Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.10.2014, 14:41:48
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
t4ilgunn3r, doar tu, Remus Cernea, abaaaabbbb63 si inca cativa care faceti cca 4% din populatia Romaniei si maxim 15% din cea a Europei mai credeti in doctrina materialist-atee evolutionista ...
16% din populatia lumii.
Dar aproximativ 28% din populatia lumii crede in creationism (din diferite religii) fara evolutie , in timp ce 68% constientizeaza evolutia (impreuna cu creationismul sau nu). Restul de 4% nu stiu ce sa creada.

Oricum, nu vad cum e asta relevant.

Last edited by abaaaabbbb63; 24.10.2014 at 14:46:37.
Vechi 24.10.2014, 15:22:49
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Talking

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Oricum, nu vad cum e asta relevant.
abaaaabbbb63, pentru cei ca tine nimic nu e relevant, semnificativ si cu sens. Ce sa-i faci, nu exista padure fara uscaturi.

Last edited by AlbertX; 24.10.2014 at 15:37:22.
Vechi 24.10.2014, 15:47:43
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
abaaaabbbb63, pentru cei ca tine nimic nu e relevant, semnificativ si cu sens. Ce sa-i faci, nu exista padure fara uscaturi.
Si pe ce se bazeaza afirmatia asta?

Consider multe lucruri relevante, poate inclusiv procentele, dar in alt context decat cel prezent.
Vechi 24.10.2014, 16:19:08
Banned

Implicit

Citat:
Consider multe lucruri relevante, poate inclusiv procentele, dar in alt context decat cel prezent.
Ce sa-i faci, asa patesti cand nu te raportezi corect la forumul ortodox pe care te afli: esti mereu "in alt context decat cel prezent".
Vechi 24.10.2014, 16:39:40
Banned

Implicit

Istoria gândirii evolutioniste - http://ro.wikipedia.org/wiki/Istoria...u%C8%9Bioniste

Poate ajuta la ceva si istoria asta ...

Last edited by AlbertX; 25.10.2014 at 00:04:03.
Vechi 25.10.2014, 12:54:25
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Restul de 4% nu stiu ce sa creada.
Acesti 4 % au toate respectele mele! Daca nu as crede in ce scrie in Biblie, si eu m-as Numara printre ei.

Cineva ar putea spune ca iti trebuie multa credinta ca sa sustii ca Moise a despartit Marea Rosie cu ajutorul unui baston. Ei bine, eu stiu ceva pentru care iti trebuie inca si mai mare credinta: sa sustii ca stramosii elefantului au fost viermi si s-au facut elefanti prin adaptare la mediu.

Iertare, dar eu nu iau drept adevarate teorii stiintifice care nu se pot nici testa, nici observa.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 25.10.2014, 13:05:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cineva ar putea spune ca iti trebuie multa credinta ca sa sustii ca Moise a despartit Marea Rosie cu ajutorul unui baston. Ei bine, eu stiu ceva pentru care iti trebuie inca si mai mare credinta: sa sustii ca stramosii elefantului au fost viermi si s-au facut elefanti prin adaptare la mediu.
Aveti foarte multa dreptate. Doar ca evolutionistii ateii nu sesizeaza ridicolul situatiei.

Probabil ca ei au impresia ca la vierme ia crescut trompa cand nu a mai avut ce sa manance.
Vechi 25.10.2014, 13:20:26
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Probabil ca ei au impresia ca la vierme ia crescut trompa cand nu a mai avut ce sa manance.
Eh, evolutionistii au mai renuntat la aiureala darwinista cu "adaptarea si rezista cine poate", dar fara sa renunte, totusi, la fondul teoriei. Ei incearca acum sa explice evolutia prin mutatii.

Ca medic, nu am auzit in viata mea de vreo mutatie care sa foloseasca la ceva, sa fie o perfectionare, un progres. Rezultatul mutatiilor sunt aberatiile. Are cineva un deficit enzimatic din nastere ? Probabil sa sufera de o mutatie cunoscuta. Va trebui sa ia toata viata un medicament sau sa tina un anumit regim strict. Dimpotriva, inoata cineva atat de bine incat putem spune ca "este nascut campion" ? Precis nu e nicio mutatie la mijloc.

De fapt, nici nu trebuie sa fii doctor ca sa-ti dai seama in ce directie merg mutatiile, inspre progres sau inspre degenerare. E suficient sa-i profetesti unei femei ca va naste un mutant ca sa vezi daca te pupa sau iti arde o palma.

Dar mai e ceva: toata "logica viului" este orientata astfel incat mutatiile sa nu se produca. Incat mutatiile sa fie cat mai improbabile sau consecintele lor mai mici. Codul genetic este redundant pentru ca sa creasca probabilitatea ca rezultatul unei mutatii sa fie acelasi ca si cand mutatia nu s-a produs. ADN-ul cromozomial nu paraseste nucleul din acelasi motiv. Exista un sistem de detectie si reparare a acizilor nucleici. Etc, etc, nu intru in detalii privind complexitatea mijloacelor anti-mutatie de care dispune omul. Natura tipa de groaza in toate felurile: "NU mutatiilor!". Cu adevarat, trebuie sa ai o gandire complet sucita ca sa crezi ca aberatiile duc la evolutia speciilor.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 25.10.2014 at 13:25:23.
Vechi 25.10.2014, 17:05:38
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Eh, evolutionistii au mai renuntat la aiureala darwinista cu "adaptarea si rezista cine poate", dar fara sa renunte, totusi, la fondul teoriei. Ei incearca acum sa explice evolutia prin mutatii.

Ca medic, nu am auzit in viata mea de vreo mutatie care sa foloseasca la ceva, sa fie o perfectionare, un progres. Rezultatul mutatiilor sunt aberatiile. Are cineva un deficit enzimatic din nastere ? Probabil sa sufera de o mutatie cunoscuta. Va trebui sa ia toata viata un medicament sau sa tina un anumit regim strict. Dimpotriva, inoata cineva atat de bine incat putem spune ca "este nascut campion" ? Precis nu e nicio mutatie la mijloc.

De fapt, nici nu trebuie sa fii doctor ca sa-ti dai seama in ce directie merg mutatiile, inspre progres sau inspre degenerare. E suficient sa-i profetesti unei femei ca va naste un mutant ca sa vezi daca te pupa sau iti arde o palma.

Dar mai e ceva: toata "logica viului" este orientata astfel incat mutatiile sa nu se produca. Incat mutatiile sa fie cat mai improbabile sau consecintele lor mai mici. Codul genetic este redundant pentru ca sa creasca probabilitatea ca rezultatul unei mutatii sa fie acelasi ca si cand mutatia nu s-a produs. ADN-ul cromozomial nu paraseste nucleul din acelasi motiv. Exista un sistem de detectie si reparare a acizilor nucleici. Etc, etc, nu intru in detalii privind complexitatea mijloacelor anti-mutatie de care dispune omul. Natura tipa de groaza in toate felurile: "NU mutatiilor!". Cu adevarat, trebuie sa ai o gandire complet sucita ca sa crezi ca aberatiile duc la evolutia speciilor.
Ati putea sa scrieti o lucrare despre asta, sa fie peer reviewed, si sa castigati cateva premii internationale in timp ce revolutionati biologia, geologia, paleontologia etc.
Vechi 25.10.2014, 18:16:43
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Implicit

Citat:
Ati putea sa scrieti o lucrare despre asta, sa fie peer reviewed, si sa castigati cateva premii internationale in timp ce revolutionati biologia, geologia, paleontologia etc.
Per review? Nu stiam ca e posibil sa se faca per review pe lucruri care sunt unice si nerepetabile.Stiinta se face cu experimente repetitive care sa confirme /infirme ipoteza de lucru. Aparitia universului si evolutia nu pot fi repetate deci nu pot fi tratate stiintific ci doar pe baza de credinte fie filozofice fie religioase.
Subiect închis