![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dupa socoteala dvs simpla,ar trebui sa mancam si viermii,cainii,pisicile,sobolanii,serpii si absolut tot ce exista...altfel de ce exista nu?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
||||
|
||||
|
Povestea asta cu mâncatul și nemâncatul de carne este ca cea cu brazii de Crăciun - să-i tăiem sau nu??!
Putem să stăm de vorbă toata vara pe tema asta... sau până ne apucă Crăciunul ! :) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si cu brazii de craciun la fel, este un obicei pagan "botezat" crestineste. |
|
|
||||
|
||||
|
Dragule drăguțule...
Viața, adică învățătura ortodoxă, nu aruncă apriori nimic la gunoi. Păgân, nepăgân, ceea ce este bun este adoptat și adaptat creștinește.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu vad ceva bun in bradul de craciun, iepurasul de paste, ouale de paste...nu vad cu ce-l slavesc pe Dumnezeu cu ce ma ajuta bradul de craciun in a-L lauda pe Domnul sau un ou de paste sau iepurele de paste... |
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
Noi nu mai tinem Legea VEche. De ce o tot fluturam cand nu mai e valabila?
Apoi, oamenii inainte de potop nu mancau carne deloc. Numai dupa potop Dumnezeu i-a zis lui Noe sa manance carne. Numai dupa potop se pomeneste de vin. |
|
|
|||
|
|||
|
3. Caci obiceiurile popoarelor sunt desarte. Taie un lemn din padure; mana mesterului il lucreaza cu securea;
4. il impodobeste cu argint si aur, si ei il tintuiesc cu cuie si ciocane ca sa nu se clatine. Ieremia 10:3-4 |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
În prealabil postat de Yasmina Dupa socoteala dvs simpla,ar trebui sa mancam si viermii,cainii,pisicile,sobolanii,serpii si absolut tot ce exista...altfel de ce exista nu? In primul rand era o intrebare si nu o afirmatie. In al doilea rand, dupa cum probabil va puteti da seama, era vorba despre un animal domestic pe care omul il creste si care, dupa parerea mea, nu poate avea un alt rol, nu poti sa zici ca te poti folosi in alt fel de acest animal. Cainii su pisicile au rolul lor, salbaticiunile, insectele, viermii la fel (nu ca unii n-ar manca si din astea...). In fine, poate intelege cineva intrebarea mea exact asa cum am pus-o si imi si raspunde. Multumesc! Doamne ajuta! |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mai mancam porc ...sau.. | sunsray | Spiritualitatea ortodoxa | 22 | 13.12.2011 09:55:36 |
|
|