![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ci alta: care este forul decizional care stabileste corectitudinea unei decizii luate de Sfântul Sinod. Putem lua exemplul participarii BOR in CMB. 1. Biserica prin ierarhii ei.Protestantismul, prin accentul pus asupra individului considera ca fiecare trebuie sa cerceteze Scriptura si sa judece el insusi daca Biserica face bine sau rau. Protestantul voteaza varianta doi. Eu insa merg pe varianta unu. Nu-mi convine hotararea participarii in CMB. Dupa cate cunosc eu, NU artrebui sa participam in CMB, insa daca Biserica, in adunarea episcopilor ei, a hotarat aceasta, consider ca e voia lui Dumnezeu. Tu, dragă oaie, mergi pe varianta unu sau doi? Last edited by Dalian; 22.09.2014 at 15:53:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Ba este.Lipsa de comunicare, provoaca neintelegeri, polemici,
in familii duce la divorturi, iar in comunitatii duce la scinderea acestora. Dupa parerea mea, lipsa comunicarii, este echivalenta cu tentiva de sinucidere.Lipa de comunicare este mecanismul strasnic prin care doua parti(fie sot si sotie, fie comunitate si conducerea sa) desi sunt impreuna se inteleg separat.Lipsa de comunicare , este indusa de lipsa respectului sau de interes fata de aproape.Unde aproapele este una din parti. Lipsa de comunicare, duce la separare.Daca cineva vrea sa dezbine si sa cucereasca(divide et impera) atunci primul lucru pe care-l face este sa taie legaturile de comunicare(comunicatie) intre doua parti care formeaza un tot unitar, prin asta instaland lipsa de comunicare. Este o strategie de razboi si inca una foarte eficace. Citat:
Inainte ca un adversar sa te invinga, deja tu insuti te-ai invins. |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt de acord ca lipsa comunicarii este o problema grava.
Insa am impresia mutati subiectul intr-o zona mai confortabila pentru dumneavoastra. Intrebarile incomode la care nu ati raspuns, sunt: 1. Care este forul care stabileste corectitudinea unei decizii luate de Sfântul Sinod.a. Biserica prin ierarhii ei.2. E plauzibil sa credem ca mirenii vor cunoaste Scriptura si Sfanta Traditie mai bine ca episcopii asa incat sa stie mai bine decat acestia ce este erezia? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
http://edituradeisis.ro/opencart/ind...&product_id=81
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 22.09.2014 at 19:42:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Mihail, Ovidiu are dreptate: cartile parintelui Ica jr. sunt teren fertil pentru viziuni ecumeniste si revizioniste de ti-e mare dragul. Citeste cartile in care ii scoate senin ortodocsi pe diferiti orientali.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Primo, Ovidiu confundă oamenii și poți să te convingi singur citind prezentarea cărții. Secundo, spune-mi te rog câte cărți avându-l ca autor pe diaconul Ioan Ică jr ai citit și titlurile lor!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ovidiu, confunzi oamenii. Acolo e vorba de altcineva, nu de Ioan Ică jr.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ceea ce priveste cartea, toti autorii care si-au pus semnatura pe cate o parte se bazeaza pe aberatiile lui Kalomiros, cu care nu sunt de acord nici cei ce sustin evolutionismul teist (pentru ca spune ca si omul a evoluat de la euglena incepand). Eugen ma tot batea la cap cu cartea asta si acei autori. Probabil Pr. Ica a fost influentat de preot Costache, care dupa aceea a ajuns la o parohie din Autralia unde a fost dat afara pentru ca produsese dezbinare. In ultimele postari preotul spune ca acum e mult mai ecumenist decat inainte, de cand sta in Australia. Autorii ortodocsi care sustin evolutionismul teist (mai e Lazar Puhalo in Canada, care a a avut si el discutii cu Par. Serafim Rose si IPS Kalistos Ware in Anglia) se bazeaza aproape in totalitate pe scrierile lui Kalomiros. E comic cum incearca sa gaseasca un citat din sfinti care, spun el, ar sustine evolutionismul teist. De exemplu la Sfantul Vasile cel Mare, cand stim ce a scris sfantul despre Facere. Ei vad doar acel citat scos din context, se fac ca uita tot ce a scris sfantul despre Facere. Eu am citit fragmente, ramai uimit cum niste oameni cultivati pot bate campii in asa fel, mai rau ca neoprotestantii care scot ce vor ei din context sa se potriveasca doctrinei lor. |
|