Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2014, 19:28:31
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Acum imi dau seama. Acel 1 miliard de tone de care vorbesti tu nu include si faptul ca placile tectonice plutesc pur si simplu pe magma, fiind "mancate" de dedesubt, ci doar rata prin care se distrug cand o placa se scufunda sub alta.
Exact ca in poza asta:
http://www.infohow.org/wp-content/up...ock-Cycle.jpeg
Aluviunile se compreseaza, se topesc, sunt aduse din nou pe pamant, etc. Un intreg ciclu.
In poza aia se arata ce se intampla in zonele de subductie, adica despre ce am vorbit. Tu credeai ca daca mergem la mare riscam sa ajungem in manta daca nu suntem atenti pe unde calcam? Placile tectonice nu se topesc, materia din manta ajunge la suprafata prin vulcani, nu ca se topesc placile. Decat sa ne tot cinuim sa gasim argumente care nu exista, nu e mai usor sa spunem ceea ce e evident, ca pamantul nu are miliarde sau milioane de ani, a fost doar o presupunere gresita.
Vechi 27.10.2014, 19:59:47
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
In poza aia se arata ce se intampla in zonele de subductie, adica despre ce am vorbit. Tu credeai ca daca mergem la mare riscam sa ajungem in manta daca nu suntem atenti pe unde calcam? Placile tectonice nu se topesc, materia din manta ajunge la suprafata prin vulcani, nu ca se topesc placile. Decat sa ne tot cinuim sa gasim argumente care nu exista, nu e mai usor sa spunem ceea ce e evident, ca pamantul nu are miliarde sau milioane de ani, a fost doar o presupunere gresita.
Se intampla si in zonele de subductie, da. Dar se intampla oriunde, pentru ca placile tectonice "plutesc" pe manta, pe magma. Iar portiunea de jos a placilor este intr-o continua topire, mai ales la placile oceanice, fiind mai grele si scufundandu-se mai mult in manta.
Vechi 27.10.2014, 22:55:41
Senior Member

Implicit

Citat:
Se intampla si in zonele de subductie, da. Dar se intampla oriunde, pentru ca placile tectonice "plutesc" pe manta, pe magma. Iar portiunea de jos a placilor este intr-o continua topire, mai ales la placile oceanice, fiind mai grele si scufundandu-se mai mult in manta.
Nu are nicio legatura cu ce discutam noi. Aluviunile se afla deasupra, nu dedesubtul placilor tectonice.
Vechi 28.10.2014, 06:48:54
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Nu are nicio legatura cu ce discutam noi. Aluviunile se afla deasupra, nu dedesubtul placilor tectonice.
Dar aluviunile acelea se sedimenteaza, si devin roca sedimentara sub actiunea presiunii imense a oceanului
Vechi 28.10.2014, 10:49:47
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Implicit

Citat:
Dar aluviunile acelea se sedimenteaza, si devin roca sedimentara sub actiunea presiunii imense a oceanului
abaaaabbbb63, tu cred ca confunzi "circuitul apei in natura" cu "circuitul aluviunilor in natura".
Vechi 28.10.2014, 11:41:05
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
abaaaabbbb63, tu cred ca confunzi "circuitul apei in natura" cu "circuitul aluviunilor in natura".
Circuitul apei este diferit de circuitul rocilor/"aluviunilor" in natura.
Vechi 28.10.2014, 11:52:42
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Implicit

Citat:
Circuitul apei este diferit de circuitul rocilor/"aluviunilor" in natura.
Te-ai prins pana si tu ... exceptional, ce descoperire ai facut. Meriti un premiu.
Vechi 28.10.2014, 14:33:12
Senior Member

Implicit

Citat:
Ghionion (pentru tine), nu merge nici explicatia asta.
Evident ca s-au luat in calcul toate sedimentele, pana la roca magmatica. Studiul e facut de oameni de stiinta, nu de amatori. E dat stratul mediu de sedimente din oceane.
Vechi 28.10.2014, 16:36:21
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Ghionion (pentru tine), nu merge nici explicatia asta.
Evident ca s-au luat in calcul toate sedimentele, pana la roca magmatica. Studiul e facut de oameni de stiinta, nu de amatori. E dat stratul mediu de sedimente din oceane.
http://en.wikipedia.org/wiki/Plate_t...and_convection
Vechi 29.10.2014, 01:41:15
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi dai acelasi lucru despre care am mai discutat, ca palcile se deplaseaza si cum s-a ajuns la aceasta concluzie.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare