Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2015, 09:50:44
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Crezi că întâmplător se numește "Dosarul fond rețea R-315" când adevărații colaboratori cu securitatea primeau alt nume, nou, și prenume nou. El primește "fond rețea". Dacă refuzai desăvârșit să colaborezi cu securitatea, erai trimis la Canal. Dar Înaltu Nicolae și-a bătut joc de ei, le-a dat piste false, că față de el, pe ei nu i-a dus capu. Uită-te să vezi cât de puține "elemente" împotriva statului au fost "divulgate" de Înaltu Nicolae. Știi câte? Zero. Îi trimitea pe securiști să pândească să spioneze "suspecți principali", dar se dovedea că nu sunt împotriva statului. Și nu sunt 10 volume, sunt 3, de unde s-a scos 10, nu știu, sună frumos la ureche.

Fie ție după inima ta, după credința ta și după iubirea ta. Ai fi în stare să nu împrătășești un om până pe patul de moarte.
Să ferească Dumnezeu să ajungi preot, cu inima care o ai acum.
Doar că dacă omul acela oprit până la patul de moarte, moare când e sănătos, prin moarte năpraznică, sufletul lui va fi cerut din mâinile tale. Sau poate ai "noroc" și nu te ascultă și se împărtășește prin dezlegarea unui alt duhovnic.
Ești complet paralel, cu "a fi" duhovnic.

În fine...

Mulțumesc, Lucian, că mă vei pomeni. Domnul Dumnezeu să te miluiască și să-ți odihnească luptele. Îți dedic semnătura mea.

Post cu belșug duhovnicesc.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 06.03.2015 at 10:03:35.