![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Este o experienta duhovniceasca la limita pe care numai daca o intalnesti o traiesti. @Mihnea - nu am comentat pentru ca nu prea am stiut cum.. nu inteleg de ce te-a atacat atat de tare demonul. Dar si eu ma intreb cum Dumnezeu de va ataca si pe voi, care sunteti lipsiti (in adevar) de harul dumnezeiesc atunci cand savarsiti tainele... (Nu te supara, dar asta este convigerea mea). |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Trebuie sa faci asa: cand te apuci de rugaciune sa faci ca si cum ai alerga la un concurs. Odata ce ai inceput alergarea nu mai stai de vorba pentru nimic in lume.
Alergi pentru viata ta si te opresti cand ai terminat. 1. Rugaciunea fa-o mai rapid sau foarte rapid primele saptamani. 2. Rugaciunea fa-o cu voce foarte tare, pentru a acoperi toate gandurile interioare. Trebuie sa inveti sa fugi de diavolii care iti prind sau mintea cu intrebari prea multe sau prostesti, sau sufletul cu mahnire. Ca sa poti trece de asta ai nevoie de multa multa experienta. Pana atunci FUGA E RUSINOASA DAR SALVEAZA SITUATIA. Motivatia acestor opreslisti: sub nici o forma demonii nu te vor lasa sa ceri sistematic ajutorul lui Dumnezeu, si nici sa-l primesti. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Pana una alta , iti voi reda o scurta invatatura de la cei vrednici : "Rugăciunea să nu se facă silit. Forțarea poate să aducă o împotrivire înlăuntrul nostru, să facă rău. Mulți s-au îmbolnăvit de la rugăciune, căci au făcut-o cu forțare. Ceva se întâmplă, bineînțeles, și când o faci silit, dar nu e sănătos. Și nici să nu folosiți modalități tehnice. Nu-i nevoie nici de scăunel, nici de aplecarea capului, nici de închiderea ochilor. Mulți zic: „Șezi pe un scăunel, ghemuiește-te și concentrează-te”. Dar unde… Încercați să vedeți. Nu este nevoie să vă concentrați în mod deosebit ca să spuneți rugăciunea. Nu e nevoie de nici o străduință, atunci când ai dragoste dumnezeiască. Oriunde v-ați afla – pe scăunel, pe scaun, în mașină, pe drum, la școală, la birou, la muncă –, puteți să spuneți rugăciunea „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă”, lin, fără forțare. Să nu vă legați de loc. Dragostea pentru Hristos este totul. Sufletul nu se satură repetând cu dăruire, cu dor, cuvintele „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă”. Sunt cuvinte de care nu te poți sătura! Să le rostiți în întreaga voastră viață. Ascund atâta sevă!" Părintele Porfirie
|
||||
|
||||
|