, și Sfînta Împărtășanie, cu Hristos lîngă el, care vede inimile și rărunchii. Acele ultime clipe de viață ale tîlharului, i-au fost fapte ! Asta este pocăința tălharului ! Și pocăința în general ! Fapte ! Copile rătăcit ! Mușcă diavolii din sufletul tău, și nici nu simți ! Vorbești mult și nu spui nimic. Exact ca un eretic autentic. Ești revoltat și nu înțelegi nimic. Dar cînd ți se și explică, tot nu bagi în seamă. Of... vai ție. Citat:
Citat:
Adică : credință, fapte și harul lui Dumnezeu ! Dacă lipsește ceva, nu te mîntuiește ! Atît de simplu. Cum pentru o cărămidă ai nevoie de apă, pămînt și foc ! Dacă lipsește un ingredient, nu faci cărămida ! Atît de simplu. Sunt unele versete în Biblie care arată cît de importantă este credința pentru mîntuire, alte versete care arată cît importante sunt faptele pentru mîntuire și altele care arată cît de important este harul lui Dumnezeu pentru mîntuire. Înțelegi? Doamne Iisuse, suflete rătăcit DanielS., cît m-aș bucura să înțelegi ! Citat:
Sau ce treabă avem noi cu eretici anglicani ? Doar pentru că au introdus în practica lor, multe elemente creștine autentice, nu înseamnă că au devenit creștini ! Ortodocși ! Cîtă vreme permit homosexualii să fiu nu doar membrii ai Bisericii, dar să fie și preoți, și episcopi, uite erezia ! Sodomia. Dumnezeu și momona ? Niciodată. Și din paharul Domnului și din paharul dracilor ? Niciodată. Deci e treaba lor cum fac să deosebească pe Mesia în Biblie de ceilalți 13 Isuși, care nu este Iisus Hristos. Vor da socoteală în fața lui Hristos pentru toate, nu în fața mea. De aceea Ortodoxia este lipsită de orice erezie, și de acea este singurul creștinism ce mai există pe pămînt. Amin. TE CHEM ÎN NUMELE LUI HRISTOS IISUS ACASĂ, ÎN CREȘTINISM, ÎN ORTODOXIE ! VINO, CA SĂ TE MÎNTUIEȘTI ! Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 25.02.2014 at 12:16:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Raspunde mai intai la o intrebare: si iudeii aveau credinta si fapte, atunci de ce a mai fost nevoie sa vina Iisus? Vezi ca nu are niciun sens invatatura voastra? Raspunsul e ca Iisus a adus harul, pentru ca prin har suntem mantuiti, nu doar prin credinta sau fapte. Si cand a dat harul acesta? La Cincizecime, cand Duhul Sfant (harul Duhului Sfant) S-a pogorat cu niste limbi ca de foc peste cei de acolo. Si cum se dadea harul credinciosilor? Scrie undeva in Sfanta Scriptura ca doar credeau si plecau mai departe? Nu, credeau, apoi erau botezati si primeau harul prin punerea mainilor. Toate acestea trei erau impreuna, ai acolo versete in care se spune ca unii aveau doar botezul lui Ioan si s-a explicat ca acela e doar un botez al pocaintei, nu botezul cu apa si Duh Sfant. Si mai e un pasaj in care unii erau botezati doar cu botezul lui Iisus si spune ca au primit apoi si Duhul Sfant prin punerea mainilor. In zilele noastre punerea mainilor este Taina Mirungerii, care se face imediat dupa botez, al fel ca in Biblie. Si cum s-a dat acest har, pentru ca si Apostolii au plecat pana la urma in Rai. Apostolii randuiau episcopi care faceau acest lucru, iar apoi preoti, care preluau din sarcini. Unde sunt episcopii in protestantism? Vedem in alt pasaj ca Simon a vrut sa transimta si el harul, si a adus bani. Inseamna ca nu toti cei botezati puteau face asta, ci cei ce primeau episcopia, de la Apostoli, acestia fiind randuiti tot prin punerea mainilor. Deci protestantii nici macar nu au episcopi si nu stiu ce e harul, nu au cum sa il si transmita. De aceea, cel mai probabil, nu s-a mantuit niciun protestant de la Luther incoace. Prezenta harului e aratata si prin minuni, cum scrie si in Biblie. Protestantii nu au minuni, nu au sfinti facatori de minuni, e doar o filozofie, care nu difera cu nimic de alte filozofii sau de ateism. Inca o dovada ca nu exista nimic la ei, la fel cum si indienii sau paganii cred in ceva, fara sa aiba si vreo dovada de la Dumnezeu ca e bine ce cred. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte frumos ! Uite ce răspuns frumos ai primit de la fratele Cătălin, frate rătăcit Daniel S. ! Uite cîte răspunsuri frumoase ai. Adevărate ! Ce mult te iubește Domnul, dacă cauți, vezi ? Vine și Sfînta Treime în căutarea ta. Ce spuneam și eu mai sus: credință, fapte și har. Fără prioritate, în orice ordine, sunt egale. Dacă lipsește una, nu te mîntuiești. Foarte simplu și minunat ! Dezleagă-te de minciuni și întuneric ! Sau vei muri. În veșnicie. Vino acasă ! Ieși din învățătura diavolilor din protestantism, vino la adevărata cale spre mîntuire: Ortodoxia. Amin. Slavă Domnului și mărire Preacuratei Maicii Sale. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 25.02.2014 at 14:49:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfantul Augustin, Sfantul Clement, si altii sfinti care au trait prin secolele 2-3 au crezut ca mantuirea se obtine DOAR prin credinta - am dat niste citate cu mai multe posturi mai in sus. Credinta ca mantuirea e DOAR prin credinta nu a inceput cu Luther, ci a inceput cu primii apostoli. Documenteaza-te inainte sa spui prostii. Protestantii nu au minuni? Tu cand vorbesti ceva, nu te auzi? Nu iti trec cuvintele astea prin cap? Daca da, atunci ori ignorant, ori esti un mincinos. Am vazut foarte multe minuni din partea lui Dumnezeu in multe vietii ale unor oameni sect... adica, protestanti. Si daca tu te-ai fi nascut in India, atunci oare nu erai indian, si oare nu sustineai sus si tare ca hinduismul e religia corecta? Vezi? Comunitatea in care traim ne influenteaza credinta, dar vine o vreme cand acest lucru nu te mai intereseaza si vrei sa afli adevarul tu singur. Sper ca o sa vina ziua aia in viata ta. Tot ce ai spus despre protestanti este gresit. Si daca ai gresit in lucrul acesta mic, atunci e posibil sa gresesti si in lucruri mari, cum ar fi credinta intr-o religie, in loc de credinta intr-o Persoana. |
|