![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Pt. adventisti, ce anume inseamna concret sa te inchini lui Dumnezeu in duh si in adevar? Concret.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
adevar=adevarul lor. Ca unul ce am stat mai multi ani printre ei, respectarea sambetei e o chestiune de morala net superioara celorlalte porunci. Adica daca nu faci nimic sambata esti pe calea mantuirii, fie ca respecti sau nu celelalte porunci. Insa daca nu respecti ziua sambetei esti, cu siguranta pierdut, ai primit semnul fiarei.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mersi, astept raspuns de la Centesimus. Eventual dupa sabat. Dar tu cum de-ai scapat de obsesia adventista cu sabatul? Sau nu ajunsesei la asa indoctrinare ca Centesimus.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar sfanta randuiala Dumnezeiasca pentru mine s-a ingrijit ca rabufnirea mea sa nu refuleze intr-o alta ratacire - cum mi-e teama ca se va intampla cu barsaumas -, si tocmai invatatura ortodoxa despre Maica Domnului mi-a inmuiat inima. Tocmai cea pe care o huleam S-A MILOSTIVIT DE MINE! Si Sfintele Icoanele au ajuns un balsam pentru sufletul meu, adevarate portite spre Rai! Ma cuprindea dorul dupa Cer cand ma uitam la ele!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 27.02.2015 at 22:45:54. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Le-ai marturisit ulterior fostilor coreligionari despre Maica Domnului? Ce ti-au zis? Ca te-ai tacanit la cap? N-au incercat sa te impiedice? Last edited by delia31; 27.02.2015 at 23:15:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iti dai seama ca nu le-am spus de Maica Domnului: le-as fi dat un prilej in plus sa o huleasca! Dar nici nu cred ca s-a simtit lipsa mea printre ei, ca dovada ca nu prea m-au cautat nici ei: e la ei, intr-adevar, o partasie frateasca de Doamne fereste!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 28.02.2015 at 10:29:34. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred că pe lângă reperele obișnuite în abordarea icoanei creștine (mă refer în primul rând la textul Biblic și la o mulțime de aprecieri/interpretări ale icoanei făcute de sumedenie de teologi binevoitori sau nu) ar merita acordată o mai mare atenție:
a) iconarilor, trăitorilor asceți iubitori de liniștire (isihie); b) edificiului mai cuprinzător din care face parte icoana, anume Sfânta Liturghie. Ignorînd aceste două "cuibare" germinative ale icoanei (ascetul isihast și Liturghia) riscăm să nu înțelegem nici zămislirea, nici autenticitatea, nici sfințenia, nici rosturile icoanei creștine... Ci să ne afundăm în polemici destul de obiectualiste și formale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adevarul e doar icoanele pictate in stil bizantin merg la suflet. Cele copte parca sunt facute de copii de grupa mijlocie, iar cele catolice, desi deseori superbe, prea seamănă cu niÈte fotografii. Last edited by Barsaumas; 28.02.2015 at 08:17:56. |
|
||||
|
||||
![]()
Nici nu a fost teren de dispută ceea ce spuneți dvs. mai sus. Probabil așa s-a și întâmplat ca în izolare sau în ritualul oficierii liturghiilor să se fi născut ideea icoanei. Chestiunea e că Hristos nu ne-a învățat nici izolarea de lume, El nici nu a oficiat liturghii, iar apostolii Săi asemenea. Monahismul, liturghiile și icoanele lipsesc cu desăvârșire din practica creștină a Noului Testament; ele fac parte dintr-un ciudat Al Treilea Testament probabil acea ”altă Evanghelie” de care amintea sf. ap. Pavel...
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor. |
|