Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2014, 13:48:10
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
"23.dacă într'adevăr rămâneți întemeiați în credință, întăriți și neclintiți de la nădejdea Evangheliei pe care-ați auzit-o, cea care a fost propovăduită la toată făptura de sub cer și al cărei slujitor făcutu-m'am eu, Pavel." Coloseni 1.

Conform marturisirii Sf.Ap.Pavel Evanghelia a fost propovaduita la toata faptura de sub cer inca din vremea sa. De aceea, crestinii aveau convingerea inca din timpul Sf.Ap.Pavel ca Parusia este foarte aproape, ajungand pana acolo incat sa-l asemene pe imparatul Nero cu Antihristul.

Nu cred ca trebuie sa ne amagim: daca Parusia era aproape inca din vremea Sf.Ap.Pavel, cu cat este mai aproape acum, in zilele noastre. Eu cred ca e o ispita sa credem ca Parusia intarzie, dar, de asemenea, tot o ispita este si nevroza cauzata de aceasta.
Asa credea el, pentru ca inca nu se descoperisera omului din lumea euroafroasiatica, pina atunci stiuta, si celelalte parti ale lumii. Evident ca doar Dumnezeu stie momentul sfirsitului acestui ciclu, asa cum El Insusi a afirmat.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2014, 16:20:15
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit ..către mântuire?

E strâmtă Calea și dreaptă și plină de căderi și intrări în ispite: 'dreapta' mândrie, 'smerita' păcătuire și călăudiceea omului cumpătat și căldicel.

Dar ''întru răbdare până la sfârșit veți câștiga sufletele voastre... iubind tainic.... pe Dumnezeu căci împărăția cerurilor e pe-aproape.

Last edited by vsovivivi; 17.04.2014 at 16:26:22.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2014, 10:59:08
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Asa credea el, pentru ca inca nu se descoperisera omului din lumea euroafroasiatica, pina atunci stiuta, si celelalte parti ale lumii. Evident ca doar Dumnezeu stie momentul sfirsitului acestui ciclu, asa cum El Insusi a afirmat.
Eu cred ca propovaduirea Evangheliei "la toata faptura" nu trebuie interpretata cantitativ. Intoarcerea naturii vazute si nevazute la Hristos nu inseamna neaparat propovaduirea cuvintelor Evangheliei, ci schimbarea si sfintirea naturii si a Creatiei prin sfintirea omului. Ori la Cincizecime Sf.Duh S-a pogorat prin Biserica la toata Creatia. De aceea, eu cred ca din acel moment al Rusaliilor este posibila oricand Parusia.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Răspunde