Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
"Fericitul Augustin este cinstit de Biserica; Poti sa ma contrazici cu asta?" Este cinstit de Biserică, da, pentru învățăturile bune, dar este și eretic, precum am dovedit. Și cum au dovedit și alții înaintea mea, cum vei descoperi, dacă o să citești. Poți să mă contrazici cu asta?
|
Fericitul Augustin este cinstit ca sfant de Biserica (si nu din 1983, cum ai scris). Cei care il contesta sunt stilistii si zelotistii, Parintele Serafim Rose a scris mult pe tema aceasta, chiar si o carte.
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...lui-antihrist/
Citez: "Parintele Serafim Rose despre FERICITUL AUGUSTIN SI “ZELOTII” SUPERCORECTI: “Simt in aceste inimi reci o pregatire pentru lucrarea lui Antihrist”
Daniel, datile trecute cred ca ti-am scris ca e bine sa nu cadem in extrema de dreapta, care e la fel ca cea de stanga (adica ereziile si ecumenismul). Pentru ca se tot aduna greselile cand se merge pe aceasta cale.
Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
"Nicolae Corneanu a colaborat cu securitatea; Poti sa ma contrazici cu asta?" Serios? Da, te contrazic. Unde scrie? Uită-te în dosarul lui de "colaborator" cu securitatea și mai vorbim apoi, dacă mai ai noroi de împroșcat. După ce te uiți în dosarul lui, mai vorbim. Poți să mă contrazici cu asta?
|
Eu am citit dosarul, a luat chiar si bani ca recompensa pentur colaborarile cu securitatea. Inainte sa fie numit episcop (sau mitropolit, nu-mi mai amintesc) securitatea a notat in dosar ca pentru colaborarea sa va fi propus sa fie avansat in aceasta functie, deci e posibil sa fi ajuns Mitropolit din aceasta cauza.
Dupa cateva luni d ela Sinodul din 2008 intr-un interviu a spus ca nu regreta ca s-a impartasit la catolici. Din cate vad regreta doar ca n-a respectat canonul, dar ii considera pe catolici la fel ca ortodocsii, avea un ecumenism extrem.