Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2014, 03:32:54
Annyta
Guest

Implicit

În afară de suferința pricinuită de foame, frig, dureri fizice... mai este suferința pentru recunoașterea propriilor păcate. De obicei nu le recunoaștem cu ușurință, dar putem ajunge într-un punct în care viața, sau Dumnezeu, ne arată pe înțelesul nostru că buba e de fapt la noi. Așa aș înțelege suferința provocată de adevăr.

Last edited by Annyta; 16.04.2014 at 10:18:42.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2014, 03:37:47
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
În afară de suferința pricinuită de foame, frig, dureri fizice... mai este suferința pentru recunoașterea propriilor păcate. De obicei nu le recunoaștem cu ușurință, dar putem ajunge într-un punct în care viața, sau Dumnezeu, ne arată pe înțelesul nostru că buba e de fapt la noi. Așa aș înțelege suferința prvocată de adevăr.
Cred că ai o înțelegere corectă (cel puțin de data asta)!
Vechi 16.04.2014, 03:44:20
Annyta
Guest

Implicit

Iar frumusețea ortodoxiei asta este, că Dumnezeu ne-a lăsat pocăința. Deci recunoașterea păcatului, chiar dacă produce suferință, este de fapt/ poate fi actul de naștere al omului nou, dacă e urmat de părerea de rău pentru păcate, spovedanie, îndeplinirea canonului, lăsarea păcatului, măcar lupta în acest sens... Așa, și din teorie, și din practică, din ce mai știu și eu...
Reply With Quote
Vechi 16.04.2014, 03:55:08
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Iar frumusețea ortodoxiei asta este, că Dumnezeu ne-a lăsat pocăința. Deci recunoașterea păcatului, chiar dacă produce suferință, este de fapt/ poate fi actul de naștere al omului nou, dacă e urmat de părerea de rău pentru păcate, spovedanie, îndeplinirea canonului, lăsarea păcatului, măcar lupta în acest sens... Așa, și din teorie, și din practică, din ce mai știu și eu...
Ai dreptate, frumos și corect spus! După asceza negativă (lăsarea păcatelor), urmează asceza pozitivă (zidirea efectivă a omului nou) și întărirea zidurilor cetății sufletului pentru respingerea atacurilor vrășmașului.

Last edited by Mihailc; 16.04.2014 at 04:02:42.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2014, 04:01:15
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Ai dreptate, dar dacă asceza negativă (lăsarea păcatelor) nu e urmată asceza pozitivă (cultivarea virtuțiilor) încă suntem departe de țintă. După dărâmarea casei construită prost sau lovită de calamități, nu zidim alta nouă și trainică, rămânem tot pe dinafară!
Posibil.
Nu era un răspuns exhaustiv.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2014, 10:10:13
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Așa aș înțelege suferința prvocată de adevăr.
Suferinta provocata de pacat, la aflarea adevarului.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare