Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2014, 15:42:01
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Daca ne uitam cum pleaca ortodocsii dupa primele 30 de minute in noaptea Invierii ,si raman mai putin de un sfert in interiorul Bisericii , numarul celor practicanti este si mai mic decat numarul ortodocsilor vehiculat aici .Ca sa nu ii mai socotim pe cei care stau acasa.
Totusi ,oricare dintre ei ,fiind botezat in Hristos ,poate ajunge maine un sfant
Credinta si speranta se pare ca nu au treaba cu cifrele .
Ratiunea judeca prin cifre . Credinta judeca prin speranta .
Spune-i unui credincios cea mai mare contradictie. El o va accepta ,o va include in sistemul sau de valori ca un paradox,dar credinta tot nu i se va micsora.
Mantuirea vine prin ortodoxie pentru un ortodox.
Pe cel de alta religie ,un ortodox niciodata nu il va putea intelege,caci si-ar nega propriul sistem de valori. Intotdeauna il va considera un eretic. Dar nici acela nu va putea intelege pe orthodox ,caci e indoctrinat cu prea multele critici invatate pe dinafara de la dascalii lor ,ca si cum nenumaratele secte ar fi descoperit ele credinta adevarata.
Deci nimeni nu poate fi neutru ,toti aderam la o credinta .
Atata vreme cat cred in ortodoxie ,declar ca mantuirea poate veni doar prin Ortodoxie,pentru a nu ma contrazice pe mine insumi.
Dar nu pot exclude pe nimeni de la mantuire ,ca sa zic ca daca nu e ca mine nu se va mantui
E unul din paradoxurile care mi le asum,pentru ca privesc la propria mea neputinta.
Orotodxia poate mantui,dar aparteneta la ea nu obligatoriu mantuieste .
Deci,neaparteneta la ea ,nu obligatoriu te desparte de mantuire,fie si pentru simplu argument ca neaparteneta aceasta poate fi temporara sau impusa de locul nasterii
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare