Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2015, 13:43:00
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Crincrin, nu prea am inteles, cine sunt eroii martiri ? Ca eu vorbeam de Stefan si Mihai. Despre ei e vorba ? Nu am auzit sa fie eroi martiri acestia. Martirii sunt oameni care sunt ucisi din ura fata de credinta. Stefan a murit in patul lui in urma indelungatei evolutii ale unei rani la fund suferite in cadrul unui razboi cu romanii aliati turcilor (cu care in final s-a aliat si el). Mihai a fost executat de generalul Basta in urma unei tradari a Ligii crestine.
Eroi martiri sunt toti aceia care si-au dat viata pentru apararea acestui neam si pentru pastrarea dreptei noastre credinte stramosesti, condusi de voievozi ca Stefan si Mihai!

Citat:
Stefan
l-a avut ca duhovnic si sfatuitor pe Sf. Daniil Sihastru. Nu pleca la lupta fara sfat, postea, se ruga iar dupa fiecare victorie ridica cate o manastire; manastiri de care inca ne mai bucuram..

Citat:
Ceea ce au facut idiotii cu arme zilele acestea nu este fundamental diferit de fapte in continuare proslavite de istoriografia de manual. Nu este fundamental diferit de fapta Sfantului Stefan, care a batut in cuie turbanele ambasadorilor lui Han Tatar, dupa care le-a mai si scos ochii. Nu este fundamental diferit de fapta Nesfantului (deocamdata) Mihai, care a scos tunul ascuns in caruta ca sa traga in contabilii turci. Acei soli tatari, acei scribi turci, au murit chiar mai nevinovati decat ziaristii de deunazi.
Citat:
Uciderea miseleasca a unor ziaristi neinarmati mi se pare un act la fel de incalificabil ca uciderea miseleasca a unor ambasadori sau contabili neinarmati.
Vai, bietii turci! Sunt impresionata pana la lacrimi!
Vechi 14.01.2015, 13:50:35
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Sa presupunem ca locuiesti la bloc si vecinii de deasupra fac petrecere in fiecare zi.
Nu poti dormi, dai telefon la politie, politia ii amendeaza, dar vecinii nu se opresc.
Te duci la Tribunal si dai vecinii in judecata ... iar dupa ani de procese, acestia nu se potolesc. Ce faci, te muti din bloc ?

Nesimtirea si eroismul nu au nimic in comun. Ce spun francezii, cine nu se poate integra in noua republica e liber sa plece ?

Last edited by AlbertX; 14.01.2015 at 13:53:36.
Vechi 14.01.2015, 16:47:12
Stela Stela is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Sa presupunem ca locuiesti la bloc si vecinii de deasupra fac petrecere in fiecare zi.
Nu poti dormi, dai telefon la politie, politia ii amendeaza, dar vecinii nu se opresc.
Te duci la Tribunal si dai vecinii in judecata ... iar dupa ani de procese, acestia nu se potolesc. Ce faci, te muti din bloc ?

Nesimtirea si eroismul nu au nimic in comun. Ce spun francezii, cine nu se poate integra in noua republica e liber sa plece ?
Nu te muti din bloc . Ii omori desigur .

Of ! Faci niste comparatii foarte nepotrivite .

I-a obligat cumva aia de la Charlie sa le cumpere ziarul ? NU !
I-au obligat cumva cineva sa renunte la religia lor ? NU
A fost religia islamica singura care a fost batjocorita de Charlie? NU !
A murit Allah , Mohamed sau alti musulmani ( in afara de ziarestii ucisi ) din cauza ziarului respectiv ? NU !
Ar fi fost normal sa ii la omor pe Charlie si crestinii ? NU!
Exista cumva o lege a Frantei sau a bunului simt care spune ca atunci cand unul iti batjocoreste religia , tu sa il omori ? NU ! Nici macar crestinismul nu spune asta ! Isus cand a fost batjocorit pe cruce a spus :Iarta-i doamne ca nu stiu ce fac .
Ce facem de acum incolo ? Ne apucam sa ucidem pe toti care ne insulta credintele noastre fie ele cat se poate de gresite si criminale ?
Musulmanii de ce nu stiu sa ierte ?
De ce nu merg musulmanii sa ii omoare pe aia de la Isis sau de la Boko Haram care ucid mii de oameni nevinovati . Teroristii aia le insulta religia prin crimele lor mai rau decat au facut-o caricaturistii de o mie de ori !
Ce fel de Dumnezeu slujesc musulmanii daca are nevoie de crime sa fie aparat ?

