Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2014, 22:04:46
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

De aceea creștinismul este comunitar, în timp ce budismul este individualist. În Adam toți am greșit și în Hristos toți ne mântuim întrucât există o unitate: în primul caz după fire, în cel de-al doilea după har.

Când Adam s-a despărțit de Dumnezeu prin neascultare, și eu m-am despărțit pentru că eram cuprins în Adam. Dacă Hristos a biruit moartea, și eu o pot birui, dacă rămân întru El.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2014, 22:37:43
Bianca1994 Bianca1994 is offline
Member

Data înregistrării: 05.10.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Sensul suferintei nu are sens fara o logica a suferintei.

Logica suferintei este una din intrebarile existentiale fundamentale pe care si-o pune fiecare om atunci cand sufera.

De ce eu sufar aceasta?
De ce mie mi se intampla aceasta?

De ce suferi tu? suferiti voi?

De ce sufera el/ea/ei?

Este firesc sa incercam sa cautam o explicatie logica la un fenomen atat de prezent in viata noastra.

Asa cum incercam sa ne dam seama de ce ploua sau fulgera. Sau de ce avem pe cerul noptii superluna.

A lasa aceasta intrebare fara niciun raspuns logic este ca si cum am ignora intelegerea trasnetelor. Orice nu este inteles adecvat ne poate lovi in orice moment.

Crestinismul afirma ca suferinta a intrat in lumea oamenilor prin naivitatea lui Adam. Daca n-ar fi fost naiv, Adam nu cadea in neascultare.

Astfel, un principiu esential al crestinismului este faptul ca Dumnezeu pedepseste o persoana pentru greselile savarsite de alta.

Aceasta pedeapsa se propaga de la caderea protoparintilor pana la Inviere si continua cu miliarde de suflete si dupa Inviere.

Invierea nu a putut restaura trupurile fizice in trupuri edenice asa cum au fost ele inainte de Amagire.

Acestea continua sa flamanzeasca, sa inseteze, sa ispiteasca sufletul, sa se imbolnaveasca si sa putrezeasca.

Spre deosebire de crestinism, budismul postuleaza ca orice suferinta ar resimti o persoana, oricat de insignifianta, aceasta se datoreaza ei si numai ei in exclusivitate.

Un suflet schimba neincetat trupuri, nu neaparat pamantene, pot fi trupuri de iad sau edenice. Atata vreme cat sufletul nu cunoaste Adevarul, acesta nu va afla niciodata odihna, este condamnat la suferinta neintrerupta, pentru ca toate trupurile pe care le imbraca sunt in fapt in natura suferintei, nu in natura Nepatimirii/Adevarului.

Deci budismul afirma ca orice suferinta am resimti aceasta nu este altceva decat efectul unui pacat personal anterior. "Plata pacatului este suferinta".

======================

Toti copiii sufera fara exceptie.
Pentru ca fiecare batran are in sufletul lui copilul care a fost candva.
„Astfel, un principiu esential al crestinismului este faptul ca Dumnezeu pedepseste o persoana pentru greselile savarsite de alta.” -Chiar asa ? Adica ,vreti sa spuneti ca Dumnezeu ma pedepseste pe mine pentru pacatele vecinului meu ?Nu cred...
In ultima parte ati spus ca sufletul imbraca mai multe trupuri.Va referiti aici la reincarnare ?
Reply With Quote
Vechi 17.08.2014, 08:56:14
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
... Suferinta este o suferinta grea, cauzata de caderea in ispita prin departarea de Dumnezeu.

Nu ai ce sa intelegi din suferinta asta. Nu este suferinta pentru indreptare, nu este suferinta pentru folos. Este suferinta venita datorita vietii departate de Dumnezeu.

S-a ajuns in situatia asta pentru ca oamenii au stat departe de Dumnezeu...
Oare vrei să spui că mult încercatul Iov a fost îndepărtat de Dumnezeu?
Exemplul lui Iov este o suferință nu pentru îndreptare, dar pentru confirmare, deci cu mare folos.

Paradoxal, însă și pentru cei apropiați de Dumnezeu există suferință, dar care nu este percepută ca suferință, ci ca o recunoaștere a vredniciei, cu confirmare în viața multor sfinți creștini.

29. Căci vouă vi s-a dăruit, pentru Hristos, nu numai să credeți în El, ci să și pătimiți pentru El,
30. Ducând aceeași luptă, pe care ați văzut-o la mine și o auziți acum despre mine.(Filipeni 1,29-30)

Un creștin adevărat își ia crucea și-L urmează pe Hristos aidoma pe Calea Sa spre mântuire, adică chiar și-n suferințele Sale, pentru că doar în suferințe se poate dovedi vrednicia.

6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.(In14,6)

Modelul creștinesc este extrem de greu de aplicat în cazul violului, dar se poate accepta situația cu asumarea cu umilință a situației rezultate(sarcină, gura lumii...).

