Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.10.2014, 01:29:44
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Voi nu credeti ca, atata timp cat doi oameni isi dau acordul, si nu deranjeaza pe nimeni, sa poata sa traiasca impreuna si sa faca ce vor?

Adica da, paradele, si expunerile mi se par o tampenie, dar pana la urma faptul ca doua persoane de acelasi sex aleg sa traiasca impreuna este alegerea lor. Da, poate il consideram un pacat, dar nu trebuie sa ne intereseze pe noi ce fac altii. Trebuie mai intai sa ne vedem pacatele noastre. Cum a zis si Iisus "Cine este fara de pacat, sa arunce primul piatra."

Pozitia oricui ar trebui sa fie "nu ma intereseaza atata timp cat respecta legea, si nu ma deranjeaza".
Cum sa zic eu, si eu vreau sa stau in acelasi apartament cu un prieten, la anul, ca na, chiria e scumpa.
Faza e ca nu cer ca micul meu aranjament sa fie recunoscut in fata legii ca egal cu 2 proaspat insuratei, ca nu e.
Cand o sa fie de asa, imi iau o fata simpatica si ma duc la starea civila.
Vechi 11.10.2014, 07:49:19
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Cum sa zic eu, si eu vreau sa stau in acelasi apartament cu un prieten, la anul, ca na, chiria e scumpa.
Faza e ca nu cer ca micul meu aranjament sa fie recunoscut in fata legii ca egal cu 2 proaspat insuratei, ca nu e.
Cand o sa fie de asa, imi iau o fata simpatica si ma duc la starea civila.
Da, adevarat. Pana la urma, un cuplu barbat-femeie este recunoscut civil, si are drepturi civile, din cauza faptului ca au potentialul de a face un copil, si astfel sa ajute la mentinerea tineretii populatiei. Practic statul investeste in familie.

Dar o sa intervina alta problema... ce zicem despre cuplurile barbat-femeie care nu fac copii? Sau nu pot face copii?
Reply With Quote
Vechi 17.10.2014, 14:52:30
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit Groaznic. Asta e adevarata fatza a clicii lui Francisc.

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recom...e-homosexuale/

Mihnea, daca e adevarat, atunci suntem intr-un mare cacat ca specie si europeni. Se pare ca "infailibila" Biserica intemeiata pe Petru isi ridica poalele, tradindu-si proprii credinciosi.
DACA stirea e reala, de ce naiba continuati sa va aglutinati sub steagul cu doa chei? Nu e clar ca sunt cheile Iadului?!
Reply With Quote
Vechi 17.10.2014, 20:30:23
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit "...Caci mantuirea vine de la iudei".

http://stiripentruviata.ro/un-rabin-...ul-homosexual/

Cinste lui!
Cica ierarhii crestini "refomatori" urmeaza voia lui Dumnezeu. Care Dumnezeu? Poate marele arhitect al excrementelor de arhicon, nu?
Reply With Quote
Vechi 17.10.2014, 22:07:30
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul

Mihnea, daca e adevarat, atunci suntem intr-un mare cacat ca specie si europeni. Se pare ca "infailibila" Biserica intemeiata pe Petru isi ridica poalele, tradindu-si proprii credinciosi.
DACA stirea e reala, de ce naiba continuati sa va aglutinati sub steagul cu doa chei? Nu e clar ca sunt cheile Iadului?!
Mie mi se pare anormal chiar si faptul ca se pun in discutie asemenea teme, indiferent care va fi rezultatul sinodului. Invatatura e clara si e asa cum spune rabinul : adevarata compasiune ne cere sa-i spunem semenului nostru sa paraseasca pacatul. Nu e nimic de discutat.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2014, 22:33:18
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:

Nu as fi catolica nici pentru bani. Imi pare ca acesti preoti sunt pentru homosexuali pentru ca e posibil sa fie si ei dosnici, sau poate or fi cumparati de puterea lor financiara.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2014, 22:35:21
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Nu as fi catolica nici pentru bani. Imi pare ca acesti preoti sunt pentru homosexuali pentru ca e posibil sa fie si ei dosnici, sau poate or fi cumparati de puterea lor financiara.
...sau masoni, sau si poponari si masoni.
Ati sesizat perfect esentialul, doamna.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2014, 23:09:23
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Oare nu ai sesizat ca e vorba de o sursa acatolica ? Atunci, de ce ma intrebi daca e adevarat ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 17.10.2014, 23:25:03
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Oare nu ai sesizat ca e vorba de o sursa acatolica ? Atunci, de ce ma intrebi daca e adevarat ?
Mihnea, si astia de la Church Militant sunt acatolici ?

http://www.youtube.com/watch?v=PHZXd...ature=youtu.be
Reply With Quote
Vechi 18.10.2014, 00:28:57
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Mihnea, si astia de la Church Militant sunt acatolici ?

http://www.youtube.com/watch?v=PHZXd...ature=youtu.be
Acest topic se intituleaza "Pozitia Bisericii Ortodoxe Crestine fata de homosexualitate".

Situl catolic oficial, la nivelul universal al Bisericii este acesta: www.vatican.va
Multe dintre Bisericile Particulare catolice au si ele un sit oficial.

Pozitia Bisericii Catolice fata de homosexualitate este aceasta:

2357. Homosexualitatea desemnează relațiile între bărbați sau între femei care simt o atracție sexuală exclusivă sau predominantă față de persoane de același sex. Ea îmbracă forme foarte variate de-a lungul secolelor și în diferite culturi. Geneza ei psihică rămâne în mare măsură neexplicată. Bazându-se pe Sfânta Scriptură, care le prezintă ca depravări grave, Tradiția a declarat întotdeauna că "actele de homosexualitate sunt în mod intrinsec dezordonate". Ele sunt contrare legii naturale. Închid actul sexual față de darul vieții. Nu izvorăsc dintr-o complementaritate sexuală și afectivă adevărată. Nu pot fi aprobate în nici un caz.

2358. Un număr deloc neglijabil de bărbați și de femei prezintă tendințe homosexuale înnăscute. Ei nu-și aleg condiția homosexuală: ea constituie pentru cea mai mare parte dintre ei o încercare. Trebuie să fie priviți cu respect, compasiune și delicatețe. Se va evita orice semn de discriminare nedreaptă față de ei. Aceste persoane sunt chemate să realizeze voința lui Dumnezeu în viața lor și, dacă sunt creștine, să unească greutățile pe care le întămpină datorită condiției lor cu jertfa Crucii Domnului.

2359. Persoanele homosexuale sunt chemate la curăție. Prin virtuțile stăpânirii de sine, educatoare ale libertății interioare, uneori cu sprijinul unei prietenii dezinteresate, prin rugăciune și harul sacramental, ele pot și trebuie să se apropie, treptat și cu hotărâre, de perfecțiunea creștină.

Iar sursa este aici: www.catehism.ro

In speranta ca ajuta,
M.D.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nasterea bisericii ortodoxe dobrin7m Istoria bisericii 1 24.01.2012 23:10:19
Ierarhia bisericii ortodoxe Anton79 Biserica Ortodoxa Romana 12 16.07.2010 22:27:43
...Infiltratiile in cadrul Bisericii Ortodoxe... praxis Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 38 18.12.2008 23:01:52
Reformarea Bisericii Ortodoxe Romane Atena Biserica Ortodoxa Romana 10 22.11.2008 19:14:48
Despre tainele Bisericii Ortodoxe strajeru Secte si culte 0 26.11.2007 01:39:33