Este crestinesc si drept a lua partea unor criminali in numele Dumnezeului lor fals si a inculpa victimele ? Nu !

Voi ce vreti sa dovediti de fapt cu apologia unor criminali si inculparea victimelor (la care inca nici nu s-a racit bine mormantul ) ?
Vechi 14.01.2015, 16:53:45
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Stela Vezi mesajul
I-a obligat cumva aia de la Charlie sa le cumpere ziarul ? NU !
I-au obligat cumva cineva sa renunte la religia lor ? NU
Stela, tu te simti obligata sa stai pe acest forum ? NU !

Stela, daca te faci ca nu intelegi lucruri atat de evidente este destul de grav.
Stela, una e sa ironizezi un politician, o situatie, o idee si alta e sa caricaturizezi credinta a miliarde de oameni, dar din pacate se pare ca nu faci diferenta. Una e sa-i spui unuia ca e tampit si cu totul altceva sa spui ca majoritatea celor care au o credinta sunt din evul mediu si inapoiati. Cand de la o situatie particulara ajungi sa generalizezi dai dovada de multa prostie.

Un bun exemplu este Banciu: de la 2 "teroristi" francezi cu orientare islamica a ajuns sa spuna ca sunt niste cacati nu doar islamistii ci toata lumea araba si ca nu sunt in stare sa deschida mai mult decat o saormerie de fraieri ce sunt. Jalnic !

Last edited by AlbertX; 14.01.2015 at 17:05:33.
Vechi 14.01.2015, 16:55:43
crinrin
Guest

Implicit

editat......

Last edited by crinrin; 14.01.2015 at 17:00:30.
Vechi 14.01.2015, 17:06:47
Stela Stela is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Stela, tu te simti obligata sa stai pe acest forum ? NU !

Stela, daca te faci ca nu intelegi lucruri atat de evidente este destul de grav.
Stela, una e sa ironizezi un politician, o situatie, o idee si alta e sa caricaturizezi credinta a miliarde de oameni, dar din pacate se pare ca nu faci diferenta. Una e sa-i spuu unuia ca e tampit si cu totul altceva sa spui ca majoritatea celor care au o credinta sunt din evul mediu si inapoiati. Cand de la o situatie particulara ajungi sa generalizezi dai dovada de multa prostie.
Una este sa iti spun ca TU esti tampit si alta este sa iti spun ca RELIGIA TA este tampita ? Sesisezi diferenta ?
Ca sa nu iti mai spun ca nimic, dar absolut nimic nu justifica moartea, nici macar moartea !
Vechi 14.01.2015, 17:10:08
ovidiu b.
Guest

Implicit

Stela, mergi pe istoricul topicului înainte de a trage o concluzie. Vezi și restul mesajelor.
Vechi 14.01.2015, 17:14:09
Stela Stela is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Stela, mergi pe istoricul topicului înainte de a trage o concluzie. Vezi și restul mesajelor.
Am citit tot topicul Ovidiu . De aia am si raspuns.
Vechi 14.01.2015, 16:56:27
ovidiu b.
Guest

Implicit

Stela,
Ne putem baza doar pe informațiile prezentate de mass media? Nu!

Last edited by ovidiu b.; 14.01.2015 at 17:07:21.
Vechi 14.01.2015, 13:53:12
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
l-a avut ca duhovnic si sfatuitor pe Sf. Daniil Sihastru. Nu pleca la lupta fara sfat, postea, se ruga iar dupa fiecare victorie ridica cate o manastire; manastiri de care inca ne mai bucuram..
Da (desi cu postul am unele dubii), numai ca asta nu face din el un erou si cu atat mai putin un martir. Nici macar Biserica Ortodoxa nu am auzit sa il faca pe Stefan martir. Asa scrie in noile calendare: "martir" (sau "mucenic") ?

Tocmai aici e problema: ucigasii lor sunt niste ticalosi, in timp ce ucigasii nostri sunt eroi martiri. Lacrimi (de crocodil) ne cad pe obraji cand sunt omorati ziaristii "nostri", in timp ce scriem la misto ca plangem de contabilii "lor", de care nu ne pasa. De fapt, sustineti bine teza mea.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 14.01.2015 at 13:55:37.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare