Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sarbatori > Diverse Sarbatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.10.2014, 09:12:42
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Lightbulb

14 Octombrie - Sfânta Cuvioasă Parascheva

Mereu am să îmi aduc aminte cu drag și cu emoție cum m-a ajutat Sfânta cu ani în urmă, într-un moment crucial al vieții mele.
S-a întâmplat într-o fracțiune de secundă, și nici acum nu am cuvinte să îi mulțumesc îndeajuns.

Bucura-te, Paraschevo, mult folositoare !

Reply With Quote
Vechi 18.10.2014, 20:01:55
adrian7 adrian7 is offline
Member

Data înregistrării: 04.06.2013
Implicit

Sfantul Apostol si Evanghelist Luca este sarbatorit astazi. A pictat Icoana Maicii Domnului "Povatuitoarea" dupa chipul adevarat al Maicii Domnului. A scris Evanghelia care ii poarta numele si a fost ucenic al Sfantului Apostol Pavel.
Apostolii au propovaduit pe Dumnezeu, cel slavit in Sfanta Treime: Tatal cel fara de inceput, Fiul Sau, Unul-Nascut, si Preasfantul si bunul si de viata facatorul Sau Duh.
Pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale, ale Sfantului Apostol Luca si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ne pe noi.
Reply With Quote
Vechi 18.10.2014, 21:45:41
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit Sf. Apostol si Evanghelist Luca

Citat:
În prealabil postat de adrian7 Vezi mesajul
A pictat Icoana Maicii Domnului "Povatuitoarea" dupa chipul adevarat al Maicii Domnului.
Care este icoana aceasta, pot›i să pui o imagine?

Se pare că aceasta este icoana, s™i se găses™te la mănăstirea Xenofont în Muntele Athos.

Last edited by mirela.t; 19.10.2014 at 20:56:15. Motiv: icoana
Reply With Quote
Vechi 19.10.2014, 21:05:22
Member

Implicit

Era vorba de Icoana "Povatuitoarea" pictata de Sfantul Apostol Luca Evanghelistul care a fost dupa Maica Domnului asa cum arata in realitate. Nu stiu cum arata in realitate Icoana dar scrie despre in cartea "Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul."
Reply With Quote
Vechi 20.10.2014, 07:11:15
Member

Implicit

Cartea este cu invataturi si alte lucruri, de la Parintele Arsenie Boca si scrie ca Icoana a fost pictata de Sfantul Apostol si Evanghelist Luca dupa ce s-a uitat la Maica Domnului. Nu scrie de la ce Manastire din Muntele Athos este. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 22.10.2014, 14:42:17
Member

Implicit

Astazi se sarbatoresc cei 7 tineri din Efes, cei care au adormit in pestera timp de sute de ani si s-au trezit si au salvat Biserica Ortodoxa, prin minunea aceasta. Au impartit din averile lor si ale familiei la saraci cand era prigoana si au parasit cetatea gasind o pestera unde au si adormit, astupati de necredinciosi.
Acesti 7 Sfinti mai sunt praznuiti si pe 4 august.
Pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale Sfintilor 7 tineri din Efes, Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ne pe noi.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2014, 08:41:30
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit Sărbătoriți pe 22 Octombrie și 4 August

Povestea celor 7 tineri din Efes care au dormit 200 ani...

http://ziarullumina.ro/vietile-sfint...ineri-din-efes

Reply With Quote
Vechi 11.03.2015, 00:59:33
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
14 Octombrie - Sfânta Cuvioasă Parascheva

Mereu am să îmi aduc aminte cu drag și cu emoție cum m-a ajutat Sfânta cu ani în urmă, într-un moment crucial al vieții mele.
S-a întâmplat într-o fracțiune de secundă, și nici acum nu am cuvinte să îi mulțumesc îndeajuns.

Bucura-te, Paraschevo, mult folositoare !

