Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Inainte de a-ti raspunde efectiv la afirmatii am doua precizari:
1. Eu nu cred ca Corinusha nu are cele mai elementare cunostinte de credinta, chiar nu are. Si asta o demonstreaza afirmatiile ei.
2. Pe ce te bazezi tu cand crezi ca nu aplic nimic din ce "stiu". Pe nimic. Dar discutia nu este despre mine si eu nu am afirmat niciodata ca eu nu gresesc.
Exista cateva diferente intre mine si ea. De exemplu eu nu sustin si nu dau sfaturi de credinta dupa capul si parerile mele. Eu nu fac afirmatii in contradictie cu invataturile Bisericii. Pacatele mele (si nu am afirmat ca as fi vreun sfant) prefer sa ramana doar cele persoanale, nu sa ii smintesc si pe altii si sa fiu responsabil si pentru pacatele lor.
Si mai exista o diferenta esentiala (si nu incerc sa ma indreptatesc pe mine, de fapt prefer sa nu discut despre mine, dar tu ai inceput) este ca asa, cu toate pacatele mele, multe, obiectivul meu ramane mantuirea. La ea mantuirea nu intra in topul prioritatilor (ma astept sa raspunda si sa conteste jignita afirmatia) si oricum nu stie ce presupune mantuirea (si nici nu o intereseaza).
Am vrut sa te intreb cu stai tu la capitolul asta, dar prefer sa nu duc discutia la aspecte personale asa cum o faci tu. Nu despre asta este vorba.
|
Chiar te astepti sa ma sim jignita?!
Ei bine, nu, nu sunt jignita.
Ideea e ca eu nu vad mantuirea ca tine; dupa cum am mai spus, eu nu cred in religii; m-am saurat sa aud la toate religiile si confesiunile ca la ei e Adevarul? Care adevar? De peste 2000 de ani decand a aparut crestinismul si pe peste alte mii de ani de cand au aparul alte religii ale lumii tot asta se sustine de catre fiecare in parte. In miile astea de ani si daca Adevarul ar fi fost la doar una din aceste religii, acesta s-a deformat; sa nu uitam ca totul s-a transmis muulta vreme ca prin telefonul fara fir si informatia s-a modificat/degradat sau/si s-au adaugat/scos chestii. Si e nornal sa fie asa. Orice e transmis o buuna bucata de timp pe cale orala isi modifica forma mai mult sau mai putin.
Si prefer sa am propriile mele pareri decat sa preiau orbeste parerile cuiva, fie ca gresesc, fie ca nu; dac gresesc, voi suferi consecintele, iar daca nu, atunci ies castigata.
Dumnezeu e Unul, dar nu avem e unde sa stim ca e ala ortodox sau catolic (inca nu se stie exact care religie a fost prima dintre astea doua). Dumnezeu a trimis POATE revelatii reformatilor si de-aia s-au despartit de catolici; nu o sa aflam niciodata asta; Dumnezeu lucreaza in feluri pecare nici macar sa le banuim pe toate nu putem; asa ca da imi asum riscul sa ajung dupa moarte in iad pentru ca eu cred in ceva ce nu imi impune societatea/media/parintii/traditia etc.
Voi aveti impresia ca daca v-ati fi nascut musulmani sigur ati fi ajus ortodocsi? Nu, cel mai probabil ati fi crezut ca religia aceea e cea adevarata.
Dar cred ca ar fi cazul sa revenim la subiectul tpoicului; am cam dat-o in altele deja.