Un ultim verset despre cum e bine sa privim beneficiile suferintei:

1. Așadar, fiindcă Hristos a pătimit cu trupul, înarmați-vă și voi cu gândul acesta: că cine a suferit cu trupul a isprăvit cu păcatul,(1Petru 4,1)
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 17.08.2014 at 10:40:10.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2021, 15:14:57
Psalm 23's Avatar
Psalm 23 Psalm 23 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.03.2021
Religia: Protestant
Implicit

"Victoria reala nu este sa trăiești în siguranță, sa scapi de necazuri, să-ți păstrezi viata cu grija și prudenta. Victoria reala este sa înfrunți tot ce poate face răul mai rău și dacă este nevoie sa fii credincios pana la moarte" (William Barclay)
Vechi 14.10.2021, 15:28:33
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Psalm 23 Vezi mesajul
"Victoria reala nu este sa trăiești în siguranță, sa scapi de necazuri, să-ți păstrezi viata cu grija și prudenta. Victoria reala este sa înfrunți tot ce poate face răul mai rău și dacă este nevoie sa fii credincios pana la moarte" (William Barclay)
Credincios cui? Papalâcului cel mare sau coroanei imperiale a marii britanii?

Oamenii se asigura punandu-si filtru la tigara si bani la banca nestiind ca asta ii face sa cada. In minte vor dobandi un filtru pe dos, vor deschide ochii ca sa vada mai bine fiara blonda si sa declanseze operatiunea monstru dupa care vor fugi de desfranare fara sa le pese de petele si de scursura de la frecatul pantalonilor pe madularul satanic buclucas pentru ca au bani destui in banca sa-si angajeze taiwaneze tinere ca menajere.... menaj en troi.

Deci vorba asta ”inteleapta” ne face sa fim credinciosi cui si sa ne asiguram casa, masina, viata si banii unde?
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 14.10.2021 at 15:31:21.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2021, 18:58:50
Psalm 23's Avatar
Senior Member

Talking

Moroco ești ca o reclama în timpul filmului :) No way sa ma enervez, tu îți faci rău doar ție. PS. Era scoțian, ceva foarte diferit de scurt metrajul în care joci tu :) Bye!
Vechi 14.10.2021, 20:18:26
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Psalm 23 Vezi mesajul
Moroco ești ca o reclama în timpul filmului :)
Vezi ca de la reclamele astea subliminale ajungi de nu te poti abtine si cazi in recidiva... iar cafea, iar tigari cu filtru, iar vrei sa-ti arati fiara blonda....

Citat:
No way sa ma enervez, tu îți faci rău doar ție.
De ce crezi ca as vrea sa te enervezi? De drag iti scriu. Adevarul insa doare.

Citat:
PS. Era scoțian, ceva foarte diferit de scurt metrajul în care joci tu :) Bye!
E clar acuma ca buna ziua carei patimi sunt ei foarte credinciosi.

Cica tatal unui scotian se indura de fiul sau care face 18 ani si cum nu i-a cumparat nimic toat viata merge cu el prin piata si-i cumpara o felie de pepene, nu un cantalup ci doar o felie din care bineinteles ca gusta si el aproape jumate.

Peste 22 de ani se reintalneste fiul cu tata-so si cum era cald afar ii zice lui tata-so: hai da si tu o bere ca am facut 40 de ani. La care scotianul al batran ii zice:

-Bere dupa pepene?

Ei bine asa sunteti toti astia cu necredinta, desi credeti toate prostiile si dracovneiile lumii nu puteti si nu vreti sa credeti ca Trambitele sunt de la Dumnezeu si nu de la cel rau!

De ce oare nu puteti? De la circulara? Toti ati pus botul si ati inghitit-o?

V-am zis: de la circulara interna vi se trage tot circul interior ce duce la lepadare de Credinta! E mai rea ca pandemia!

Daca pandemia va ucide trupul atunci cu siguranta circulara va ucide sufletul, pic cu pic tinadnu-va in puscarie!

Hai incercati sa ignorati circulara si sa cautati mesajle celor 7 Tr.Ap. si veti vedea ca veti incepe sa Credeti cu adevarat in ortodoxie si in Dumnezeu!

Hai incercati sa credeti ca Neo dar nu in oracol si in Morfeus ci in Cele 7 Tr.Ap. si in mesajul lor, in Cuvantul lui Dumnezeu! Citind veti incepe sa credeti exact asa cum credti ori de cate ori cititi un roman sau vedeti un film sau auziti o barfa sau o poveste. Nu e greu si va fi bine!

Credeti ca va mint? De ce v-as minti?

Iata ca mai marii nostrii ne-au mintit si v-au bagat in puscarie!
Nu indemn la revolta ci la iertare, iertati si voi pe mai marii nostrii si ne va ierta si pe noi Dumnezeu precum iertam!... din toata inima!
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 14.10.2021 at 20:22:54.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2021, 22:52:05
Psalm 23's Avatar
Senior Member

Implicit

Moroco cred ca singurul motiv pt care vegetezi pe aici este ca le_ai trântit si diliilor din nip o sarabanda de postări obsesiv-compulsive si au cedat săracii, le-ai stins lumina. Vb lu Celentano, au închis prăvălia. Adică sa aibă parte si de tine după bălăriile neîmplinite ale verginicai a fost pur si simplu prea mult :)

Last edited by Psalm 23; 14.10.2021 at 22:54:59.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare