![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Doamne ajută. Nu, nu ! Ești în înșelare să crezi asta. Mergi la tîlcuirile Sfinților Părinți. Și nu tîlcui după mintea ta, dragul meu. Că nu poți înțelege nimic din cele bune. Doar ai păreri. Frații înșelați de erezii, sunt iubiți de Hristos, ca oaia cea pierdută și fiul rătăcitor. Trebuie să-i iubim și noi, cum îi iubește și Biserica, altfel Hristos nu poate lucra prin noi. Și te rog roagă-te Domnului, înainte să scrii un post. Și vor pleca șoaptele întunericului. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 01.03.2014 at 16:05:01. |
|
|
|||
|
|||
|
Aici nu e vorba daca Mantuitorul Hristos ii iubeste sau nu pe eretici, ci problema e daca sunt fratii nostri intru Hristos sau nu!!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|
|||
|
|||
|
Da-mi un exemplu din Sf.Parinti sau spune-mi unde sa caut...
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pai, daca ereticii sunt fiii dracului, tu mai esti frate cu ei??
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
E ca și cum spui: păi dacă oaia rătăcită e rătăcită, ce mai e oaie ca noi ? E ca și cum spune fratele mai mare al fratelui rătăcitor: păi ce, dacă și-a luat partea de avere și a plecat la desfrînate, ce mai e frate cu mine? DA ! Firesc că da ! Nu suntem frați cu dracu, cum ești ispitit ! Suntem frați cu niște oameni aflați în suferință. DA ! Slavă Domnului. Amin. Bucurii. |
|
|
||||||||||
|
||||||||||
|
Citat:
Citat:
[quote=Daniel_Ortodox;552696] La fel cum citatele despre mîntuirea prin credință sunt unele, prin mîntuirea prin fapte sunt altele, încununate de mila și harul lui Dumnezeu Hristos și Sîngele și Trupul Său, sunt altele. Citat:
Marcu 8:12 "Isus a suspinat adânc în duhul Său și a zis: „Pentru ce cere neamul acesta un semn? Adevărat vă spun că neamului acestuia nu i se va da deloc un semn.”" As vrea mai multe informatii despre faptul ca apa sfintita nu mai are microbi dupa sfintire, daca se poate. Ar fi foarte interesant. Moastele nu au putrezit deloc? Vezi. Iarasi exagerezi. Citat:
Iadul este locul unde vor merge cei pacatosi, nu cei fara pacat. Citat:
Doamne, da' cat de clar este totul scris in Biblie... si totusi e atat de complicat pentru unii care prefera religia lor in schimbul lui Dumnezeu. Iacov 2 nu spune ca credinta nu mantuieste, ci ca doar credinta adevarata mantuieste. Daca ar fi asa cum ai zis tu atunci de ce a zis Iacov in capitolul 2 "Avraam l-a crezut pe Dumnezeu si acest lucru i-a fost socotit ca neprihanire" O sa zici ca neprihanirea nu inseamna mantuire? Daca da, atunci reciteste citatul de mai sus din Tit 3:5-7. A se observa ca in citatul de mai sus scrie "prin Isus Hristos, Mântuitorul nostru", nu prin Maria. Citat:
Conform Tit 3:7 neprihanit => mantuit Citat:
Citat:
Ma refeream la credinta crestina adevarata, nu la orice credinta. Citat:
Efeseni 1:4-5 "În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale," Vezi? Dumnezeu ne-a ales pe noi, nu noi L-am ales pe El. Asta e un verset care sustine ideea de predestinare. Nu ai cum sa contrazici asta. Mantuirea noastra este 100% bazata pe Dumnezeu, fara niciun merit al nostru. Da, crestini vor avea fapte bune, dar nu datorita firii lor pacatoase, ci datorita lui Dumnezeu care ne ajuta la asta. Citat:
Luca 16:25-26 "Fiule”, i-a răspuns Avraam, „adu-ți aminte că, în viața ta, tu ți-ai luat lucrurile bune, și Lazăr și-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu ești chinuit. Pe lângă toate acestea, între noi și între voi este o prăpastie mare, așa ca cei ce ar vrea să treacă de aici la voi sau de acolo la noi să nu poată.”" -> VERSETELE ASTEA ARATA CA RUGACIUNEA PENTRU MORTI NU ARE NICIO BAZA BIBLICA. Aici ni se arata ca odata ce ai murit, soarta iti este scrisa pentru totdeauna. Deci, tot crezi ca trebuie sa ne rugam pentru morti? Ar trebui să fac cum spui. Dumnezeu să mă ierte. Spune și tu, frățior rătăcit, în loc de Isus, spune Mîntuitorul Iisus Hristos. Deci in Efeseni 2:8 ("Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.") Pavel ne spune ca mantuirea nu e prin fapte, si prin asta vroia sa ne spuna ca defapt chiar e prin fapte? :)) Imi vine sa rad. Ori intelegi tu gresit pasajul asta ori Pavel avea probleme mari de inteligenta. Alta obtiune nu exista. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
2. Marcu 16, 16: "Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." Citeste cu atentie versetul. Cine va fi osandit? Cel ce nu va crede, nu cel ce nu se va boteza. Nu adauga nimic la Biblie. Citat:
|
|
|
||||||||||
|
||||||||||
|
Citat:
Uite versiunea New King James "For He who is mighty has done great things for me, And holy is His name." Si cam acelasi lucru spun toate versiunile pe care o sa le gasesti. Niciuna nu va zice ca Dumnezeu S-a inchinat inaintea ei. Cum poti sa spui asa ceva??? Maria insasi a zis "Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu." Deci Maria Il numeste pe Dumnezeu, Mantuitorul ei. Tu ai impresia ca Maria e egala sau chiar mai mare decat Dumnezeu? Nimic din Biblie nu sustine prostia asta. Da, e o prostie mare. Si nu voi tacea in fata oricarui lucru care incearca sa ii fure slava Creatorului universului. Numai El e vrednic de lauda, nimeni altul. Alte versete mai ai? Citat:
2. Astept versete biblice care sa sustina divinitatea Mariei, asa cum pretinti tu. 3. Arhanghelul Gavriil nu i s-a inchinat. Ci a zis "Și intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei." -> Asta nu e o inchinare, ci o forma de salut. Unde ziceai ca scrie "Plecaciune" ? 3. Dumnezeu Tatal nu i s-a inchinat, si nici Dumnezeu Fiul. Unde apare asta in Biblie? La chestia aia cu "marire". Tu chiar nu vrei sa intelegi ca "marire" nu are cum sa insemne "inchinare"? In nicio versiune de Biblie nu se sugereaza o astfel de interpretare. Ai obiceiul sa iti creezi propriile definitii la anumite cuvinte? Ciudat obicei. Citat:
"că mult poate rugăciunea dreptului care se face". (Iacov 5, 16) -> RUGACIUNEA NU POATE NICIODATA SA INDEPLINEASCA LUCRURILE CONTRARE VOII LUI DUMNEZEU. Citat:
Citat:
Maria a spus ceva de genu' "Ce onoare ca dintre toate femeile din ziua de astazi din Israel, Dumnezeu m-a considerat pe mine ca fiind vrednica de a-L aduce pe lume pe Mantuitorul lumii". Asta e interpretarea corecta. Ceea ce faci tu e o idolatrie, te inchini unui oricare alt lucru in afara de Dumnezeu. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Asa e, totul, mai putin: - rugaciunea la sfinti - inchinarea la Maria - ideea ca mantuirea e prin fapte, cand de fapt Biblia spune contrariul - rugaciunea pentru morti, despre care Biblia spune ca odata ce mori, destinul ti-este scris - si cate si mai cate altele Citat:
Draga frate, ai uitat cumva de versetul asta din Coloseni 4:17 "Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl." Versetul asta ne spune sa facem totul in numele lui Isus, nu in numele Mariei. Daca ai fi un crestin adevarat te-ai conforma acestui verset si l-ai asculta. Te rog, nu uita chestia asta. Isus a murit pe cruce pentru noi, nu Maria. Isaia 53:6 "Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți." 1 Timotei 2:5 "Căci este un singur Dumnezeu și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos" Last edited by DanielS; 01.03.2014 at 19:25:24. |
|
|
|||||
|
|||||
|
Doamne ajută.
