![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Raspuns: tot de acolo citau. Faci referinta la legea veche. Daca citesti, spre exemplu, in cartea Evrei la cap 7(partea finala), cap 8, cap, 9 si cap. 10, vei vedea ca apostolul Pavel face referire clara si directa la cele scrise in cartile Levitic sau Deuteronom, despre legea jertfei si a preotiei, care s-a incheiat odata ce adevarata Jertfa a fost adusa si adevaratul Preot si-a inceput lucrarea, in cer. Intrebi, cum de si-au permis sa incalce Scriptura care recomanda aceste lucruri (legea veche). Ciudata intrebare. Inteleg de ce inca mai sunteti pe legea veche si mai aveti o preotie pamanteasca. Nu ati inteles simbolstica legii vechi (care arata catre lucrarea lui Hristos) si inca o mai tineti (de parca Hristos nu s-ar fi jertfit si nu ar indeplini rolul de Adevarat Preot). P.S. Citreste Evrei cap. 8. Apoi sa-mi spui ce rost mai are preotia pamanteasca. Pentru mine, seamana ca o respingere a unui adevar al Scripturi: Singurul si adevaratul Preot este in cer. "Caci daca ar fi pe pamant nu ar mai fi preot" (Evrei 8:4). Citat:
Spui un paradox. Biserica Apostolica |(ma gandesc la Biserica din vremea Sfintilor Apostoli) nu seamana aproape deloc cu Biserica Ortodoxa. Iar tu, pui semnul egal intre ele. Citat:
2. Nu are valoare de dogma modul cum ne manifestam reconostinta fata de Dumnezeu (ma refer la imnurile cu acompaniament instrumental). De exemplu, nici despre cantarea pricesnelor, nu am citit in practica apostolilor. Dar, nu poti avea nimic impotriva acestui mod de a-L slavi pe Dumnezeu. 3. Despre zecime a vorbit Insusi Hristos (sa nu o lasam nefacuta). Matei: 23:23. 4. Eu nu umblu cu Biblia sub brat. Si, daca as umbla vezi ceva rau in asta? Citat:
2. Cinstea adevarata se da sfintilor, asa cum au cerut ei. "Calcati pe urmele mele". Sa facem ceea ce Sfintii Apostoli ne-au invatat. Nu este cinstire mai mare. Altfel, poate fi o cinstire doar cu buzele (despre care vorbea Domnul Hristos - Marcu 7). Sau, mai rau, o cinstire cu totul neplacuta lui Dumnezeu (ceea ce se si intampla). Citat:
P.S. Incearca sa uiti de "sola Scriptura", daca tot de deranjeaza asa mult. Ti-am spus ca este o simpla denumire omeneasca (nu o gasim in Scriptura). Hai sa-i spunem principiul "ESTE SCRIS" (aceasta denumire o gasim de cca 80 de ori - rostita de Domnul Iisus si Sfintii Apostoli). Last edited by vasilescu65; 11.03.2015 at 22:03:58. |
|