![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
1. Prima Biblie (Sf. Scriptura) tradusa integral in limba romana a fost Biblia lui Serban Cantacuzino in 1688.
2. Apoi zici ca reforma a trezit BC din "constientizarea leneviei si decaderii spirituale in care era"...bun...ce legatura are asta cu BO 3. "amplificarea misionarismului pacifist"...adica? Avea Parintele Cleopa o vorba, vizavi de neoprotestantii care veneau la el: "au venit sa invete pe popa carte". Nu mai zic nimic, o sa las pe "colegii mei" mai bine instruiti teologic sa iti dea raspunsuri la toate iluziile tale.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||||
|
||||||
![]()
Domnule, nu exista un monopol ortodox asupra minciunilor denigratorii in contra Bisericii Catolice. Au si protestantii mincinosii lor. Si ei sunt adeptii principiului "Calomniez, calomniez, il en restera toujours quelque chose!".
Asadar: Citat:
http://mihaisarbu.files.wordpress.co...ore-luther.jpg Aveti o pagina din Biblia catolica tradusa in germana ("Biblia de la Delft"). In chenar rosu aveti anul tiparirii: 1477. Adica, a aparut cu ani buni inainte ca luteranii sa-si traduca, pentru prima oara, propria lor versiune a Bibliei. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Iar miscarile neoprotestane nu vor avea durata. Stiti cat de repede se stinge "flacara credintei" de care vorbiti, cand peste ea nu sufla Duhul Sfant, ci tot felul de alte duhuri si pareri ? Ati mai auzit ceva de Quakeri ? Tot asa, nu se mai auzi nimic de penticostalism peste un secol. Oamenii cauta sincer, dar se pierd in iluzii oferite de diavol. Ascultati-ma bine: fiii "inflacaratilor credintei" de azi sunt ateii de maine. Dupa cum fii ateilor de azi sunt satanistii de maine. Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 29.07.2014 at 23:25:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Desi nu sunt de acord ca Reforma a facut o treaba asa buna(au fost consecinte mult mai negative decat pozitive, in opinia mea), Reforma a declansat Contrareforma, care a fost un lucru bun(si pe plaiurile rasaritene, motiv secundar pt obscurul sinod ecumenic de la Iasi).
Acum, daca acea contrareforma ar fii aparut si fara sfasierea Europei Centrale si de Vest in 2, si o gramada de razboaie interconfesionale, e discutabil. Dar Reforma a fost rezultatul unei crize pre-existente(vezi proto-reformele lui Wycliff si Huss) care a explodat sub Luther. Un eveniment atat de cataclismic nu se intampla din senin(cum nici Schisma nu a fost pe loc, ci a fost rezultat unor frictiuni de mult inainte sa se fii nascut Humbert).