Citat:
Big! înseamnă mare, nu great! Big things e ce spui tu că înseamnă lucruri mari. Ori în Biblie nu spune așa ceva. Great things, în context înseamnă mărire, sau slăvire, sau proslăvire. Da, New King James Version e varianta Bibliei Ortodoxe în limba engleză! Mi-a dat-o un prieten Ortodox din America, de la americanii ortodocși, de la creștini. Biblia Ortodoxă în limba engleză pe care o am, traduce tot great things, care înseamnă MĂRIRE ! Deci Dumnezeu i-a făcut MĂRIRE, la SFÎNTA FECIOARĂ MARIA ! TU CE MĂRIRE ÎI FACI? Ți-am scanat din Biblia mea ortodoxă, creștină mai exact, New King James Version, din Engleză. --- SĂ VEZI ADEVĂRUL ! --- ![]() Citat:
Spune că o vor ferici, toate neamurile ! TU CUM O FERICEȘTI ? "For behold, henceforth, all generations will call me blessed." Lk 1, 48. "Că iată de acum mă vor ferici (binecuvînta, mări, slăvi) toate neamurile" Luca 1, 48. TU CUM O FERICEȘTI PE SFÎNTA FECIOARĂ MARIA ? E PREASFÎNTĂ SPUN CREȘTINII, FAȚĂ DE DOAR MARIA, ERETICII. TU CUM O FERICEȘTI PE SFÎNTA FECIOARĂ MARIA ? NEAMUL PENTICOSTAL CUM O FERICEȘTE, CONFORM LUCA 1, 48. NEAMUL ADVENTIST, BAPTIST, IEHOVIST ȘI TOȚI ERETICII, CUM O FERICESC PE PURUREA FECIOARA MARIA ? CUM MAI EXACT ? DACĂ ȘI ÎNGERUL I-A FĂCUT PLECĂCIUNE-ÎNCHINĂCIUNE, TU CUM ANUME ÎI FACI ? Da, creștini adevărați, nu eretici. Și se roagă pentru noi la Dumnezeu, precum vedem că rugăciunile sfinților, sunt aduse înaintea Tronului Domnului. (Apocalipsa 8, 4-5) Citat:
Dacă e plină de har și Domnul este cu ea, nu e sfîntă? Sigur că e sfîntă. Altfel nu ar fi plină de har și Domnul nu ar fi cu ea. Uite divinitatea. Dar cum anume o fericești? Că spune că o vor ferici toate nemurile ? Dacă și îngerul i-a făcut plecăciune-închinăciune, tu cum anume o fericești ? Și cum îi faci plecăciune-închinăciune ? "Binecuvîntată ești tu între femei" - Luca 1, 28. Între toate femeile ! Binecuvîntată ! Cea mai sfîntă. Preasfîntă. Uite divinitatea. Dar cum anume o fericești ? Că spune că o vor ferici toate neamurile ! Dacă și îngerul i-a făcut plecăciune-închinăciune, tu cum anume o fericești ? Și cum îi faci plecăciune-închinăciune ? Citat:
Păi dacă un ARHANGHEL îi face plecăciune-închinăciune, TU, frate rătăcit, DANIEL S., CUM ANUME ÎI FACI PLECĂCIUNE-ÎNCHINĂCIUNE ? Spune că o vor ferici toate neamurile ! TU CUM ANUME O FERICEȘTI ? Că ești din neamul romînesc ! Toate neamurile, spune acolo la Luca 1, 48. TOATE NEAMURILE O VOR FERICI ! Tu, din neamul romînesc, cum o fericești ? Citat:
~ DUMNEZEU CEL PUTERNIC, I-A FĂCUT MĂRIRE. Păi dacă Dumnezeu Cel Puternic, i-a făcut mărire... : 1. TU CUM ÎI FACI MĂRIRE, CA ȘI CEL PUTERNIC ȘI SFÎNT ESTE NUMELE LUI ? 2. CUM O FERICEȘTI CA ȘI TOATE NEAMURILE ? 3. CUM ÎI FACI PLECĂCIUNE-ÎNCHINĂCIUNE, CA ȘI ARHANGHELUL ? Cum mai exact ? Last edited by Daniel_Ortodox; 01.03.2014 at 21:49:52. |
|
|
||||||
|
||||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
In mare sunt de acord cu ceea ce ai scris despre Har, si e cam diferit de ceea ce ai zis inainte :)) Nu e nicio aura sau lumina sau mai stiu eu ce. Ceea ce zicea Sf. Simeon Noul Teolog e asemanator cu ceea ce am zis eu, in sensul ca am zis ca e un dar, in niciun caz o lumina care poate vazuta cu ochii. Si in plus, Dumnezeu nu ne indeamna sa ne pocaim de pacate, ci ne PORUNCESTE! (Fapte 17:30 "Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință și poruncește acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;") Citat:
![]() Citat:
Citat:
2. Nu era vorba despre aia, ci despre X-ulescu care a zis ca minunile sunt semne ca ortodoxia este religia adevarata. La aia se referea. |
|
|