Ii multumesc Sfintei Parascheva de la Iasi ca m-a ajutat sa ajung la Manastirea Curtea de Arges mai demult. Bucura-te Sfanta Parascheva mult folositoare!
Reply With Quote
Vechi 14.03.2015, 18:19:17
tabitha's Avatar
Senior Member

Lightbulb 14 martie - Cuviosul Benedict de Nursia (+543)

Cuviosul Benedict de Nursia a fost (în jurul anilor 480-547) întemeietorul rânduielii monahilor ce aveau să se numească apoi benedictini și, în general, a fost întemeietorul monahismului apusean.

Cuviosul Benedict este sărbătorit de apuseni pe 11 iulie (în vechime pe 21 martie), iar de răsăriteni pe 14 martie.

Benedict s-a născut în Nursia (astăzi Norcia), în provincia Umbria din Italia, având o soră geamănă, Sfânta Scholastica, și provenea dintr-o familie de nobili romani.

Mai multe puteti citi aici : http://www.pemptousia.ro/2014/03/cuv...43-14-martiie/
Reply With Quote
Vechi 18.03.2015, 06:08:47
tabitha's Avatar
Senior Member

Lightbulb 17 Martie

Astăzi l-am sărbătorit pe Sfântul Patrick, Luminătorul Irlandei.

Saint Patrick, pray for us !

http://orthodoxwiki.org/Patrick_of_Ireland

Tot astăzi 17 Martie l-am sărbătorit pe Cuviosul Alexie, omul lui Dumnezeu.

http://www.pemptousia.ro/2014/03/cuv...zeu-17-martie/

Preacuviosului părintele nostru Alexie s-a născut la Roma, fiind singurul copil al patricianului Eufimian și al Aglaidei, care erau de neam nobil și bogați. Ajungând la vârsta potrivită, tatăl său i-a ales soție, pregătindu-i cămara de nuntă. După căsătorie, când a intrat în cămara de nuntă, în care se găsea soția lui, în loc să rămână acolo cu ea, și-a scos inelul său și dându-i-l și binecuvântând-o, a ieșit în ascuns din casă și a plecat îndată la Edesa. Și venind la biserica de aici, a rămas pe lângă ea timp de optsprezece ani, îmbrăcat cu haine sărace și zdrențuite, hrănindu-se din mila și îndurarea celor ce veneau la biserică.

Mai târziu a plecat de acolo, căci nu se mai putea să rămână mai multă vreme ascuns, din cauza virtuților lui, fiindcă mulți, înțelegându-i viața lui virtuoasă, veneau mereu la el și-l stânjeneau, și a voit să se ducă în Tarsul Ciliciei, la biserica sfântului apostol Pavel, dar nu și-a putut împlini această dorință, deoarece corabia cu care călătorea, împinsă fiind de vânt, a fost îndrumată într-altă parte. Ajungând deci la Roma, a venit la casa părinților lui. Aici, nemaifiind cunoscut de nimeni, își petrecea viața înaintea porții casei sale, luat în derâdere și batjocorit de înșiși servitorii lui, pătimind atât de mult, cât poate pătimi un om străin lipsit de orice îndrăzneală din partea unor oameni petrecăreți și gălăgioși. Când a simțit că i se apropie fericitul sfârșit, a cerut o bucată de hârtie și a scris pe ea cine este și unde s-a născut. Și a păstrat această hârtie la el, până când împăratul Onoriu, după o descoperire dumnezeiască, venind la el, l-a găsit dându-și duhul. Și rugându-se de el și luând de la el scrisoarea și citind-o în auzul tuturor, au cunoscut cu toții cele cu privire la el. Deci, toți fiind cuprinși de spaimă, au luat și au îngropat cu cinste și cu mare cuviință sfintele lui rămășite în biserica sfântului apostol Petru, moaștele lui răspândind după aceea miruri cu bun miros și vindecări tuturor celor ce se apropiau de ele. (Sinaxar)

Last edited by mirela.t; 18.03.2015 at 07:58:29.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vecernia zilei + cristiboss56 Despre Vecernie 15 01.02.2016 21:26:36
Sfintii ortodocsi si sfintii catolici. voxdei55 Generalitati 8 04.12.2010 22:48:51
Versetul zilei Daniela-Iulia Din Noul Testament 1 13.05.2009 09:22:30
Informatia zilei silverstar Stiri, actualitati, anunturi 4 24.04.2009 08:30:11